První zvířátko pro dítě

Anonymní
17.2.26 14:54

První zvířátko pro dítě

Ahoj,

v kolika letech si myslíte, že má cenu koupit prvního mazlíčka? Jsme rodina, co miluje zvířata. Máme tři venkovní psy, doma máme rybičky a hady- s těmi se moc mazlit nedá.

Máme teď malou, půl roční holčičku. Do budoucna chceme koupit králíka, máme zahradu, takže je ideální. Křečka, myši ani potkany či morčata nechceme. Měli jsme je a prostě jsou na údržbu horší.

Myslíte, že rok a půl je brzy? Nejde o to, aby se starala. V roce a půl těžko, ale o to seznámit už od malička se zvířaty.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
16122
17.2.26 14:57

Už tam chybí jenom to koťátko… :P :lol:

• načítám...
Anonymní
17.2.26 15:01

@Černá Madonna kočky ne. :lol:

• Upravit
571
17.2.26 15:04

Záleží na povaze zvířátka a dítěte. Řekla bych, že psi dávají obecně batolata líp než všechna ostatní zvířata, nemůže se malá seznamovat s těmi psy, co máte? Sestřenka chovala králíky a byli povahově dost rozdílní. Já měla jako malá křečky a tak do 4 let jsem je nechtíc spíš týrala. Museli být vzhůru skoro celý den a lézt v těch prolézačkách, co jsem jim dělala, brala jsem je z klece, i když spali, dávala jsem jim různé věci a pak se bavila tím, že to mají v torbách. Naše děti by udělaly v roce a půl z křečka placku, to já byla pořád lepší. Na králíčka bych řekla věk 3-4 roky.

• načítám...
35927
17.2.26 15:06

A jak si to seznámeni jako představuješ, že ji dáš v půl roce zvířátko ať si s ním hraje v obýváku?

• načítám...
10892
17.2.26 15:06

Minipsa do domu.

• načítám...
853
17.2.26 15:10

Morče. Ale počítej s tím, že péče bude stejně hlavně na vás, rodičích.

• načítám...
15283
17.2.26 15:14

Zvíře není hračka, pro takhle malé dítě bych žádné nepořizovala. Navic jich mate dost.

• načítám...
9037
17.2.26 15:19

Vy máte mazlíčků dost. Učte ji, vysvětlujte, ukazujte, jak se o každé staráte, mazlíte.
My jsme měli jorkšíra. Tehdy měla starší dcera 16 měsíců. Pak jsme měli druhé a třetí dítě a přibyl kocour Briťák, když byl nejmladší miminko. To byla naše fajn parta. Přirozeně s nimi žili a od nás se učili, jak o ně pečovat. Briťák byl tak na nejstarší dceru fixovaný. Závislý na ní. Byla jeho vrba. Když umíral, tak na ni čekal, až se vrátila (byla zrovna na prázdninách). On úplně okřál, když se vrátila. Aj jsme mysleli, že se uzdraví. On ji umřel v náručí.

• načítám...
Anonymní
17.2.26 15:25

Ale já nepíšu nikde, že se o něj bude starat. Jiné zvíře kromě králíka nechceme. Není to tak úplně o ní. Králíka jsme chtěli tak či tak. Jen se ptám, kdy je ideální čas na seznámení.

Rozhodně si v roce a půl nebude hrát s králíkem :D od toho má hračky.

A ano, zvíře není hračka. Tak mě laskavě nesuďte. Pouze mě zajímá věk, kdy jste privedli zvířátko domu pro děti.

Se psem si rozhodně hrát nemůže. Za prvé naše malá je stará a už na sebe pomalu nenechá sáhnout, ty dvě další - jedna má 40 kilo. Takže tak pohladit ( to by ji hned sundala - je duší stále stene) a druhá je sice malá, ale nemá moc v lásce, že na ni sáha malé dítě. S většími problém nemá.

• Upravit
Anonymní
17.2.26 15:26

Rybičky si taky nepohladi a kdo má hady, tak ví, že ti nemají taky v oblibě hlazení 😅 a pustit s ní 3kg krajtu vážně nechci…

Zvířátka ukazujeme.

• Upravit
10892
17.2.26 15:31
@Anonymní píše: Více

Věk minimálně 3 roky. Chceš králíka, dej králíka.

• načítám...
1164
17.2.26 15:36

Proč pořizovat další zvíře, když krom králíka stejne nejste ochotni se o žádné jiné starat? Tak vyčkejte, až vaši stávající psi budou akceptovat dítě a může se pak kamosit s těma. :think:

• načítám...
Anonymní
17.2.26 15:47

@IvčaIva protože jiné zvíře nechceme? Úplně jednoduché.

• Upravit
2416
17.2.26 15:49

V roce a pul? ano, to je opravdu brzo.co z toho dcera bude mit? co ji to prinese? navic doma zvirata preci mate…nic dalsiho bych neporizovala, akorat budes mit praci navic. My mame psa (doma) a to bohate staci.az bude dceri treba -8-9 let, tak pokud bude chtit, poridime treba toho krecka/morce. ale to uz bude schopna se o nej postarat s dopomoci

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný