Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte všichni, chtěla bych se zeptat, zda jsou tu prvorodičky, které musely rodit velké děti? Jak jste to zvládly, jak porod probíhal a jestli vám porod vyvolavali třeba předem nebo nakonec císař? Já jsem 38tt a mimčo je větši, jestli donosím do termínu, bude mít určitě 4kg (podle doktorky), tak mi říkala, že by se to možná vyvolalo o týden dříve. Máme nařízené sexovat, ale efekt v tom moc nevidím ![]()
Můj syn měl 4500g a rodila jsem normálně. Pak se zjistilo že má malej několikrát otočenou šnuru kolem krku tak byl akutní císař. Celou dobu mi řikali že mimčo bude kolem 3500g takže se sekli o kilo. Malá měla 3500g a pořád zas řikali že bude mít 4kg
.No naštěstí u holčičky bych to fakt nechtěla.
Ahoj, vzhledem ke své tělesné konstituci (velmi drobná) jsem měla velké dítě - skoro 4kg (bez nějakýho deka) a 52cm.
Rodila jsem ve 40tt, snaha byla o přirozený porod, ale ani po 20ti hodinách malý nesestupoval, takže pak došlo na sekci.
@pandora To koukám, že tě nechali rodit normálně 4500g dítko, i když to dopadlo jinak ![]()
No asi takhle, můj gynekolog mi „sliboval“ že náš malý bude mít určitě(!) přes 4 kila. Nakonec jsem rodila 38plus1 a měl 3560g takže tak…
@Black_Orchids taky jsem drobná, chtěla bych moc donosit mimčo do termínu. Ale nevím, co je lepší. Radši porod vyvolat dřív a nebo to zkusit až do konce s tím, že kdoví jak to dopadne a 4kg dítě se mi fakt rodit nechce ![]()
Ahoj, já 168cm/60kg, jsem rodila přirozeně přesně na termín dceru 4280g,52cm celé to trvalo cca 18h, otvírala jsem se pomalu. Možná jsem měla štěstí nebo nevím čím to ale vnitřní steh ani jeden a vnějších pár a to šla malá kleštěmi.
Tak 4 kg určitě není nějaká superváha, aby z toho byl hned císař, navíc ty lékařské odhady jsou dost nepřesné (z vlastní zkušenosti)
kamarádka přirozenou cestou rodila dvě pětikilové děti, to už je kapku extrém
@Suzann Ona ale váha není zas až tak důležitá, důležitý je poměr hlavičky, zda má šanci projít bez problémů. Ta váha se totiž na tom miminku rozprostře, ale to, co musíš porodit, je ta hlavička. A jsou 4kg mimina s průměrnou hlavou a jsou mimina mnohem menší, která mohou mít hlavu velikou a mamina může mít s tím porodem problém.
Jinak teda taky nejsem žádná matrona.
Mám 170cm a 49kg.
Příspěvek upraven 05.10.15 v 13:49
Čtyři kila není velké mimčo, ale neznám tvoji tělesnou konstituci, jestli máš úzkou pánev a jsi drobná, pak na tebe veliké je, ale odhad je plus minus půl kila. Rozhodně bych zkusila přirozený, každá žena je jiná a některé i velké děti rodí jedna radost a některé se u drobných dětí nadřou jako koně ![]()
@Suzann píše:
@gabi.design![]()
![]()
Super, aspoň něco pozitivní
Tohle je fakt strašně individuální, určitě se neplaš dopředu. ![]()
Taky se hlásím porodní odhad byl 3,3 kg, no ještě že mi plodovka praskla v 38+6 tt, malej se narodil po 27 hodinách (nesestupoval špatně rotoval já se neotvírala) nakonec přirozeně i když mi dal zabrat, mám úzkou pánev a jsem drobnější postavy, měřil 51 cm a vážil 3,9710 g.. a dá se to neboj se jsou maminkY co přirozeně porodí i skoro 5ti kilové děti, podle mě to důvod k plánovanému císaři není, pokud nemá žena problémy, není nemocná a mimi je také v pořádku mělo by se umožnit porodit přirozeně