Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoooooj ![]()
Nenašla jsem zde žádné téma, čerstvých maminek tak základám nové ![]()
Mě osobně dost zajímá jídlo v těhotenství, co tak čtu a slyším, nesmím jíst skoro nic ![]()
Velmi by mě zajímala rada od starších zkušených maminek, co se týče jídla, pohybu, léků, vitamínů a dále dále ![]()
Budu ráda když se připojí co nejvíce maminek, které rády poradí ![]()
Rady, tipy apod., ![]()
Proč bys nesměla skoro nic? Teda četla jsem, že v těhotenství by se neměly uzeniny, paštiky, plísňové sýry, zavařeniny… Já se neomezuji, jen všeho s mírou, občas si i kafe dám. Vyhýbám se jen alkoholu (i když deci vína nebo malé pivo jednou za čas prý nevadí) a syrovému, nedodělanému masu. Pokud normálně nepřežíváš na krvavých steakech nebo sushi, tak klidně jez dál, co máš ráda ![]()
Já jsem ve 27tt a jim na co mám chuť, plísňové sýry jen občas to je pravda, syrove maso jsem nejedla nikdy, jen mě občas chytá chuť na sushi - ale to si nedávám. Jinak salámy paštiky, prostě cokoli. Vitamíny jsem žádné nebrala jen kyselinu listovou asi od 6tt a piju Bio čaj z lékárny pro těhule ![]()
Děkuji
![]()
Hned Plavu s otázkou - můžu to, když je zezadu napsané nevhodný pro těhotné?
@SáraW píše:
@DajaDi Pokud je tam primo napsano nevhodne pro tehotne, tak asi ne
Ja si koupila v lekarne takovy brusinkovy sirup a tam je primo napsano vhodne pro tehotne.
Já jí právě řekla, že něco pro těhotné a dala mi tohle ![]()
Trpím na časté záněty, tak sem chtěla nějakou prevenci, abych se tomu v těhu vyhla..
Ahoj holky, měla by některá z vás zájem o nenošenou těhotenskou rolničku, mexickou bolu, která se nosí na bříšku a svým cinkáním uklidňuje miminko?
@DajaDi Ahojky. Zkus se zeptat v lékárně na Urosept tabletky nebo čaj, je s kanadskými brusinkami. Ten by se měl bez problémů užívat i v těhotenství, ale ujisti se. ![]()
Ahoj, omlouvám se že Vám narušuji diskuzi.
Fotka je ze včerejší 12dpo myslíte že je to tam? Děkuju za odpovědi
@Luccy97 No tak asi už to víš, ale za mě je to duch pěkný.
HOlky ste tu některá, co řešíte různé problémy a strasti? já už od zkušených rodiček i vyslechla, že se namam moc ptát, že porod nejde naplánovat. tak jako souhlas, ale docela bych na to byla zvědavá, co a jak. já sem tedy na začátku 2.trimestru, čekám to v květnu…
@Taza jojo už to mám potvrzene ale zacatek byl krusnej strasili me mimodeloznim tehotenstvim ale vsechno je ok
na dalsi kontrolu jdu 21.11 uz bych mela dostat tehotenskou prukazku ![]()
@Luccy97 jee, tj hezky, ze to dobre dopadlo, tak to sme asi o 2 tydny posunute? jsem 12+5… cekas tak na kveten nebo az cerven?
Ahoj, ono se to dnes vše moc řeší. V rozumné míře můžeš cokoli, ti to řekne i dr.. já jedla vše na co měla chuť, normálně. Vitamíny jsem žádné nebrala, přišlo mi to zbytečné. Jedla jsem hodně ovoce a zeleniny. A narodila se mi holčička den po termínu 3,80.