Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@nikanemec : jaaaj, až příští týden, jsem to nějak popletla
Chodíš na cvičení? Klobouk dolů. Já jsem ze začátku chodila na jógu, ale nějak jsem nedokázala odpoutat mysl od běžných věcí a propojit se s dítětem a vůbec mě ty sluníčkový řeči spíš deptaly, než uklidňovaly
Ano, oblečení už jsem vyprala, vyžehlila, už do práce nechodím, tak se třeba i takto zabavuji
A věřím, že bys na tom byla stejně, kdybys to měla kam skládat
Jak se pozná taková diastáza? Ten pás na to pomůže? Já mám bachor velký, ale zatím mě to neobtěžuje, nic mě nebolí…Bydlíme v Medlánkách, to je všude daleko, ale na kafe do centra se dojet dá vždycky ![]()
@a_aňa chodím na cvičení do mamicentra na Bakalově nábřeží…právě že jsem hledala něco, kde se dá normálně protáhnout a žádný sluníčkový řeči se tam moc nevedou
to by mě zabilo…
navíc je to centrum porodních asistentek, takže člověk nemusí bejt odkazanej jen na to, co ti řekne doktor
což mi celkem vyhovuje
Nakonec jsme se rozhodli tam chodit i na předporodní kurz…kam může i manžel
tak to mame ted jako takovou společnou těhotenskou aktivitu
Diastáza se pozná tak, že si lehneš na záda, pokrčíš nohy a pomalu zvedáš hlavu k trupu
a sleduješ co dělaj břišní svaly
když zůstanou hezky u sebe, je to ok…a když se rozestupujou, tak je to právě ta diastáza
V těhu se to moc řešit nedá…jen tim pásem…a pak se na to nějak cvičí…aby se ty svaly vrátili zpátky
Problém je v tom, že když je tam ta diastáza, tak se děloha moc nemá zepředu o co opřít…protože normálně se opírá o ty svaly
takže pak to může způsobovat různou paseku…jako treba to, ze prcek sleze až moc dolů…což se stalo právě mě
No, tak až mi přijde ten pás, tak bychom mohli to kafčo někde ve městě prubnout, co říkáš?
![]()
@nikanemec Tož jsem asi špatně vybírala,..každopádně jsem to asi po 4 lekcích vzdala
Na ten předporodní kurz jsem se nakonec taky zapsala, asi to bude tím, jak se blíží TP, začínám mít trochu obavy a protože maminka je daleko, tak se potřebuju uklidnit nějak jinak
Já už mám malou taky hlavou dole (musí to být hrozný být pořád hlavou dole
) a zatím bez paseky,..asi bych to poznala, myslím, že když je něco jinak, tak to ženská prostě nějak pozná
Jasný, na kafe kdykoliv, kamkoliv ![]()
To víš že bys to poznala
ja jsem to taky poznala…nevedela jsem co je špatně, ale cejtila jsem, ze něco je…tak jsem prave po tom kurzu hodila řeč s PA a ta mi to vsechno objasnila
Teď mi zrovna pise kamarádka, ze dneska porodila…
omg…uz je to fakt blízko…
někdy si rikam uz aby to bylo…ale pak me taky někdy zachvátí panika…co jako bude az to prijde… ![]()
@nikanemec to zvládneme s přehledem,..ono nám nic jiného nezbyde,…to miminko musíme dostat nějak ven a nikdo jiný to za nás neudělá
a na konci nás čeká ta nejsladší odměna
![]()
Tak sem rada, ze to ctu, vim co me ceka. Já nemám pořádně nic, mám 2 sestřenici, tak ta mala hodně věci podedi, nechtějí už dalsi a já se rozhodne zlobit nebudu
Čekáme holčičku Aničku, ve středu jdu na Veveří na ten 2 screening, na tom první jsem mela zánět močáků a mala se nechtěla ukázat, tak me tak pichala do toho bolavyho břicha, ze sem zamackavala slzu.Ale jinak byla docela mila. Stehujeme se z Bystrce do Kuřimi, sice mimo Brno, ale odtud je to vážně kousek. Já mela problémy s bederní páteří už před tehu, tkz sem zvědavá, co me čeká. Už ted me doktoři krotí, pas už si na me taky chystají a prej se mám jen opovazit satkovat nebo nosit.To sem tedy zvědavá
