První vzdor?

Anonymní
29.5.25 15:41

První vzdor??

Ahojky.
Je možné, že by syn ve svých skoro 14 měsících už zažíval poprvé vzdorové období? Já vím, že je to až kolem 2 let.
Ale to se poslední cca 14 dní děje, tak já to nedávám.
Strašně, ale strašně se vzteká!! Do autosedačky ho nemůžu za boha připoutat. Dávám si třeba i půl hodiny předem čas abych měla náskok a vyzkoušela víc možností. Nechám ho projít kolem auta, pohrát si.. pak opět zkouším a opět pohořím. Nemám na to sílu. Křičí, ječí, napíná se a obrací na bok a já ho prostě neudržím. V největší nouzi mu podám mobil aby jen držel (po vyzkoušení různých klíčů, křupků, skřipce do vlasů apod, co ho normálně strašně zajímají) a ani ten mobil nezabírá!!!
Něco se mu nelíbí, řve. Už ani přebalovat se nenechá. Naháním ho po baráku..
všude dělá bordel. Jdu a uklidim jednu věc, otocím se, vyhrabaná hlína z kytky.. otočím se, boty po celým baráku, všechno vyštrachaný, moje peněženka, karty… prostě absolutně vše na co si vzpomenete!
Jenže, já to nezvládám. Už třetí den pociťuju opravdu slabost a bolest na hrudi při každém zvýšení hlasu. Nemám trpělivost, je toho na mě už moc. Celý den ho jen naháním, někde sbírám, něco vysvětluju, uklizim po nem a sama neudělám pomalu nic co je potřeba.
Jsem vyklepaná, cítím žaludek až v krku a nemám ani chuť k jídlu. Dneska už jsem se prostě jen tak rozbrečela… a to normálně nebrečím skoro vůbec. Přijdu si strašně.
Já ho mám tak ráda, ale tyhle pocity.. to jak zlobi, jak mě vytáčí… a já to prostě nezvládám ovládat. Všechno je špatně.
Ale co mě teď trápí…

1. máte nějaký fígl na to usazení do autosedačky?
  2. máte nějaký fígl, jak to všechno zvládat?

Každý mi říká, že bude hůř… ale co je tohle za období? Na to jak je malý, tak strašně zlobí. Já se opravdu nemůžu ani otočit, ani to neumím pořádně popsat. Všechno ničí, rozbíjí. Skáče na gauči a chodí po kraji, dělá blbosti když ví, že spadne… takže se od něj nemůžu ani hnout aby na ten gauč nelezl. No prostě mám fakt dost. Už jak to píšu, tak mám balvan na hrudi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
29.5.25 15:47

Jo, první střet s batolecí realitou bývá někdy šok :mrgreen: Myslím, že ustupovat bys měla jen tam, kde to má smysl. Čili pokud víš, že mu procházka kolem auta pomůže v klidu nasednout, směle do toho. Pokud ne, prostě ho čapni a přikurtuj. Je to roční dítě, snad ho jako dospělá žena zvládneš zpacifikovat, ne? :lol: Totéž s plenkami, prostě párkrát mu dáš najevo svou fyzickou převahu v činnostech, co jsou nutné (přebalení, čištění zoubků, nástup do auta, odchod k doktorce apod.) a on se časem zklidní. Takhle z tebe musí mít prču :lol: Drž se, je to náročné :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4482
29.5.25 15:48

Dceři začal první vzdor asi týden po 1. narozeninách.
Radu nemám. Zvyknout si, stanovit hranice a ty striktně dodržovat. Dcera má 4 a lepší je to jak kdy… Co je dneska doma, tak se vztekla brečela asi 4×. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.5.25 15:48

Jo a zabezpeč si domov tak, aby věci, které může zničit, neměl na dosah. Květiny holt musí dočasně někam na balkon, chodbu, do zamykatelné ložnice, nenechávej v dosahu kabelku, dej zámečky na šuplíky s noži atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.25 15:51
@unuděná píše: Více

Hele asi se budeš divit, ale já ho nezvládám přikurtovat když se vzteká a řve. Dělá takový pohyby, že jednou rukou ho neudržím a snažím se nachystat ty popruhy abych to jen zapla a nic… je to šílený. S plenkama nevím jak. Na zádech být nechce, to by mu někdo musel ještě držet hlavu. No já z toho moc prču nemam.

• Citovat
  • Upravit
9291
29.5.25 15:55

To je normální. Já jsem zrovna včera přišla o vařečku a porcelánovou mísu :mrgreen: než jsem uvařila polívku.
Do sedačky ho prostě musíš narvat. On si zvykne.
A doma je podle mě nejlepší upravit prostředí. My jsme teď museli dát pryč konferenční stolek :nevim: jinak bych ho nemohla nechat v obýváku ani minutu. Všechno ze spodních šuplíků jsme přendali kam nedosáhne. Ono tohle období zase přejde. Nesmíš to tak prožívat. Já si vždycky řeknu, že jsem doma proto, aby dítě přežilo a ne aby bylo uklizeno jak na zámku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.5.25 15:55
@Anonymní píše: Více

Na tomhle je blbé to, že on už si začne uvědomovat, že jsi na něj krátká. A to je ten průšvih. Můj syn měl v roce 13 kilo a uměl se vzteknout tak, že vypadal jak posedlej ďáblem a věř mi, že když na to došlo, v pohodě jsem ho drapla, imobilizovala a odnesla tam, kde bylo potřeba. Jen se nesmíš bát, že ho rozbiješ. Prostě jednou rukou držíš ruce v úrovni pasu, zabráníš tak, aby se dítě prohnulo do luku, a druhou přikurtuješ. Anebo si holt vem na pomoc manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4482
29.5.25 15:56

Mně se dcera taky šíleně propínala, točila, sundávala si popruhy a když ji to chytlo, tak mi trvalo někdy i víc jak 20 minut ji tam přikurtovat. O tom, jak jsme u toho vypadaly ani nemluvím. :zed: Nejhorší to bylo kolem 2,5 let a jaký to je tintítko, tak měla šílenou sílu.. Teď to bývá zase častěji, například když odcházíme z nějaké akce. Půl roku už byl klid, dalo se s ní domluvit a i bez breku a vztekání, ale poslední 2 měsíce, tak je zase vše problém. Prostě se to musí přežít, na to fakt rada neexistuje. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.5.25 15:58

Já byla svědkem, jak takhle rodič imobilizoval ještě 5leté dítě kvůli čištění zubů. Jde to. A bohužel v určitých případech (zvlášť, jde-li o bezpečnost a zdraví) je to prostě nutné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.25 16:15
@unuděná píše: Více

Jak imobilizovat? Nevím jak na to.

• Citovat
  • Upravit
983
29.5.25 16:16

Na přebalování v tomhle období jsem měla fígl..malýho na gauč, já nohama držela ruce v podpaží a rychle prebalila.. protože když byl pokadenej, hned mi do toho hrabal a byl od těch hoven celej :zed:..takže položit na záda, sednout, nohama chytit ruce a rychle prebalila :pankac: :mrgreen: :lol:, sedačku c autě máme ta sebou taky, pořídili jsme jinou, kde víc vidí ven a je to úplně v pohodě, naopak se pak těšil a nechtěl z auta..do metru a půl nemám nikde nic, musela jsem zavazovat šuplíky v kuchyni aby nekramaril..má svůj šuplík, v tom pár kusů nádobí co smí a je to taky ok..za pár týdnů to bude zase jiný :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.25 16:17

Dceru jsme do kočáru poutali ve třech. To bylo naposledy co jsme ho někam brali. Od tohodle zážitků chodila po svých. Byly jsme často někde mimo domov. Na hřišti, v herně, na návštěvě. A i tam všude chytala hysteraky. Dokonce i v obchodě se válela. Oblečená za dveřmi se válela snad obden :nevim:. Vždycky měla svoji hlavu, svůj názor a kolikrát se prostě nedá oblafnout. Když chce lízátko, tak chce prostě lízátko a žádná jiná alternativa není. Ono se to srovná, někdy, časem, no.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.25 16:29
@KáťaKašpi píše: Více

Tak zkusím gauč. 🙉 Vlastně se vzteká i u zubů, odsávání, střikání mořské vody, mytí rukou. Já jsem už přebalovala ve stoje. Když byl pokaděný, ohla jsem si ho jakoby přes koleno a utřela 😀 😀 🙈
A tu autosedačku teď taky budu pořizovat větší. Doteď máme ještě vejce. Od Britaxu. Jakou máte prosím?

• Citovat
  • Upravit
983
29.5.25 16:37

Ja jsem se naučila se neptat a případně prostě pacifikuju :nevim: u zubů na zem, sednu přes něj, ruce držím nohama, jednou rukou držím za tváře aby otevřel a druhou čistím :nevim:, jsou věci u kterých se prostě diskutovat nedá no.. máme taky Britax a jak vidí ven z okna, je to úplně něco jinýho..
Ale já už mám tři odchovaný, dve vyvdaný a tenhle nejmladší palochek už mě nerozhází :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.25 16:44
@KáťaKašpi píše: Více

Noo tak jsem prostě měkká 🙉 nehci být agresivní, že ho budu někde držet pevně abych mu vyčistila zuby a dala plinku, ale asi to jinak nejde 🤷🏼‍♀️.. prijdu si pak strasne spatne. Chci vse po dobrym a ja trpim. Tak super a mate tu do 18kg? Myslim ze je dost typove podobna vajicku, ze toho moc neuvidi stejne 😀

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML