Prvorodičky s velkými dětmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101
26.7.12 06:48

Ahojik mě řekli na UTZ ve 36 tydnu že malej má 2500g že nebude nějak velkej narodil se mě 4 kg macek a rodila jsem 58 minut i s bolestma samotné tlačení asi 20 min takže fakt rychlovka :-) tak se neboj je to u každého jinak, každá jsme jiná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
30.8.12 13:19

Ahoj Holky, jsem v 38+3 týden, včera jsem byla na kontrole. Miminku se daří dobře a važí už 3500kg a to mě vyděsilo. Při představě, že do termínu zbyvají dva týdny a to že mimi muže ještě přibrat mě děsí protože nechci aby to vážilo čtyři kila a přenášet už vubec nechci.Tak se chci optat, myslíte si že važení přes ultrazvuk je přesné? A taky jestli některé rady na vyvolaní porodu fungují? Jsem prvorodička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
30.8.12 13:40

@Marketink Ne, rady nefungují. Respektive fungují tehdy, když se už něco děje, tělo se na porod připravuje apod., tak to může porod rozjet, v opačném případě nikoliv. Jinak i kdybys rodila 4kg dítě, tak není proč se děsit. Ono ani tak nezáleží na váze, jako hlavně na velikosti hlavičky. A může se s problémy rodit 3kg mimino a jako po másle 4kg. Já porodila během hodiny a půl syna s porodní váhou 4490g a hlavičkou 39cm. Jinak ta váha mě nepřijde nějak vysoká, syn měl v 39tt. už 4200g. Narodil se 40tt+2 vyvolávaně. A nakonec- jsou to odhady. Někdo se trefí, někdo se netrefí. Hraje tam několik různých faktorů a většina maminek ti napíše, že se u nich vůbec netrefili. U mě ano, ale lékař, který mě vždycky měřil je v tomhle považovaný celkem za odborníka a trefil se vždycky i u jiných maminek.

Příspěvek upraven 10.10.15 v 23:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
30.8.12 13:52
@gabi.design píše:
@Marketink Ne, rady nefungují. Respektive fungují tehdy, když se už něco děje, tělo se na porod připravuje apod., tak to může porod rozjet, v opačném případě nikoliv. Jinak i kdybys rodila 4kg dítě, tak není proč se děsit. Ono ani tak nezáleží na váze, jako hlavně na velikosti hlavičky. A může se s problémy rodit 3kg mimino a jako po másle 4kg. Já porodila během hodiny a půl syna s porodní váhou 4490g a hlavičkou 39cm. Jinak ta váha mě nepřijde nějak vysoká, syn měl v 39tt. už 4200g. Narodil se 40tt+1 vyvolávaně. A nakonec- jsou to odhady. Někdo se trefí, někdo se netrefí. Hraje tam několik různých faktorů a většina maminek ti napíše, že se u nich vůbec netrefili. U mě ano, ale lékař, který mě vždycky měřil je v tomhle považovaný celkem za odborníka a trefil se vždycky i u jiných maminek.

No mě ta vaha děsí, a o porodu ani nemluvím, já chtěla malinké miminko tak tři kilové a ne čtyř či více. Sice vím že na váze nezaleží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
30.8.12 13:58

@Marketink Vážně se neboj. Ať bude vážit tolik nebo tolik, stejně ven bude muset a nikdo dopředu neví, jaký ten porod budeš mít. Protože opravdu se ti můžeš špatně, dlouho a s komplikacemi rodit malé mimino a to velké naprosto bez problémů. Váha miminka - pokud teda nemá třeba přes 5kg :mrgreen:, není opravdu důvod k obavám. A ona psychika u toho porodu opravdu hraje roli, takže mysli na to, že je to odhad a těš se. ;) Já taky chtěla vždycky malé miminko, ale když se mi narodil syn, tak bych neměnila. :mrgreen: I tak mi připadal strašně maličký a ještě menšího si ho nedokážu představit. Nemusela jsem se o něj až tak bát, nebát se s ním manipulovat, protože to nebyla žádná křehotinka, když se narodil, tak nebyl vůbec zmačkaný, modrý… zkrátka vypadal po porodu jak 3 měs. dítě, jak to v porodnici pronesli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
30.8.12 16:48

@Marketink A odhady se mužou splest. Duležité je nebát se já podle odhadů měla mít drobečka na kontrole měl 2.5 kg. Druhý den jsem rodila ani jsem nepřemýšlela že vlastne mam štestí že mam malý dítě a bude rychlejší porod. Muj porod trval s kontrakcema celkově 8 hodin ( 7.5 hodiny jenom bolesti v podbříšku jako při MS) a dítě nakonec 3.7 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
1.9.12 11:54

Tak u me vahu bohuzel tipli presne! Prenasela jsem, mala mela 3,85. 2 dny mi to vyvolavali a tkoncilo to cisarem. Mozna i tak dobre… Nevim jak bych to zvladla kdyby to slo normalne :-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
2.9.12 14:34

Ahoj, tak já rodila před necelým měsícem. Odhad váhy mi nikdo neřekl a porodila jsem klučíka 4,27 kg a 53 cm ;) Nebylo to ani omylem tak strašný, jak jsem si představovala, porod byl v pohodě. Sice mi doktorka říkala, že mám tělesnou konstrukci dobrou a že bych v pohodě porodila i 5 kilové mimčo, ale o tom, že mě čeká takovej macek se ani slovem nezmínila. Nicméně se neboj, že budeš mít velké dítě, po porodu stejně zhubne. Já když si ho prohlídla druhý den, tak jsem myslal, že mi ho vyměnili. Zhubnul na 3,8 kg, další den už mi ani neřekli o kolik, ale domů jsme šli s váhou 3,92 a to už vypadal jak krásný mimčo (předtím byl samozřejmě taky, ale byl dost oteklý :D ). Teď dobře nabírá, ale i roste na cm, tak je sladkej :srdce: :srdce: Jen se tedy víc pronese. Měj se fajn a ať vše dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
20.8.14 18:00

Tak já jsem asi jedna z těch, kterým odhady seděly, asi záleží, jak se mimčo na uz zobrazuje a kdo to měří a na jeho šikovnosti. můj odhad zněl 4,1kg a měl 4,25kg, ale jak tady už někdo psal, podle mě vůbec nejde o váhu, ale o ten obvod hlavičky, ramínka a zbytek tělíčka si to mimčo pak poskládá, pokud projde hlava. Mě dala hlava právě hrozně zabrat…37cm… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí