Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
TP podle MS 16.11. a narodila se až po vyvolání 25.11.
dle 3D jsem měla TP na 22.11. takže furt jinak. ven se ji prostě nechtělo
Prý se to dědí. Říkala nám to PA na kurzu. Řekla, že to má tendenci se dědit…
I délka porodů se prý dědí, ale nemyslím si to je to beztak individuální… matky matka (přenášela) rodila obě 24hodin přivázané nohy ke koze (hnus za komunistu bych asi nerodila 60tá léta), matka (na termín) měla 3porody-nejdelší 45min, u třetího šla před termínem a rodila necelých 30min, já rodila necelé 3hodiny (37+něco
@sibi píše:
I délka porodů se prý dědí, ale nemyslím si to je to beztak individuální…
U nás to tak není, máma rodila těžce (aspon´poprvé), já ne.
Ale to může být i o informacích, co měla ona a co já, o tom jaké porodnice, personál atd. ![]()
Já první rodila přesně ve 40+0 a druhý 39+4 a TP byl určen podle poslední menstruace
A s tím děděním délky porodu jsem taky jinde než moje máma…první rodila dva dny a já 3 hodiny a druhé jsme rodily asi hodinu obě dvě
@Monca85 píše:
Holky prvorodičky. Jak jste to měly s termínem porodu? Jak se vám lišil od skutečnosti? Díky
Rodila jsem přesně v termínu bez vyvolání.
Termin byl 26.11 kontrakce zacali se 26.11 v pulnoc, porodila 27.11 ve 4 rano. takze prenasela 4 hodiny ![]()
Termín 29.8.
Porod 5.9. (teda do nemocnice jsem dorazila už 4.9.)
a doktor mi říkal prvního, že jestli se malej do 5.9. nevyklube tak budem vyvolávat…
Ahoj holky, prý mi otekla voda rikal doktor Tak si mě tu nechali dávají mi kapacky bolestí mám pod bříšku da se to vydržet. prý když to nepůjde samo tak mi porod vyvolaj jsem prvo rodicka mám strach:( nemate stim někdo skusenosti? Děkuji ![]()