Luci, ja jsem taky hodne podedila…
ale stejne mi to nedalo…a hodne jsem nakupovala
jinak to šátkování je se zadama docela prekerka, no
ale nekde jsem četla na fb skupince nosíme deti, ze kdyz se to spravne uvaze, ze to pak pomáhá ty zada nosit spravne… tak asi těžko říct ![]()
@nikanemec No na taky čekám, ze to nevydrzim a někdy nalitnu na obchody
Jasný je to názor jedné doktorky, ještě si to musím pozistit a uvidíme. Ale i bez toho bych to zvládla, hlavně at už to neboli
![]()
@Lucie Pytlik Jak píše Nika, buď ráda ze vše, co dostaneš, já jsem si skoro vše musela koupit, ale snažím se vše rozmýšlet a nekupovat zbytečnosti. Anička je krásné jméno, chválím výběr
Taky jdu ve středu na Veveří
S těma zádama Ti to nezávidím, mě začaly hodně bolet kolem 5měsíce, kdy jsem začala víc přibírat, ale teď už se to srovnalo. Takže přeji, ať trpíš co nejméně ![]()
To já rada jsem a moc, hlavně mi řekne, co koupit ještě, co je zbytečnost. Ma to ještě v hlave. Děkujeme, nám se Anička moc líbí, ale všude poslouchat, jak je jich ted moc.Me to vsak nerozhodi, líbí se nam, oba SME se shodli, tak co.Zada me začali tejpovat a dost to pomáhá, tak aspoň něco. Tak to tam ve středu skejsnem obě, snad budem mít štěstí na doktora ![]()
@Lucie Pytlik ať si ostatní trhnou, jejich jméno a dítě to není, je to jen vaše věc
Tejpování je dobrá věc, možná i nějaké cvičení by ulevilo. Je mi jedno koho chytnu, jen ne toho France, to je protiva ![]()
Právě, já sem šťastná, jak sme se s manželem napoprvé pěkně shodli, to se taky nestava
To já už cviky dělám jak dlouho, bez toho bych už snad nechodila, ale ten tejp je dobra vec.No právě toho France…ale jdu tam s manželem, to je chlap jak hora, jen at si zkusí bejt protivnej ![]()
Tak jsem tam dnes absolvovala ultrazvuk a mám další doktorku, která je naprosto příšerná. MUDr Cuprova. Celou dobu mlcela, jen sestře hlásila hodnoty, my cely vystrašený, proč nic neříká, az na konci řekla, žádné vývojové vady nevidím, na shledanou.No me malém omyli. Naštěstí, vše jak ma, mala roste jako z vody.Co vy?
@Lucie Pytlik Já dneska chytla Dr. Vlašína. Na úvod mě uvítal větou, jestli čekám dvojčata, když mám tak velkej pupek, tak jsem odvětila, že ne, že jsem jen tak vyžraná a velice se těším na to, až budu hubnout
Celkem jsem se těšila na jeho výklad, od známých teda vím, že nic moc nepoví, ale že je dobrý. Začal od hlavičky, tam vše ok, vše nám popsal, pak sjel níž, cca 2minuty nic neříkal, to jsem věděla, že narazil na našeho kamaráda hematoma
a že asi o něm nic neví, i když to mám v papírech,…Manžel v nervech, vyloženě jsme se museli zeptat, zda je to starý nález nebo se něco změnilo. Prý od minule ne, průtok pupečníkem je v pořádku. Malou přeměřil, řekl, že máme pěkně tučné děcko
a vyprovodil nás,..takže asi tak,..teď uvažuji nad tím, že si najdu nějaký placený UZ, kde mě řeknou víc,..I když, kdyby bylo něco špatně, tak snad nám to řekne,..Nevím, mám z toho takové smíšené pocity, ale asi jsem moc citlivá,…:/
@Lucie Pytlik : Prostě si myslím, že když je vše v pořádku, tak nic neříkají, jede to tam jak na páse, už je asi nebaví povídat pořád to stejný. A pokud nejsi zdravě dotěrná a neptáš se, máš smůlu,…
Tak budeme doufat, že máme pipiny v pořádku a dál se na ně těšit ![]()