Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
Kolik nás bude prvorodiček 2026? Nemám v okolí žádné maminky nebo budoucí maminky. Tak mě napadlo se potat tady. ![]()
Já budu mit 29, čekáme první dítko. Si občas připadám jestli nejsem „stara“ na první. 😂
Mas uplne presne prumerny vek prvorodicky v cr…Takze uplne v klidu. Ja budu prvorodicka ve 35 a stara si pripadat rozhodne odmitam, dnes je caste rodit poprve i okolo 40
(nerikam, ze idealni…) maminek s malymi detmi mam okolo sebe spoustu, ze mu vubec nepripada, ze je nizka porodnost…spis my sami jsme slabe rocniky. Jinak jsou tu na emimi skupinky podle terminu porodu, tak tam mrkni, muze to byt fajn na sdileni aktualnich temat.
Já první dítě porodila teď na konci ledna s tím že v červnu mi bude 30
a byla nás teda plná porodnice. A u nás ze tříd (jako ročník školy) mají děti třeba nejvíce okolo 3 let a některé ještě nemají takže si myslím že se teprve „rozjíždíme“
na druhou stranu co jsem chodila na gympl tak ročník pod námi tak tam už má spousta holek 2 děti a už mají děti i sestry vrstevnice (ročník 2000) ![]()
Vidíte tam něco? Jinak mam špatný foťák 15.2 jsem měla dostat MS ale misto toho jsem špinila
Taky sháním někoho v podobné situaci, ze svého kraje
případně přikládám odkaz na Diskuzi
https://www.emimino.cz/…ezku-565427/?…
Jee to mi to odychlo že je tu pár prvorodicek ![]()
Me na druhé kontrole zjistili, že asi čekám dvojčata. Srdíčko bylo u jednoho, u druhého se neví - schovavavolo se, takze jdu pondělí. Tak jsme zvědavá.
Jsou cca o pet dni mladší dle utz. Dle utz 6+6tt, dle MS 7+4tt.🍀