Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@gabi.design No kdyby mě na to neupozornila sama doktorka, tak jsem víc v klidu. Měřím 160cm. Krom toho, já sama když jsem se narodila jsem měla přes 4kg a moje drobná mamka neměla moc hezký porod. Jinak o té hlavičce vím, má ji právě vetší ![]()
Já být tebou tak se na tyhle odhady úplně vybodnu.. ještě jsem neslyšela maminku který by podle ultrazvuku změřily a zvážily dítě a odpovídalo by to skutečnosti.. každopádně pokud jsi zdravá ty i mimi tak bych se na císaře vyprdla už jen kvůli menší šanci dlouho kojit!
Odhady jsou na prd! Mě odhadovali, že dcera bude mít 4,5 kg a měla 3,8 kg…
A dědičnost co se týče průběhu porodu taky nefunguje. Moje mamka měla obě děti odrozené do 3 hodin od prvních kontrakcí a já jsem rodila 18 hodin a s úplně jiným průběhem než ona…
@Suzann píše:
@pandora To koukám, že tě nechali rodit normálně 4500g dítko, i když to dopadlo jinak
asi by mě nenechali ale odhad byl 3500g takže proto.
Odhady jsou naprd:
první syn odhad minimálně 4 kg - měl 3350 g
druhý syn odhad 3 kg - měl 3850 g a 55 cm
Můj syn /první/ měl 4100 a rodila jsem přirozeně; nejhorší byly kontrakce a šestinedělí /to možná úplně nejhorší/; ale dva měsíce po porodu se můžu v poho posadit atd. dr. mě šila celkem dlouho, ale dalo se to vydržet; samotný porod nebyl nijak zvlášť hrozný, navíc jsem byla pod dolsinem
@Gabrielaaa píše:
Taky se hlásím porodní odhad byl 3,3 kg, no ještě že mi plodovka praskla v 38+6 tt, malej se narodil po 27 hodinách (nesestupoval špatně rotoval já se neotvírala) nakonec přirozeně i když mi dal zabrat, mám úzkou pánev a jsem drobnější postavy, měřil 51 cm a vážil 3,9710 g.. a dá se to neboj se jsou maminkY co přirozeně porodí i skoro 5ti kilové děti, podle mě to důvod k plánovanému císaři není, pokud nemá žena problémy, není nemocná a mimi je také v pořádku mělo by se umožnit porodit přirozeně
no máš můj obdiv… já 2 noci před tím nevyspalá, unavená, pak stejně po 20ti hodinách snahy otevřená jen na 5, dítě pořád nahoře… jsem to prostě vzdala ![]()
Můj porodník mi pak říkal, že malý věděl, proč se nikam necpat - neprošel by ![]()
Jinej gyn. dr. (můj kamarád) mi pak řekl, že porod byl kdysi takové síto - oddělující silné od slabých. No a že já bych taky neprošla…
@Suzann Mě se velký dítě narodilo díky sexu v 37+6 měl 3.7 kilo a porod byl uplně v pohodě
Ahoj, mě dělali odhad váhy den před porodem a říkali mi, že prý tak 3,6kg, že 4 kila by mít neměla…no a výsledek - rovné 4kg…
porod byl vyvolávaný, kvůli přenášení, v 7 dali tabletku, nic moc se nedělo, pak začlo trochu tvrdnout břicho, pak to začlo byt trochu horší, v 11:47 byla malá venku, asi po hodině větších bolestí… takový porod jsem si nepředstavovala ani ve snu,, super rychlovka, manžel se bál, že sebou švihne, ale v té rychlosti to ani nestihl
nastřihli mě a vyfásla jsem asi 3 stehy. Kamarádka šla na císaře den po mě, protože její holčičce odhadovali 4 a půl kila a protože měla hodně úzkou pánev, nakonec byla ještě o 50 gramů lehčí než ta naše… A holčina co semnou byla na pokoji měla prcka něco málo přes tři kila, trápila se hodně dlouho a potrhaná byla jak pes… To si vážně nevybereš… Přeju pohodový porod ![]()
Ahoj ![]()
Já přenášela týden, měla jsem 3 dny vyvolávaný porod, který skončil císařem, protože i přes 5 tablet se nic nedělo a malý měl už špatné ozvy.
Odhad mi udělali na 4 kg a nakonec se mi narodil syn 5050 g a 58 cm.
Přeju ti, aby vše dopadlo podle tvých představ ![]()
Ahojky, taky se přidávám, mně odhadovali velké dítě, dcera měla pak naštěstí „jen“ 3950g, ale byl to boj, ale neřekla bych kvůli velikosti, spíše kvůli vyvolávačce, rodila jsem ve 42tt po vyvolávačce a to bylo to nejhorší, co jsem kdy zažila. kontrakce přišly strašně narychlo a hrozně silné, tělo si na to nepřivyklo, neuvěřitelné bolesti, rodila jsem 20 hodin, ztrácela jsem kontrakce, už jsem byla vysílená, na štěstí mně pak pomohla zkušená porodní bába (kterou museli v noci vzbudit).no a můj druhý porod, brnkačka, naštěstí syn 3520g se přihlásil sám v 39+5tt a byl to ten nejlehčí a nejkrásnější porod. žádná farmaka, jen já a můj baby beau, rodila jsem v kleče, nešla jsem proti gravitaci, a to taky pomůže k lehčímu porodu, nerodit v klasický koze.
Ahojky, Já mám dva obříky
první syn měl po narození v 337tt 4250g a druhý syn vyvolávaný o pár dní před termínem-kvůli velikosti 4300g-oba porody přirozeně, i byli rychlé-4 hodiny každý, takže pro mě „procházka růžovým sadem“
![]()
Pardon, vloudil se mi tam překlep-první syn narozený v 37tt ![]()
První dítě dcera 3910 g týden před termínem. Porod vyvolaný kvůli krvácení, docela rychlý, ale masakr..velmi rozsáhlé poranění, několik dnů drén, cévka..Řekli mi, že si prorazila svoji cestu někde bokem, takže i nastřižení bylo zbytečné.
Podruhé syn, také týden před termínem, 4430 g (odhad do 3500
), ale císařem a pro mě o mnoho lepší, i když díky velké krevní nedostatečnosti prý docela na hraně ![]()
@Black_Orchids jo to máš pravdu dřív to tak skutečně bylo, stejně jako dětičky předčasně narozené dřív prostě+ zemřely, dnes je zachraňují, já jsem zua to samozřejmě ráda, ale všechno tpohle je jaksi proti přírodě…
jinak já se nakonec stejně roztrhala, protože malej měl i větší hlavu, a já byla i na konci jen na 7 otevřená ale prostě jsem ho ze sebe dostala, šití stálo za to, ale kvůli mému synovy bych si to zopakkovala třeba stokrát kdybych musela ![]()