Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahoj.První dítě jsem kojila. Druhé kojit ze zdravotních důvodu nemohu. Jak fungují očistky při nekojení? zavinuje se děloha stejně nebo se dávají spolu k zastavení laktace nějaké prášky? díky za informace.
Ahoj, také jsem nekojila, laktace se mi zastavila sama (ale normálně Ti dají léky na zastavení laktace, gynekolog, pokud budeš mít problémy a bolesti), děloha se mi zavinula bez problémů, a očistky jsem měla 3 - 4 týdny, opravdu krvavé snad jen 2 a půl týdne, pak už jen takové špinění.
Ahoj,
já jsem na tom s kojením byla prabídně (laktace se spustila až 5. den a i tak to byly spíš kapky).
Děloha se zavinula bez problémů, v porodnici na to dávají i nějakou injekci. Očistky jsem měla dlouho (snad 4 týdny), docela dlouho i krvavé.
Laktace se dá zastavit i léky, ale zkušenost s tím nemám. Někdo to prý špatně snáší (nevolnosti, točení hlavy atd.). Možná přirozená cesta je lepší.
Připojuji se…taky nekojím ani jsem nekojila. Mám 3měsíčního chlapečka. Narodil se o měsíc dřív, byl v inkubátoru. Mléka jsem měla na rozdávání, ale on to bohužel nezvládal, takže jsme od začátku na Nutrilonu, ale žádné problémy jsem neměla. Krvácení asi 2 týdny po porodu, pak už jen špinění. Suma sumárum 4 týdny - pak týden pokoj a 5. týden - menstruace - ale extrémní. Nevěděla jsem, jestli běhat kolem malého nebo být na wc. Byla jsem tam snad každých 10 minut - katastrofa. Při nekojení to přece přichází velmi brzo. Ale mléko ustoupilo samo. Teď když to zkouším, ještě tam je nějaká vodička, ale žádný problém. Ani jsem neodsávala - odešlo to samo. A při kontrole po šestinedělí mi doktor řekl, že skoro není poznat, že jsem rodila
Ahoj. První dítě jsem kojila. Jak fungují očistky při nekojení? zavinuje se děloha stejně nebo se dávají spolu k zastavení laktace nějaké prášky? díky za informace.