Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Wildcherry: děkuji za radu. Jestli jsem těhotná zatím nevím, s testem čekám, ale MS zatím nepřišla, tak je lepší určitě to brát v potaz
Máš vyzkoučenou nějakou účinnou dávku paralenu, která zabírá??
Aaale, jela jsem z práce s manželem na kole, začalo pršet a musela jsem v jednu chvíli vyhnout náklaďáku, vjela jsem na mokrý koleje, a slítla z kola tak blbě, že jsem si asi přisedla nohu a zlomila si ji. Manžel mě pak musel dotáhnout na kole domů a jeli jsme na pohotovost. Výsledek je dlaha, berle a min. 6 týdnů v klidu, aniž bych na ni mohla mohla stoupnout…
@monulinka144 píše:
Wildcherry: děkuji za radu. Jestli jsem těhotná zatím nevím, s testem čekám, ale MS zatím nepřišla, tak je lepší určitě to brát v potazMáš vyzkoučenou nějakou účinnou dávku paralenu, která zabírá??
Aaale, jela jsem z práce s manželem na kole, začalo pršet a musela jsem v jednu chvíli vyhnout náklaďáku, vjela jsem na mokrý koleje, a slítla z kola tak blbě, že jsem si asi přisedla nohu a zlomila si ji. Manžel mě pak musel dotáhnout na kole domů a jeli jsme na pohotovost. Výsledek je dlaha, berle a min. 6 týdnů v klidu, aniž bych na ni mohla mohla stoupnout…
davku nevim
,kdyz budu brat, ze jsi tehotna, tak JA bych si brala podle bolesti. Takze az by me to opravdu bolelo a urcite na spani.Test sis delala? Zas pokud nejsi, tak bych zustala u ibalginu. Nekde jsem ted slysela, ze je vhodna kombinace paralen+ibalgin
.No si sikulka, jeste ze nemas polamany i ruky.Na mokrych kolejich, to je hned. A dlahu mas jakou? no, si nedovedu predstavit ted,6tydnu nechodit.
@monulinka144 Ibalgin a Brufen můžeš v klidu užívat do konce II. trimestru. Jsem migrenik a druhé těhu jsem byla na Brufenu často.
@Aamanda píše:
@monulinka144 Ibalgin a Brufen můžeš v klidu užívat do konce II. trimestru. Jsem migrenik a druhé těhu jsem byla na Brufenu často.
ja bych nerekla, ze v klidu se muze uzivat. Mozna, kdyz se musi, tak dejme tomu, ale jinak ne.
@wildcherry píše:
davku nevim,kdyz budu brat, ze jsi tehotna, tak JA bych si brala podle bolesti. Takze az by me to opravdu bolelo a urcite na spani.Test sis delala? Zas pokud nejsi, tak bych zustala u ibalginu. Nekde jsem ted slysela, ze je vhodna kombinace paralen+ibalgin
.No si sikulka, jeste ze nemas polamany i ruky.Na mokrych kolejich, to je hned. A dlahu mas jakou? no, si nedovedu predstavit ted,6tydnu nechodit.
No, sádrovou. Nemám nohu zasádrovanou úplně celou, ale jen ze zadní části a ve předu kolem kotníku, kde to mám zlomený…No, já z toho mám taky hrůzu z těch 6 týdnů. Jednak potřebuju chodit do práce, protože potřebujeme peníze a jednak se nudím už teď…a to ležím druhý den
.
@wildcherry Tak jasně, v příbalovém letáku je „poraďte se svým lékařem“. Takže jsem se radila a mám od dvou na sobě nazávislých lékařích potvrzeno, že do konce II. trimestru je to nezávadné. Zase proč zbytečně těhule strašit a zatěžovat je planými výčitkami svědomí, že si vzaly proti nesnesitelné bolesti prášek.
@Aamanda No, já jsem taky migrénička, takže se úplně obávám toho, co budu dělat až přijde migréna v těhotenství…Ibalginy na migrénu mi už sice nzabírají- beru sáčkový Aulin nebo teď ten nový Migralgin mi celkem zabírá, ale pokud budu těhotná, s obojím se budu muset rozloučit… Jak jsi snášela migrény v těh. Ty?
@monulinka144 píše:
No, sádrovou. Nemám nohu zasádrovanou úplně celou, ale jen ze zadní části a ve předu kolem kotníku, kde to mám zlomený…No, já z toho mám taky hrůzu z těch 6 týdnů. Jednak potřebuju chodit do práce, protože potřebujeme peníze a jednak se nudím už teď…a to ležím druhý den.
hmmm tak to je na prd, no holka, budes muset vydrzet
.Jako ja mit sadru na prave noze, tak jsem odepsana, protoze bych starsi nemohla odvest ani do skoly. A ze z toho mam strach, nedavno jsem hodila hubu o kbelik a cela domlacena
.se na emiminu zabavis ![]()
@wildcherry píše:
hmmm tak to je na prd, no holka, budes muset vydrzet.Jako ja mit sadru na prave noze, tak jsem odepsana, protoze bych starsi nemohla odvest ani do skoly. A ze z toho mam strach, nedavno jsem hodila hubu o kbelik a cela domlacena
![]()
.se na emiminu zabavis
No, to věřím…v této fázi jsem ráda, že jsme s manželem zatím sami, protože bude mít chudák dost práce se mnou. Jsem ráda, že se pohybuju po bytě, neexistuje abych někam došla, takže bude muset všude jezdit se mnou…nemluvě o oblékání, vaření, chystání snídaní, večeří a sprchování. které bych bez pomoci nezvládla.
Ale bere to statečně zatím, tak ještě že ho mám
![]()
Koukám, že jsme obě takový šikulky…já kolo, Ty kbelík
…tak na sebe dávej pozor, ať se Ti nic nestane… s dětma už by to bylo horší…
@monulinka144 strašně
. V 1. těhu jsem mi bylo neuroložkou (chybně!!) řečeno, že můžu jen Paralen, který mi vůbec nezabíral, takže jsem neskutečně trpěla. Měla jsem záchvaty i 2× do týdne. Ve III. trimestru pak už naštěstí skoro vůbec. Ale ty první dva byly peklo.
Ve 2. těhu už jsem se pídila to něčem silnějším a to mi právě dva doktoři řekli, ten Brufen se může. Což mě zachránilo, ten mi zabíral dobře.
Jinak hodně migreniků užívá triptany, prý i v těhu. Mě bohužel nesedly, zabírali mi strašně špatně - pozdě a měla jsem nepříjemné vedlejší účinky, takže to jistil ten Brufen.