První vzdor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
984
29.5.25 17:06
@Anonymní píše: Více

My máme už tu větší, malýmu je dva a půl a je hromotluk..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
29.5.25 17:50

Ano, je to normální. A k té fyzické převaze. Já jsem samozřejmě silnější než roční dítě. Ale u jedné dcery prostě nebylo možné ji připásat do kočárku, to jediné že bych jí zlámala nohy a ruce. No bylo to šílené období.

Přebalování jsem u všech řešila fakt naháněním po bytě. Zadek jsem umyla pod vodou a pak jsem lovila polonahé dítě a nějak mu nandala ty plenkové kalhotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
29.5.25 18:01

Nám do auta pomohl hraci volant, který je jenom v autě. Jakmile zapneme písničku na volantu, tak je v klidu a čeká, až mu ho dáme.

Občas tohle vztekani je i u jídla, kdy mu chytnu ruce, první lžičku mu narvu do pusy a pak už ji v klidu dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.25 18:05

Opravdu musíš vyjít z toho, že ty jsi matka. Ty rozhoduješ v situacích, kdy je to nutný jako jsou plánky, zuby, měření teploty, požívání léků, autosedačka. On může rozhodovat, jestli si bude hrát s tím, nebo s tím. Takhle nechat takovýcho prcka, aby ti rozkazoval a aby on určoval, co bude, to bych nedala. Říkat, že dospělá ženská nezpacifikuje roční děcko, to je fakt nepravdivý. Nemá sílu jako ty, prostě nemá. Stejně tak s tím přebalováním. Nemáš mu to trpět. Jestli není nějak psychicky nemocnej, tak není co řešit.

Moje dítě mi v cca 2,5 letech začalo třeba u čištění zubů říkat: „Neudělám to, pusu neotevřu. Jestli to chceš, tak mě donuť“. (Mluvil v takových souvětích od cca 1,5 let). Vyšla jsem mu vstříc. Radost jsem z toho neměla, ale aby mi děcko říkalo, jestli si vyčistí zuby nebo ne, tak to ani omylem. V 15 nemá jedinej kaz. Tak snad je mi za to vděčnej. Nevypadá to, že by mu čištění zubů přes jeho vůli uškodilo na duši.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.25 20:14
@Janča6 píše: Více

Ano, to samé je syn. Zní to fakt divně, ale ani já z mužem když jsme ho chytali a snažili se připoutat do kočárku, tak jsme neuspěli. Kočárek vzhůru nohama a kluk lezl snad i spodem. Prostě ďáblik. Nechápu. A to samé v autosedačce. Je to pro mě boj, protože jezdím hlavně když je manžel v práci. Přijdu si jak blbec a jsem už opravdu vyšťavená.

• Citovat
  • Upravit
14719
29.5.25 20:41

S naší první byl taky boj v autosedačce. Ale co předváděla čtvrtá v kočárku, to bylo neskutečné. Ječela, propínala se, když jsem jí po velkém boji dala ruku do popruhu, tak i když jsem ji v tom kočárku v podstatě zaklekla/zalehla, tak při pokusu dát do popruhu druhou ruku si tu první vysvobodila. Fakt bych jí ty ruce a nohy musela zlomit. U prvních tří dcer jsem si něco takového neuměla představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
29.5.25 20:45

Zakladatelko, a potřebuješ s ním jezdit autem? Nejde to zařídit pěšky, dovozem potravin (Rohlík, Košík, Tesco). Já jsem prostě tehdy musela přestat používat kočárek a i na 2 km vzdálené hřiště jsme holt jezdily autem. Rohlík k nám tehdy nevozil, ale jak píšu, auto dcera snášela. Ona totiž měla ve 14 měsících velké trauma spojené s kočárkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.25 21:00
@Janča6 píše: Více

Ano musím, bohužel. Jsme na vesnici, a do města jezdím posílat balíčky z Vinted atp.. a nic tu nemáme, takže vždy musíme někam popojet autem. Ale nikdy mi to nedělal. V autosedačce byl andílek. Až teď posledních pár dní.
Zato kočárek, ten u nás nefrčí od narození. Tam se kroutí, ječí, propíná a nedej bože když náhodou 10 min vydrží abychom popojeli někam do lesa / louku, kde vypustíme krakena. To je fajn. Ale pak už ho v životě do kočárku nedostaneme. Ani chovat už nechce.
Ale ta autosedačka je boj, jsem na to slaboch 😀 🙉

• Citovat
  • Upravit
53190
30.5.25 06:30

Psala jsem ti přesnou metodu jak dítě nacpat do sedačky. Jde to, stačí z toho nedělat drama, že dítě trochu přimáčkneš. Ono mu tím dojde, že čím víc bude bojovat, tím nepříjemnější to pro něj bude. Ale některé věci se prostě udělat musí a když to nejde po dobrém, musí po „zlém“. Věčně to tak nebude, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1541
30.5.25 07:56

Za par dni ma rok a zacal vyvadet velice podobne. Pri prebalovani proste vyuzivam fyzickou prevahu, protoze mit vse, vcetne ditete a sebe umatlane od obsahu pliny fakt nee. Rve u toho jak na lesy, takze brzy cekam socialku. Ale jakmile ho pustim, nic mu neni, pokracuje dal v cinnosti. Mistnosti, kde se pohybuje jsou zarizene tak, abych se nemusela furt klepat co kde zlikviduje. Takze pes ma prilepenou misku na vodu k podlaze, v suplikach kam dosahne jsou jen veci co muze vytahat a pod. Lezt a blbnout chodime do telocvicny a hernicek, kde ho ucim jak na to, aby se neprizabil a necham ho i si natlouct v rozumne mire at vi, ze to boli. Vzdy ukazuju kam smi a ne kam nesmi. Kdyz neposlechne, od aktivity ho odnesu a na chvili ji znemoznim. Proste zatim doma velim ja, bez prostoru pro „diskuzi“ Kdyz se mu neco nelibi, vzteka se, ale nijak to moc neresim, reknu max ze vim a pohladim, kdyz se hodne rozjede, potulim a jedeme dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.25 14:28

Náš malý byl stejný, začalo to někdy okolo tohodle věku… Opravdu pomohlo doma co nejvice veci mu dat z dosahu, koupit natahovaci pliny a prebalovat za pochodu/za behu.. Myslim ze to obdobi netrvalo moc dlouho, pak se to naplno zase rozjelo okolo tech 2 let. Jinak jsem mu taky furt stala za zadkem a stejne mel kazdy druhy den nejakou novou bouli jak byl hodne zivy.. Nastesti nic vazneho. Jo a asi nepopularni rada, ale neboj se zvednout hlas a byt durazna kdyz rikas NE. Na takhle male to jeste funguje, vymezis tim hezky aspon nejake hranice… Vysvetlovani vetsinou nema moc smysl, to az u tech dvouletaku.

Se sedackou jsme vetsinou problemy nemeli, ale taky bych to zkusila nasilu a pak treba pustit oblibene pisnicky v aute… Hodne nam pomohlo zrdcatko v aute, to uplne miluje :palec:

Vim, te psychicky je to hodne narocne, dej maleho chlapovi nebo babickam a bez se vyvetrat, ja v tehle dobe zacala pravidelne chodit cvicit a to mi hodne pomohlo… Posilam hodne sily :hug:

Sry za anonym, ale jsou tam soukrome veci o prckovi :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí