Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Jojo, naprostý souhlas, 6. měsíc je doba, kdy lez říct, že běžně začínají růst zuby. Járovi bylo 6,5 měsíce. Jindra zatím nic, ale protože se narodil dřív než měl, je třeba počítat korigovaný čas, takže ještě nějakou dobu počkkáme. Moje babi říkala, že můj táta měl první zub až v 13 měsících a že prý z toho byla vyjančená až poté, co se od svých vrstevnic dozvěděla, že se běžěn prořezávají mnohem, mnohem dřív! ![]()
Mým dětem vylezli v 10 měsících,teď jim je 15 a mají 7 zoubku.A soused malej tomu první zub vylezl ve 3 měsících
Mi meli prvni v 7,5 mesici a ted jich mame 6 mazala jsem obcas Mundisalem
male prvni zub vylezl v necelych 5.mesicich, kojila jsem rok a pul a v roce mela uz plnou pusu zubu
ted ve dvou letech ji chybi jeste 3 stolicky.
Matyášovi vyrostl první zub v 10.měsíci…pak hned 2.
ted jich má 8
nemazala jsem ničím,pomalu jsem nepoznala,že mu rostou,kdybych nekontrolovala pusinku
ahoj, tak nám vyrostly na konci třetího měsíce dva dole a teď je nám pět měsíců a máme čtyři, dva dole, dva nahoře
JAKO ,ZE TO KOJENI ZPOMALUJE'?
Prý ano říkala mi to doktorka i zubařka. Protože vlastně pije pouze mléko a na to nepotřebuje zoubky.
Příroda je mocná čarodějka. A je pravda, když jsem přestala kojit tak najednou se zoubky řezaly.
Ale jak to tady čtu, tak každě dítě je jedinečné a individuální.
Adámek měl první zoubky v pěti měsícíh. Pak tři měsíce klid. A za měsíc zase vyrostly 3 najednou. Kojený je pořád a kousal mě jak drak, s kojením to podle mě nesouvisí ![]()
Ahojky,tak to ja zas myslela,ze rostou drive,protoze me kamaradka strasila,ze muzou vylezt prvni zoubky uz ve trech mesicich,tak se mi zda tech 6 mesicu takovej stred,protoze my meli prvni zoubek az v 9 mesici.Ja jsem si zase rikala,ze to je divne,ze jeste zadne nema kdyz jiny deti uz mají. ![]()
U nás první dolní jednička den před 6. měsícem, za 14 dnů druhá dolní jednička. Týden po 8. měsíci dve horní jedničky naráz, momentálně se klubou. O těch prvních dolních jsme ani nevěděli, teď kvůli horním občas v noci pláče, mažu občas Calgelem, ale taky si nedá do pusy moc sáhnout.
Kamarádčině synkovi se klubou první zoubky - dolní jedničky - oba naráz teď v 7,5 měsíci. Druhé kamarádky syn nemá nic v téměř devíti měs.
Ahoj, četla jsem tu názor, že kojení zpomaluje růst zoubků. Myslím si, že to nebude až tak pravda. Malá byla kojená 1,5 roku a zuby jí lezly od 6 měsíce a celkem rychle. Kámoška má dcerku od mala na flašce a zoubky jí začaly lézt kolem 10měsíce.
Našemu rošťákovi vylezl první zub až někdy kolem 10 měsíce. To jsem málem ani nepoznala. Teď má 15 měsíců a první stoličku, ale to jsme poznali bezbpečně. Takže mažeme a na noc dáme občas i Nurofen.
Ahoj Maminy… ja mam 3. měsíčni holku a pořad slintá, cucá si ruce a pláče… myslite že už by se ji mohly pomalu klubat…
díky ![]()
Ahojte,
mám 4,5 měsíční dceru a minulý týden nám Dr. řekla, že má oteklé dásně.
Včera ráno jsem ji jako na dolní jedničce našla „pod dásní“ takovou modrou čárku - jakoby vršek zoubku. Za jak dlouho se může prořezat?
A ohledne knížek - třeba Mé první vzpomínky - kde píšete, kdy měla první příkrm, kdy ji vyrostl zub atd., mám tam napsat datum prořezání nebo až vyroste do konečné krásy - tedy až bude velký třeba půl cm?
Příspěvek upraven 27.01.16 v 10:18
To může trvat pár dní, ale také měsíc. A já zoubky psala, když se prořízly z dásně a byly už cítit na dotek.