Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtěla bych se zeptat jestli máte některá zkušenost s bolestí zad v ranném stádiu těhotenství? Snažíme se pomocí hormonální léčby o mimi skoro rok a nyní mě už kolik dní dost bolí záda (nikdy předtím jsem na to netrpěla) a mám pocit neustálé „vlhkosti“
. Myslím si, že jsem neměla kde přistydnout tak nevím ale jednalo by se tak o 14 dní těhot. Díky T.
Ahojky,
já jsem 6 týdnu těhotná a záda mě bolí jako čert. Hlavně v kříži. A co je zajímavý, tak mě to každý ráno vzbudí.
Ale může to být taky tím, že mám těžkou skoliosu, nevím.
A pocit vlhkosti ??? Jsem měla, taky jsem hormonální léčbě a inseminaci. A měla jsem to asi týden po inseminaci
Ahoj,
pocit vlhkosti je normální, při těhu se tvoří o hodně víc hlenu a chrání mimi.
Jinak záda mě bolela asi první 4 týdny docela hodně v kříži, tak to asi bude normální. Naštěstí už mě to přešlo. Ráno jsem ani nemohla vstát z postele a špatně se mi i sedělo.
Jarka 8tt+4
taže se mám asi vyvarovat veškerých léků na bolest-já jsem se s tím u prvního nesetkala-křížové bolesti jsem měla až při porodu. Teď by to bylo opravdu krátké těhu, ale záda mě bolí dost a tak zvláštně mě „brní“ v podbřišku a jsem neskutečně citlivá. Tak nevím příští týden jedeme na dovolenou tak si pak zajdu k dr. a uvidíme.
Ahoj Mikino, já půjdu pravděpodobně v pátek na inseminaci. Zatím beru Clostylbegit na podporu ovulace, potom mi pí. Doktorka předepsala Utrogestan a nějakou injekci Pregnan. Chtěla jsem se Tě zeptat jestli se vám to povedlo hned napoprvé. Mám z toho trochu obavy, ale vím, že to není složitý zákrok. Děkuji za odpověď Sima
Ahoj Simo,
neboj se vše dopadne dobře. Musíš doufat.
Ta injekce se jmenuje Pregnyl.A taky jsem ji dostala. Malinko šípe,ale dá se to vydržet. Utrogestan beru i teď.
Byl to náš první pokus. A úspěšný. Taky mi všichni říkali, ať si nedělám nějaké naděje,že napoprvé se to nemusí povést. Ale věřila, že zrovna teď se to povede. Musíš věřit.
Zákrok je opravdu jednoduchý a nebolestivý. Nemáš se vůbec čeho bát.
Aa nějaké nervy hoď stranou, to pak neprospívá ani miminku ani tobě. ![]()
Ahoj Mikino, děkuji moc za odpověď. Už jsem teď klidnější. Včera jsem si vyzvedla předepsané injekce a je to opravdu Pregnyl.Mám v tom balíčku 3 injekce, takže nevím, jestli mí dá 3 nebo jen 1. Zítra jdu na ultrazvuk a ve čtvrtek nebo v pátek jdem do TOHO. Zrovna máme naplánovanou dovolenou na prvních 14 dní v srpnu, tak doufám, že by to nemělo vadit, kdyby to náhodou vyšlo.
Sima
Naopak, dovolená ti jenom prospěje. Buď v klidu nemysli na to a užívejte si.
Jestli dostaneš jednu nebo všechny tři injekce opravdu nevím. Já dostala jen jednu.
Budu ti moc držet palce. A myslet na tebe. Neboj bude to dobrý.Dej pak vědět,jak jsi dopadla.
Mikina
Ahoj Mikino, začínám věřit, že bude vše O.K. Určitě Ti dám vědět jak to dopadlo, ale nevím kam. Máš nějakou e-mailovou adresu? Je super, že Ti to vyšlo napoprvé.
Sima