Bolavé zuby

130
7.7.05 12:46

Bolavé zuby

Ahojky,

mám takový dotaz. Začínám 13tt a už asi měsíc mám problémy s bolavým zubem. Vím, že v těhotenství to není nic zvláštního a že spoustu nastávajících maminek celé těhotenství zuby trápí. I přesto se chci zeptat je tu někdo, kdo má, nebo měl obzvlášť velké problémy se zuby?
Mě už jeden zub bolí skoro měsíc vkuse a řeknu Vám není to nic příjemného, nemůžu se pořádně najíst, jsem z toho nervózní.
U zubaře jsem pomalu každý týden a i přesto mi ještě nedokázal pomoct tak aby se mi aspoň na pár dnů ulevilo. Neustále mi říká, že mi ten zub léči, že už mě to musí přejít, ale výsledek nikde. Nerada bych došla tak daleko aby mi ho vytrhl a tak tu bolest někdy raději vydržím delší dobu než se k němu znovu odhodlám jít.
Máte taky někdo zkušenost s tím, že Vás zub bolel tak dlouho?
Nechci brát prášky od bolesti vzhledm k mímískovi, ikdyž vím ze svých zkušeností, že mi občas pomohli natolik, že se po nich zub úplně zklidnil. Nevíte někdo co by mi mohlo od bolesti pomoct, nějaká bylinka, obklad nebo něco co se běžně může v těhotenství brát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
750
7.7.05 13:19

Ahojky,
bolest zubů je moc nepříjemná věc. Vím ze své zkušenosti, ale také vím, že se nevyplatí návštěvu u zubního Dr. odkládat. Jestli nemáš za svého zubaře dobrý pocit, klidně to zkonzultuj i s jiným, ať máš jistotu, že není nic zanedbáno. Ale další návštěvu bych na tvém místě neodkládala, protože takové ty babské rady na ulevení od bolesti jsou jen na chvilku, ale ne dlouhodobě.
Tak rychle k zubaři a ať tě už zoubky netrápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
7.7.05 14:27

ahojky,

no já.o))) někdy ty potvory zlobí a zlobí, ale dr by to měl zkoušet - já teda chodím k soukromníkovi co nemá smlouvu s pojišťovnou - ale cáluju naprosto za všechno. Ale ten přístup je nesrovnatelnej. To co popisuješ vypadá na zánět. Je nutné aby dr. udělal rentgen a podle toho postupoval, případně zub umrtvil a vyčistil kanálky. Toto je ale krajní řešení. A pokud nejde o 8čku tak si ten zub rozhodně nenech trhat to by byl naprostej nesmysl.

Já ač teda ten můj novej dr. je dobrej tak už mě 3,4 roku taky pobolívá zub - ale nemusím brát prášky - prostě občas o něm vím - nic hroznýho - zatím tam mám provizorku - už toho 3/4 roku a občas udělá rentgen aby se podíval jak se zubu daří…

Pro mě je hlavní že nebolí a to do té doby bolel někdy jak čert.

Takže zkus třeba jiného dr. Vím jak je ta bolest obtěžující, a věř že až bude miminko na světě, rozhodně nebudeš mít čas ani náladu lítat po zubařích, takže to zkus vyřešit ted. Jinak lokální anestezie v těhu nevadí, rentgen bohužel asi ano, aspon mě zubař, když jsem byla těhu nerentgenovat - o to to je samozřejmě složitější najít tu příčinu bolavýho zubu…

Víc neporadím,

Ať tě zub neotravuje a celé těhu strávíš v pohodě

Markéta a Michal skoro 5 měsíců (a k zubaři bych potřebovala jak čert, ale nějak to nestíhám.o))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
iwa
268
7.7.05 14:41

Ahojky.
Já osobně mám děsný strach ze zubaře a v 12. týdnu jsem skončila se zánětem zubu na pohotovosti, kde mi zubař vynadal, že jsem to nachala tak dlouho zrát. Tak toho zubaře neodkládej, na vše se dá najít léčivo, který mimču neuškodí.
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
7.7.05 17:05

Ahoj Lenko,
taky jsem v těhotenství byla u zubařky jako doma :x Začal mě bolet zub před 20lety zaplombovaný. Takže došlo právě na čištění kanálků a léčení. Bez Ibalginu by mi asi upadla s prominutím drž.a. Rentgen mi taky nedělala, až po porodu. Umrtvující injekce nevadí. Teď už je zub jako nový, stálo to šílený prachy, ale nezlobí a je hezký bílý :D
Zuby - pohroma huby jak říkal Jára Cimrman.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky