Lze předem udělat něco pro usnadnění porodu?

86
26.8.12 09:42

Lze predem udelat neco pro usnadneni porodu?

Holky, jsem prvorodicka, termin mam koncem rijna a mam sileny strach z porodu, hlavne z bolesti. Existuje neco, cim bych porod usnadnila? Co bych mela zacit delat uz ted?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Lucie Groverová Aby porod nebolel?

Přidejte zkušenost s Lucie Groverová A...
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
26.8.12 09:44

Já pila maliník a dělala masáž hráze, porod byl bolestivý ale krátký, v 19hod první kontrakce a 22:21 byl venku. Nemůžu ale říct, jestli ten maliník pomohl, nevím jaké by to bylo bez něho.

• Citovat
  • Upravit
24798
26.8.12 09:48

Nejvíc můžeš udělat psychikou - nebát se. Teda, každá se bojí, ale nějaká panická hrůza a vylučování adrenalinu prostě porod blokuje a bude to pak horší.
V přírodě některé samičky umí porod úplně zastavit, pokud se necítí v bezpečí.
Poohlédla bych se po dobré předporodní přípravě, možná pár sezení s dulou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
26.8.12 09:53
@Pipet píše:
Nejvíc můžeš udělat psychikou - nebát se. Teda, každá se bojí, ale nějaká panická hrůza a vylučování adrenalinu prostě porod blokuje a bude to pak horší.
V přírodě některé samičky umí porod úplně zastavit, pokud se necítí v bezpečí.
Poohlédla bych se po dobré předporodní přípravě, možná pár sezení s dulou…

Například srna, pokud je dlouhá zima, tak těhotenství zastaví, a pak si najde vhodnou dobu a porodí, tak to zkus :mrgreen: a až budeš připravena, tak poroď :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
46669
26.8.12 09:54
@Trci píše:
Holky, jsem prvorodicka, termin mam koncem rijna a mam sileny strach z porodu, hlavne z bolesti. Existuje neco, cim bych porod usnadnila? Co bych mela zacit delat uz ted?

Pokud jsi prvorodička, tudíž jsi nezažila těžký porod, tak můžeš udělat to, že se nebudeš stresovat předem. Různé maliníky, masáže hráze a podobně ti nebudou k ničemu, pokud budeš už předem vynervovaná a v nepohodě :nevim:

Já osobně si neumím představit „šílený strach“ před prvním porodem. Nevíš, do čeho jdeš, tudíž ani tu bolest si nedovedeš představit, takže se neboj zbytečně. Spíš se uklidni, těš se na miminko a ono to nějak bude ;). Před druhým porodem už bych „šílený strach“ dovedla představit, pokud bych při prvním zažila nějakou hrůzu.

Takže se neboj předem, dej si maliník a nohy nahoru a čekej :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
26.8.12 09:58

Levmah28-o maliniku i masazi hraze jsem cetla-od kolikateho tydne si ho pila a delala masaze a s jakou pravidelnosti? Jak casto?
Pipet-ja vim, ze je dulezite se nebat a uvolnit se, ale strachu tezko porucis. Myslim ze kdyz budu delat neco preventivne pro usnadneni porodu, ten strach trochu zmizi, proto se ptam na ruzne „figle“. Predporodni kurzy a sezeni uz mam za sebou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
26.8.12 10:01

Tak já jsem masáže a maliník pila od 35tt, masáž by se měla dělat 2-3× denně, já jen večer, a maliník jsem pila místo vody, takže cca 2 litry denně :mrgreen: chutnal mi.

• Citovat
  • Upravit
86
26.8.12 10:05
@KPKristy píše:
Pokud jsi prvorodička, tudíž jsi nezažila těžký porod, tak můžeš udělat to, že se nebudeš stresovat předem. Různé maliníky, masáže hráze a podobně ti nebudou k ničemu, pokud budeš už předem vynervovaná a v nepohodě :nevim:

Já osobně si neumím představit „šílený strach“ před prvním porodem. Nevíš, do čeho jdeš, tudíž ani tu bolest si nedovedeš představit, takže se neboj zbytečně. Spíš se uklidni, těš se na miminko a ono to nějak bude ;). Před druhým porodem už bych „šílený strach“ dovedla představit, pokud bych při prvním zažila nějakou hrůzu.

Takže se neboj předem, dej si maliník a nohy nahoru a čekej :D

Prave, ze je to pro me velka neznama a nevim do ceho jdu, tak mam strach. Kord kdyz vim z vypraveni, ze brnkacka to neni a ze bez bolesti se to neobejde. Budu se snazit se psychicky hodit do klidu, stejne jsem uz ted rozhodla, ze pro malou udelam vsechno a strasne se na ni tesim! Hlavne at je to bez komplikaci, takze bych rada pro to neco predem udelala, treba ty masaze nebo piti caju, atd. hlavne pro muj klid a pocit, ze jsem udelala maximum..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
26.8.12 10:05
@levmah28 píše:
Například srna, pokud je dlouhá zima, tak těhotenství zastaví, a pak si najde vhodnou dobu a porodí, tak to zkus :mrgreen: a až budeš připravena, tak poroď :mrgreen:

Tak to je nejlepsi rada co jsem kdy slysela :))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
26.8.12 10:10
@levmah28 píše:
Tak já jsem masáže a maliník pila od 35tt, masáž by se měla dělat 2-3× denně, já jen večer, a maliník jsem pila místo vody, takže cca 2 litry denně :mrgreen: chutnal mi.

Je fakt, ze ten malinik nam radili i v porodnici, takze na tom neco bude.. Brala si v tehu magnesium? To bych taky mela tak mesic pred porodem prestat brat, ze? Ale na to me snad upozorni doktorka, kdyz mi ho sama predepisuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
26.8.12 10:11
@Trci píše:
Prave, ze je to pro me velka neznama a nevim do ceho jdu, tak mam strach. Kord kdyz vim z vypraveni, ze brnkacka to neni a ze bez bolesti se to neobejde. Budu se snazit se psychicky hodit do klidu, stejne jsem uz ted rozhodla, ze pro malou udelam vsechno a strasne se na ni tesim! Hlavne at je to bez komplikaci, takze bych rada pro to neco predem udelala, treba ty masaze nebo piti caju, atd. hlavne pro muj klid a pocit, ze jsem udelala maximum..

No právě, že znáš něco z vyprávění. A to blbé se pamatuje líp…

Taky ti můžu vyprávět, chceš? Tady je deníček o mém druhém porodu , třeba tvůj strach zmírní. Mimochodem první nebyl o nic horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TessAg
26.8.12 10:13

Nepila jsem maliník, nedělala masáž hráze, byla jsem strachy podělaná až za ušima a když začal porod, tak jsem pořád čekala kdy přijde „to nejhorší“ a ono to nepřišlo. Takže u mě naopak pomohl strach, že to bude katastrofická bolest, nakonec jsem byla velmi mile překvapená, že to je celkem „hračka“ :D
Nejhorší na celém porodu bylo to čekání než miminko dorotovalo a když jsem tlačila, hlavička byla už kousek venku a nakonec zajela zpátky :roll: :D

Neboooj :hug:

• Citovat
  • Upravit
52
26.8.12 10:17

Moc doporucuju epi-no a prip. vlastni porodni asistentku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
26.8.12 10:20

Já pila maliník cca 2měsíce před porodem, denně tak 1-3 hrnky, jak jsem si zrovna vzpomněla. Sice jsem 6dní přenášela, ale porod byl rychlý, ve 20hod. mi praskla voda, hned kontrakce po 5min. a 22:07 už byla malá na světě, což si myslím že je na prvorodičku dobrý. Při dalším těhu budu pít určitě zas. Jo a měla jsem pučenou knížku „k porodu bez obav“ nebo tak nějak, psychika dělá hodně. Tím že jsem přenášela jsem pak už na porod vyloženě těšila :). Přeju hodně štěstí, ať to máš rychlý a co nejmíň bolestivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
26.8.12 10:21
@KPKristy píše:
No právě, že znáš něco z vyprávění. A to blbé se pamatuje líp…Taky ti můžu vyprávět, chceš? Tady je deníček o mém druhém porodu , třeba tvůj strach zmírní. Mimochodem první nebyl o nic horší…

Diky moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky