Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Máte zkušenost s Lucie Groverová Aby porod nebolel?
Přidejte zkušenost s Lucie Groverová A...Doporučuju si najít soukormou porodní asistentku, které budeš věřit a která tě doprovodí k porodu. Případně aspoň dulu, kdybys nesehnala PA. To je podle mě to nejlepší, co můžeš pro klidný porod udělat.
@dagina1 píše:
Moc doporucuju epi-no a prip. vlastni porodni asistentku.
Epi-no? Co to je?
Co můžeš udělat je, okamžitě se hodit do klidu. Ať to zní někomu jako blábol, naše podvědomí má neuvěřitelnou moc a sílu, tělo je v podstatě samoléčitelné, jen člověk to neumí využít. Těma svýma řečma a myšlenkama, jak se bojíš porodu, jak ten porod bude těžký, jaké to budou bolesti, jak se na to musíš připravit, abys to vůbec přežila, tak v podstatě podvědomí říkáš, že porod je těžký, bolestivý a zlý a stěží přežitelný. a naše podvědomí to zařídí.
Nikdy bych tomu nevěřila, až po složitém zdravotním začátku loňského roku, a radám úžasného člověka, věř, že to funguje, musíš říct, co chceš, podvědomí nerozpozná ne, takže neříkat, co nechceš, ale co chceš.
Jsi začátečník, neumíš s tím pracovat, takže ideální cesta, stoupni si před zrcadlo a sama sobě nahlas do očí řekni, že porod je nádherný zážitek, že se těšíš, že víš, že bude super, rychlý, bez komplikací, že se na něj těšíš a vše co tě krásného napadne. A klidně 2× denně, nakonec se přesvědčíš, přestaneš se bát, strach je stejně k ničemu, a třeba to fakt funguje. Můj porod navzdory očekávání 4 hodiny a 4 minuty od první kon´trakce, ještě hodinu před porodem byly kontrakce po 5-4minutách, dítě venku na jednu kontrakci, a měla 4050gramů, bez extra poranění. Krásný zážitek, tak jak jsem si celé těhotenství říkala, že to bude. tak to zkus, nic to nestojí.
Příspěvek upraven 26.08.12 v 10:28
Neboj se, ber to tak, ze ano muze pit a masirovat co chces a stejnak to bude bolet, ale zas vydrzet se to da a za miminko co budes mit v naruci to stoji. navic porodni bolesti nejsou na furt, me pomahalo, ze jsem koukala na hodiny a rikala si, ze druhy den touhle dobou budu na pokoji s miminkem. doporucuji vzit partnera, ten me uz jen tim, ze tam byl, strasne moc pomohl. navic, pak na to budes vzpominat jako na nejkrasnejsi zazitek, aspon tedy ja vzpominam, protoze ten pocit, kdyz z tebe mimi vyklouzne je neopakovatelny
![]()
Příspěvek upraven 26.08.12 v 10:27
Pila jsem malinik a lnene seminko, nebala jsem se, ale porod byl des a hruza, hlavne kvuli urychlovakum co mi davali.
Nestresuj se zbytecne, prezit se to da ![]()
@Petia píše:
Já pila maliník cca 2měsíce před porodem, denně tak 1-3 hrnky, jak jsem si zrovna vzpomněla. Sice jsem 6dní přenášela, ale porod byl rychlý, ve 20hod. mi praskla voda, hned kontrakce po 5min. a 22:07 už byla malá na světě, což si myslím že je na prvorodičku dobrý. Při dalším těhu budu pít určitě zas. Jo a měla jsem pučenou knížku „k porodu bez obav“ nebo tak nějak, psychika dělá hodně. Tím že jsem přenášela jsem pak už na porod vyloženě těšila. Přeju hodně štěstí, ať to máš rychlý a co nejmíň bolestivý.
Super! Zacnu pit asi uz taky
ale ten malinik nema funkci jako magnesium, ze se pak prenasi, ze ne?
Máme stejné pocity, jsem taky podělaná, ale těšim se na miminko a to je to nejdůležitější…Nech si dát epidural a když pomůže, hned budeš klidnější ![]()
@terinka4444 píše:
Co můžeš udělat je, okamžitě se hodit do klidu. Ať to zní někomu jako blábol, naše podvědomí má neuvěřitelnou moc a sílu, tělo je v podstatě samoléčitelné, jen člověk to neumí využít. Těma svýma řečma a myšlenkama, jak se bojíš porodu, jak ten porod bude těžký, jaké to budou bolesti, jak se na to musíš připravit, abys to vůbec přežila, tak v podstatě podvědomí říkáš, že porod je těžký, bolestivý a zlý a stěží přežitelný. a naše podvědomí to zařídí.Nikdy bych tomu nevěřila, až po složitém zdravotním začátku loňského roku, a radám úžasného člověka, věř, že to funguje, musíš říct, co chceš, podvědomí nerozpozná ne, takže neříkat, co nechceš, ale co chceš.
Příspěvek upraven 26.08.12 v 10:28
Jsi začátečník, neumíš s tím pracovat, takže ideální cesta, stoupni si před zrcadlo a sama sobě nahlas do očí řekni, že porod je nádherný zážitek, že se těšíš, že víš, že bude super, rychlý, bez komplikací, že se na něj těšíš a vše co tě krásného napadne. A klidně 2× denně, nakonec se přesvědčíš, přestaneš se bát, strach je stejně k ničemu, a třeba to fakt funguje. Můj porod navzdory očekávání 4 hodiny a 4 minuty od první kon´trakce, ještě hodinu před porodem byly kontrakce po 5-4minutách, dítě venku na jednu kontrakci, a měla 4050gramů, bez extra poranění. Krásný zážitek, tak jak jsem si celé těhotenství říkala, že to bude. tak to zkus, nic to nestojí.
Verim tomu a rozhodne to zkusim se presvedcit. Diky moc!
@Trci píše:
Verim tomu a rozhodne to zkusim se presvedcit. Diky moc!
Nečetla jsem všechny příspěvky. Mě pomohlo přečíst si knihy Zázrak porodu, Aby porod nebolel. Pit po ránu odvar že lneneho semínka a každý den jsem si projektovala pohodový porod. Při porodu vnímat miminko, nenechat se nikým rušit. Poradit se se soukromou porodni asistentkou, našla jsem ji přes doporučení. Obrátila bych se na unii porodních asistentek, poradi, uklidni.
@Trci No, já bych tě chtěla uklidnit, můj první porod si pamatuju jako hrozný a dlouhý. Ještě 2 roky jsem se budila hrůzou, že jsem těhotná a že budu rodit
Teď mám pár dnů do termínu, strach mám, ale den ode dne je menší - začíná totiž převažovat to, jak se na mimi těším a vědomě se snažím pracovat na tom, že to bude fajn, že to zvládnu, že tam budu mít přítele a že to sice bude bolet, ale zvládly to všechny, takže to zvládnu i já ![]()
Jinak u nás na diskuzi někdo dával odkaz na tohle - jsou to homeopatika. Ale jestli to skutečně funguje bohužel nevím, ale rozhodně tím nemůžeš nic pokazit ![]()
GELSEMIUM SEMPERVIRENS 15 nebo 30 CH
- dávkování: 5 granulí jakmile začnou obavy z porodu
- použití: strach a úzkost před porodem
@pipiinka píše:
Neboj se, ber to tak, ze ano muze pit a masirovat co chces a stejnak to bude bolet, ale zas vydrzet se to da a za miminko co budes mit v naruci to stoji. navic porodni bolesti nejsou na furt, me pomahalo, ze jsem koukala na hodiny a rikala si, ze druhy den touhle dobou budu na pokoji s miminkem. doporucuji vzit partnera, ten me uz jen tim, ze tam byl, strasne moc pomohl. navic, pak na to budes vzpominat jako na nejkrasnejsi zazitek, aspon tedy ja vzpominam, protoze ten pocit, kdyz z tebe mimi vyklouzne je neopakovatelny![]()
Příspěvek upraven 26.08.12 v 10:27
Jo, přesně tohle bylo jediné co mi u porodu pomáhalo. Koukala jsem na porodním sále na hodiny a říkala si, 24 hodin tu určitě nebudu, takže se to už krátí a do pár hodin mám mimi u sebe!!!
@tatranka1 píše:
nemyslím si, že je to nějak důležité. možná je to tím, že v orodnici byli všichni super od příjmu až do propuštění z porodnice
Ale PA nepracuje jen během porodu, pečuje o ženu před i po porodu, promluví si s ní o jejich nejistotách atd. A při porodu je důležité to, že žena nejde do neznámého, ale má tam aspoň nějakou jistotu. Také může ženu efektivně podpořit v raném kontaktu s dítětem, jehož podpora je v našich porodnicích obvykle nulová.
Ahoj,
mne este okrem malinika odporucali jest lanove semienka, ze vtedy dieta rychlejsie vyklzne…teda neviem co je na tom pravdy, ale jest ich mozes ![]()
Tiez ti odporucam necitat odstrasujuce dennicky na emimine…to ti pomoze urcite ![]()
Ja mam jedno dieta a moj porod bol takmer uplne bezbolestny
…takze ked raz budem rodim 2×, tak budem opat ako prvorodicka.
Ak chces, tak tu je moj dennicek ![]()
https://www.emimino.cz/…-porod-8373/
Příspěvek upraven 26.08.12 v 11:20
@Trci píše:
Holky, jsem prvorodicka, termin mam koncem rijna a mam sileny strach z porodu, hlavne z bolesti. Existuje neco, cim bych porod usnadnila? Co bych mela zacit delat uz ted?
Jestli budeš mít u porodu šílený strach, tak tím ten porod budeš vědomě blokovat. Na miminko se těšíš ne? Tak se těš a pomáhej mu na svět tím že mu to usnadníš a pokusíš se uvolnit a nesvírat se stresem.
Přímo u porodu samozřejmě pak je možný epidural, po konzultaci s lékařem.