Trable s nemocí - bolesti a prášky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24379
9.5.14 11:00

Jestli jsi tehotna, tak paralen. drzim palce, co si delala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.14 11:20

Wildcherry: děkuji za radu. Jestli jsem těhotná zatím nevím, s testem čekám, ale MS zatím nepřišla, tak je lepší určitě to brát v potaz :) Máš vyzkoučenou nějakou účinnou dávku paralenu, která zabírá??
Aaale, jela jsem z práce s manželem na kole, začalo pršet a musela jsem v jednu chvíli vyhnout náklaďáku, vjela jsem na mokrý koleje, a slítla z kola tak blbě, že jsem si asi přisedla nohu a zlomila si ji. Manžel mě pak musel dotáhnout na kole domů a jeli jsme na pohotovost. Výsledek je dlaha, berle a min. 6 týdnů v klidu, aniž bych na ni mohla mohla stoupnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
9.5.14 11:28
@monulinka144 píše:
Wildcherry: děkuji za radu. Jestli jsem těhotná zatím nevím, s testem čekám, ale MS zatím nepřišla, tak je lepší určitě to brát v potaz :) Máš vyzkoučenou nějakou účinnou dávku paralenu, která zabírá??
Aaale, jela jsem z práce s manželem na kole, začalo pršet a musela jsem v jednu chvíli vyhnout náklaďáku, vjela jsem na mokrý koleje, a slítla z kola tak blbě, že jsem si asi přisedla nohu a zlomila si ji. Manžel mě pak musel dotáhnout na kole domů a jeli jsme na pohotovost. Výsledek je dlaha, berle a min. 6 týdnů v klidu, aniž bych na ni mohla mohla stoupnout…

davku nevim :think:,kdyz budu brat, ze jsi tehotna, tak JA bych si brala podle bolesti. Takze az by me to opravdu bolelo a urcite na spani.Test sis delala? Zas pokud nejsi, tak bych zustala u ibalginu. Nekde jsem ted slysela, ze je vhodna kombinace paralen+ibalgin :think:.No si sikulka, jeste ze nemas polamany i ruky.Na mokrych kolejich, to je hned. A dlahu mas jakou? no, si nedovedu predstavit ted,6tydnu nechodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
9.5.14 11:30

@monulinka144 Ibalgin a Brufen můžeš v klidu užívat do konce II. trimestru. Jsem migrenik a druhé těhu jsem byla na Brufenu často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
9.5.14 11:42
@Aamanda píše:
@monulinka144 Ibalgin a Brufen můžeš v klidu užívat do konce II. trimestru. Jsem migrenik a druhé těhu jsem byla na Brufenu často.

ja bych nerekla, ze v klidu se muze uzivat. Mozna, kdyz se musi, tak dejme tomu, ale jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.14 11:46
@wildcherry píše:
davku nevim :think:,kdyz budu brat, ze jsi tehotna, tak JA bych si brala podle bolesti. Takze az by me to opravdu bolelo a urcite na spani.Test sis delala? Zas pokud nejsi, tak bych zustala u ibalginu. Nekde jsem ted slysela, ze je vhodna kombinace paralen+ibalgin :think:.No si sikulka, jeste ze nemas polamany i ruky.Na mokrych kolejich, to je hned. A dlahu mas jakou? no, si nedovedu predstavit ted,6tydnu nechodit.

No, sádrovou. Nemám nohu zasádrovanou úplně celou, ale jen ze zadní části a ve předu kolem kotníku, kde to mám zlomený…No, já z toho mám taky hrůzu z těch 6 týdnů. Jednak potřebuju chodit do práce, protože potřebujeme peníze a jednak se nudím už teď…a to ležím druhý den :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
9.5.14 11:47

@wildcherry Tak jasně, v příbalovém letáku je „poraďte se svým lékařem“. Takže jsem se radila a mám od dvou na sobě nazávislých lékařích potvrzeno, že do konce II. trimestru je to nezávadné. Zase proč zbytečně těhule strašit a zatěžovat je planými výčitkami svědomí, že si vzaly proti nesnesitelné bolesti prášek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.14 11:48

@Aamanda No, já jsem taky migrénička, takže se úplně obávám toho, co budu dělat až přijde migréna v těhotenství…Ibalginy na migrénu mi už sice nzabírají- beru sáčkový Aulin nebo teď ten nový Migralgin mi celkem zabírá, ale pokud budu těhotná, s obojím se budu muset rozloučit… Jak jsi snášela migrény v těh. Ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
9.5.14 11:53
@monulinka144 píše:
No, sádrovou. Nemám nohu zasádrovanou úplně celou, ale jen ze zadní části a ve předu kolem kotníku, kde to mám zlomený…No, já z toho mám taky hrůzu z těch 6 týdnů. Jednak potřebuju chodit do práce, protože potřebujeme peníze a jednak se nudím už teď…a to ležím druhý den :roll:.

hmmm tak to je na prd, no holka, budes muset vydrzet :think:.Jako ja mit sadru na prave noze, tak jsem odepsana, protoze bych starsi nemohla odvest ani do skoly. A ze z toho mam strach, nedavno jsem hodila hubu o kbelik a cela domlacena :oops: :lol:.se na emiminu zabavis :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.14 12:04
@wildcherry píše:
hmmm tak to je na prd, no holka, budes muset vydrzet :think:.Jako ja mit sadru na prave noze, tak jsem odepsana, protoze bych starsi nemohla odvest ani do skoly. A ze z toho mam strach, nedavno jsem hodila hubu o kbelik a cela domlacena :oops: :lol:.se na emiminu zabavis :)

No, to věřím…v této fázi jsem ráda, že jsme s manželem zatím sami, protože bude mít chudák dost práce se mnou. Jsem ráda, že se pohybuju po bytě, neexistuje abych někam došla, takže bude muset všude jezdit se mnou…nemluvě o oblékání, vaření, chystání snídaní, večeří a sprchování. které bych bez pomoci nezvládla.
Ale bere to statečně zatím, tak ještě že ho mám :srdce: :)
Koukám, že jsme obě takový šikulky…já kolo, Ty kbelík ;)…tak na sebe dávej pozor, ať se Ti nic nestane… s dětma už by to bylo horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
9.5.14 12:04

@monulinka144 strašně :?. V 1. těhu jsem mi bylo neuroložkou (chybně!!) řečeno, že můžu jen Paralen, který mi vůbec nezabíral, takže jsem neskutečně trpěla. Měla jsem záchvaty i 2× do týdne. Ve III. trimestru pak už naštěstí skoro vůbec. Ale ty první dva byly peklo.

Ve 2. těhu už jsem se pídila to něčem silnějším a to mi právě dva doktoři řekli, ten Brufen se může. Což mě zachránilo, ten mi zabíral dobře.

Jinak hodně migreniků užívá triptany, prý i v těhu. Mě bohužel nesedly, zabírali mi strašně špatně - pozdě a měla jsem nepříjemné vedlejší účinky, takže to jistil ten Brufen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí