Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Cokoliv..může se mu něco zdát, hledá třeba ten dudlík..moje děti takhle hledavaji pití. Neexistuje aby šly spát bez pití u ruky…v polospanku vezmou napijí se a spí dál…
To te asi nepoštěstí ale můj syn to dela dá se říct od malinka a dělá to stále, a to mu jsou dva 😁 většinou dám dudlík a spi dal, jinak jak popisuješ, mele sebou, kňourá ale zavřené oči. Ja si tedy myslím, ze to jsou i sny a někde jsem tady četla ze i dozrávání NS, proste dítě zpracovává v hlavičce, co zažilo přes den. Samozřejmě to může být i moc teplo, zima.. je fajn, že u vás je to jen jednou, u nás to dělá syn někdy 2×, někdy 5× za noc 😁 🫠
Tohle mi dělá miminko od éoně než dvou měsíců. Ale skoro celou noc.
Fakt spí, dotáhla jsem to až ke špuntům, když se vzbudí, je přes ně slyšet, ale trošku toho knourání jsem schopna zaspat, když to je intezivnější, tak už ani se špunty, třeba 3/4 hodiny podávám dudlíka a dítě mi ještě pár hodin spí.
Je to na palici, když jsme ty špunty neměla, byla jsem celou noc vzhůru, protože ona kňourá tak často, že během té doby, co ne, nejsem schopna usnout.
Jojo přesně, když už to trvá dlouho tak většinou kolem té 3-4 h už nezaberu a jedu celý den.. on jak pokňourává od půlnoci tak jsem si na to zvykla, vzbudí mě to, ale vstávám k němu až třeba v ty 2 h. Podle toho jak je to intenzivní. Nejdřív jsem panikařila, pak jsem zjistila, že normálně spí takže bych ho spíš budila. Ale koupila jsem mu teďka merino spací nohavice-pytel tak uvidíme. On to merino obecně miluje. Třeba se mu to zlepší.
A kam jdeš, to už je chudák někde odložený v pokoji? My máme děti u sebe, starší občas spí v pokoji, jinak máme každý jedno dítko…my je necháváme odejít do pokoje, až když o to sami stojí…chlapeček se tam taky necítí komfortně, když brečí…bojí se, mohou mu růst zuby, zpracovává den, má hlad, žízeň…
Ano, má svůj pokojíček hned vedle nás. Syn je od malinka trošku “jiné” dítko na společné spaní 😀 nejprve nám strašně řval když jsme si ho vzali do postele, pak tedy postýlka hned vedle postele. Ale jakmile byl trošku starší a lezl, tak si kolikrát vlezl do vedlejšího pokoje, kde byla na zemi matrace a prostě chtěl spinkat tam a usnul vždy na dlouho. Spal spokojeně. Tak jsme se rozhodli mu tam udělat pokojíček. A spí od malinka celou noc, jen když rostou zoubky nebo je nemocný, tak spím u něj, protože se dost budi. A ne, opravdu to není chudák
je to spokojené a veselé dítě. Je třeba brát v úvahu, že každé dítě je jiné a každé vyžaduje jiný způsob kontaktu
ale je pravda, že v okolí znám málo dětí, co by spaly spokojeně v postýlce a usínaly samy třeba. Ale já jako malá jsem byla prý stejně “divná”
Ale to jen odbočení od původní diskuze.
Ahoj
vůbec to není divné a nechápu, že někdo napíše, že je dítě chudák. Každý je přece jiný a každému vyhovuje něco jiného. Já mám třeba syna, který taky rád spí ve svém. Neměl teda od malinka hned pokoj, to až cca ve 2 letech, ale se mnou v posteli nespal, protože ani nemohl usnout. Měl rád svůj prostor, kde se vždycky rozvalil a během pár minut spal.
A opravdu není chudák. ![]()
@elizabeth.witch píše: Více
Ano přesně tak jsme to měli my a nejdřív vůbec nechápali 😀 ale tím, že byl ten pokoj volný a chtěli jsme z něj do budoucna stejně pokojík tak manžel nelenil a v půl roce si spinkal spokojeně sám 😀 popravdě i my jsme se takhle o dost líp vyspali
Ahojky, řeším takový problém. Syn (13 m) chodí spát cca ve 20h a do 21h usne.
Od půlnoci do 2-3 h ráno pokňourává, jakoby pobrekává. Když tam ale jdu, tak leží a spinka.
Většinou ho obrátím opatrně, přikryju, dám dudlík a spinká až do rána.
Tak si říkam, co by to mohlo být? Nemůže mu být zima?
Je tedy dost horkokrevný, ale spinká normálně v pyžamovém dlouhém overalu a spí tedy na břiše, na dece.
Nevím..