Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Black_Orchids jo to máš pravdu dřív to tak skutečně bylo, stejně jako dětičky předčasně narozené dřív prostě+ zemřely, dnes je zachraňují, já jsem zua to samozřejmě ráda, ale všechno tpohle je jaksi proti přírodě…
jinak já se nakonec stejně roztrhala, protože malej měl i větší hlavu, a já byla i na konci jen na 7 otevřená ale prostě jsem ho ze sebe dostala, šití stálo za to, ale kvůli mému synovy bych si to zopakkovala třeba stokrát kdybych musela ![]()
Holky jste borky! Ja doufam, ze se u me s tou vahou taky aspon trosku seknou ![]()
A diky za podporu. Snad to zvladnem. No nic jineho nam ani nezbyva ![]()
@Suzann píše:
Holky jste borky! Ja doufam, ze se u me s tou vahou taky aspon trosku seknou
A diky za podporu. Snad to zvladnem. No nic jineho nam ani nezbyva
Neboj, oni si tě doktoři určitě pohlídají a budou dělat všechno proto, aby se pak ten porod obešel bez komplikací a určitě předem usoudí, jak bude nejlepší pro tebe rodit - jestli jsi schopna porodit přirozeně nebo ti třeba raději naplánují císaře. ![]()
Neřeš to, odhady nejsou spráné. Nech to na doktorovi až u porodu. Obě děti mám velké, Viki měla 4200g a velkou hlavičku - a dalo se to. Kamarádka je drobounká, má 4 děti, všchny rodila klasicky, všechny měly přes 5kg ![]()
@HankaB No já to právě řešit musim, bohužel. Jestli to nechat do termínu a nebo to rači vyvolat o týden dřív. To mi navrhla doktorka. Uvidím no ![]()
@Suzann Já bych rozohdně počkala ono samo dítě ví kdy je nejlepší pro něho jít ven a nejspíš porodíš dřív
No s tím vyvoláváním- je lepší rodit dítě, bytˇ´větší, až to přijde samo, než to rvát na sílu vyvoláním. Dokud nebudeš nachystaná a půjdou do toho, je riziko, že budeš mít víc komplikace, než aby to klaplo. Zkus se domluvit na Hamiltonovi dopředu, teda pokud budeš alespoń na prst otevřená, lepší alespoń nějaká přirozená akce, než potom to utrpení, když se vyvolání nepovede. Gabi. desing tu sice stále propaguje svůj fajn vyvolaný porod, ale z drtivé většiny tomu tak bohužel není.
Apropos taky mám kamarádku, co měří snad 155 cm, váží 3 kila i s postelí všechyn 3 její dcery prodila přirozeně s váhou kolem 4500 g ![]()
@berry4 Já nic nepropaguju, já píšu svoje zkušenosti s porodem, nic víc. ![]()
Ahoj ja mela celou dobu odhad od me gynd.dr. ze maly bude mit nejmin 4200g… odhad v porodnici den pred porodem 3700 a konecna vaha 3800g takze zadna hitparada, rekla bych normalka.. ale je fakt, ze mel tedy velkou hlavicku, jinak nic zvlastniho ![]()
@Suzann píše:
@HankaB No já to právě řešit musim, bohužel. Jestli to nechat do termínu a nebo to rači vyvolat o týden dřív. To mi navrhla doktorka. Uvidím no
Aha, tak to nevím. Někdo tu píše, že je lepší to nehat, ale i to je otázka: já bych neporodila doteď, holkám se nechtělo a pak byly velké (porod v 42.tt). A přeci jen někdy je vyvolání nutné z těch zdravotních důvodů. Asi bych si nechala poradit od doktorky. I když to naštěstí není tvůj případ, někdy vyvolání zachrání život (kamarádce nevyvolali a mimi zemřelo, placenta se oddělila den před porodem
- to jen k tomu, že mimi sice ví, ale neví okolnosti
)
PS: já jsem pro přirozený porod, chtěla bych ho konečně zažít, ale radši si tu vyvolávačku protrpím (pro mě fakt nepříjemné), když mimi bude OK.
@HankaB Asi jo. Taky bych brala spíš přirozený porod, ale co pak? Jak to dopadne, to nikdo neví. Kdo ví, možná bych i přenášela, máme to v rodině a doteď nemám žádne poslíčky a to jsem 39tt, i když podle toho se taky řídit nemusím. A myslím, že bude rači lepší miminko popohnat dřív, než to třeba pak skončit císařem a nebo nečím jiným. Zkusím se pobavit ještě o tom Hamiltonovi, uvidím co mi řeknou…
Ahojky, malý se narodil 4 dny po termínu přirozeně, bez nutnosti podání léků apod. Měl 52cm, 4260g a 36cm hlavičku. Bylo to ok ![]()
Na odhady se vykašli a nech to na prckovi, to mi říkala i doktorka co mě rodila ![]()
@kacenkakz to měl hlavičku stejně jako můj který měl 3,7 kilo tak že ono hodně zaleží jak je hlavička velká. já odhad 2.5 kila
Susan, Hamiltona určo zkus - mně ho dělali dokonce 2× a nebolelo to ani to nebylo nepříjemné (asi záleží, kdo to dělá). Mně nepomohl, ale mnoha jo, tak asi není co ztratit. Miminku to neublíží. Po pravdě - já mohla dělat cokoli a NIC. Sexík, maliník, lněné semínko, horká vana, vycházky, úklid, Hamilton, domlouvání - prostě mimi držák. Ale naštěstí palcenta a vše 100% v pořádku, tak to nevadilo. Miminku - mně jo ![]()
Je jedno jak je dítě velké, jde o vnitřní pánev.. navíc ty odhady jsou dost na prd.