Z jakého mléka kaši

3845
11.7.05 14:24

Z jakého mléka kaši

Ahoj mamky
mám 4 měsíčního chlapečka a chtěla bych začít podávat kašičky.
Chtěla sem se proto zeptat zda můžu kašičku připravit i z kravského mléka nebo musím kupovat ke kaši speciální mléko (jestli ano tak jaké), malej je od narození plně kojený.
Díky za případný odpovědi
Lída a Ríša 4m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
246
11.7.05 14:56

1. Klasické kravské neupravené mléko se doporučuje začít podávat až od 1-3 roku věku dítěte !!! (názory na to se různí i mezi pediatryy)
2. Proč plně kojenému dítěti chceš dávat kaše??? Kojené dítě má být kojeno do konce 6.měsíce (příp. o měsíc déle), kaše jsou zbytečné. Pokud se malý v noci budí a ty si myslíš, že je to hladem, tak to kašemi nevyřešíš. Navíc si myslím, že 4měs. dítěti mléko stačí, pokud ho teda máš dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
11.7.05 15:11

Ahoj lído,
Radu má pravdu. Ale pokud myslíš, že je kaše nutná, tak se vyrábějí instantní mléčné kaše, do kterých se přidává jen voda. Jinak bych použila kojenecké nebo odstříkané mléko. S neupraveným kravským nepospíchej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
11.7.05 16:34

Nemějte mě za krkavčí mámu..kašičku chci zavést v rámci odstavení …z mých zdravotních důvodů. Jenom bych se ještě zeptala…je lepší začít kašičkou nebo štávičkama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
11.7.05 16:53

Ahoj Lidusko,

jestli chces davat detatku z duvodu odstaveni neco jineho krom sveho mleka, asi bych se stavami jeste pockala a nabizela jen mlecne vyrobky. Mozna bych spis nez kasicku nabidla trochu UM na zkousku, pak treba cistou ryzovou kasicku nemlecnou.
 veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
11.7.05 17:15

Ahoj Liduško,
pokud chceš začít odstavovat, tak začni dávat UM a ne kaši. Určitě se ale nejdříve poraď s dětskou doktorkou a ta by Ti měla doporučit jak a s čím začít (ještě jste maličcí, tak asi i hypoalergenní výživu a hlavně vzhledem ke zdravotnímu stavu mimča).

Já jsem např. kašičky začala dávat až okolo 9. měsíce a to ty, které se ředí vodou. Taky jsem to s nima nepřeháněla - spíš to byla jenom taková nouzovka, když jsme potřebovaly rychlý oběd. :D Kravské mléko v žádném případě nedoporučuji (ani tepelně upravené).

Na začátek příkrmů spíš doporučuji šťávy z jablek nebo někdo začíná mrkvičkou..... Všechno Ti ale řekně doktorka. Myslím, že je stejně lepší zatím dávat jenom UM - i děti, které jsou na UM od narození by měly začít s příkrmama až v 5. měsíci.

Hodně zdaru a hlavně zdravíčka!
Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
11.7.05 17:29

Lído,
já Tě za krkavčí mámu nemám. Nepatřím zrovna mezi bojovnice za kojení do puberty. :lol: Také jsem končila s laktací ze zdravotních důvodů, ale naštěstí až po šesti měsících. Nicméně nedávno jsem četla nějaký článek, že se dnes doporučuje počkat s příkrmy u nekojených dětí až do konce 5. měsíce. No my už to máme za sebou, tak se nepídím. Já osobně jsem začínala šťávičkou z jablíčka a mrkve, pak kaši, zeleninku a ovoce. Maso, jogurty, žloutek o něco později. Kaši jsem kupovala od Milupy. Zkus to UM. Možná budete chvíli bojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí