Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Aholky těhulinky,
zrovna jsem dorazila od Dr. Bylo to jen běžné vyšetření, takže jsem tam nepobyla ani 10min, ale objednal mě za 3týdny na první ultrazvuk přez bříško a na testy na výv. vady (to už budem v 17tt) Půjde semnou i manžel. Strašně už se těším až to miminko společně poprvé uvidíme. Tak jsem teď jen zvědavá, jak to vlasně všchno probíhá? Co všechno Dr. na tom ultrazvuku zjišťuje a tak?
Tak jestli je tu někdo, kdo už to má za sebou a chce se podělit o zkušenosti, budu moc ráda.
Děkuju
Lenka
ahoj lenka.
niesom sice gynekolog, ale UTZ robim, na 1.sa zistuje velkost plodu od zadocku po vrchol hlavicky,meria sa stehno, priemer hlavicky, priemer bruska,pripadne obvod, kontroluje sa, ci ma srdiecko 4komory, ci je celistva branica a crevka neprechadzaju nad nu, ci je naplneny mocovy mechur a v zaludku tekutina.samozrejme sa pozrie, ci niesu babetka dve, a ci sedi pocet ruciciek a noziciek.pohlavieuz by sa v 17.t v podstate tiez dalo, ale vacsina lekarov radsej takto skoro este nepovie
no.tak to je ten zaklad, dalsie vei uz zalezia od skusenosti vysetrujuceho a kvalite pristroja.dufam, ze som na nic podstatne nezabudla.
zelam kludne tehotenstvo ![]()
aha a testy na bvyvojove vady-vezmu ti krv a potom sa tyzden caka na vysledky.
Ahoj Lenko,
já jsem na prvním utz byla v 7tt, pak v 10 a na tom prvním velkém ve 13tt. To mi dr zjiš´toval u mimi rozměry stehení kosti, obvod hlavičky, kontroloval vnitřní orgány-srdce, ledviny, játra, žaludek, pak taky páteř a ručičky. Na další utz jdu ve 21tt. na testech na vývojové vady jsem byla minulý pátek. Jen ti odeberou zkumavku krve. Výsledky jsou u nás cca do 3 týdnů. Snad bude vše v pořádku.
Pohodové těhulkovstí:-).
Berča
Take nejsem gynekolog, ale UTZ delam a napada me jeste jedna vec(kt. me tenkrat nejak nenapadla a docela me to mrzi, v te dobe jsem nepracovala a k UTZ jsem jinak nemela pristup), jestli chces a tvuj gynekolog to dela, vezmi si sebou videokazetu. Ja byla na tomhle vetsim UTZ ve 20. tydnu, miminko bylo krasne videt a srozumitelne i pro laika. Pri dalsich UTZ je jiz moc velke a videozaznam uz neni zdaleka tak pekny. Manzel se mnou tenkrat nemohl jit a me dodnes trochu mrzi, ze nasi holcicku tak krasne nevidel.
Mroe