Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Hezké dopoledne,
Ráda bych udělala anketu - přirozený porod vs císař. Mám za sebou přirozený porod před 5 a půl lety a v lednu/únoru mne čeká další. Jsem po operaci na srdci(ablace arytmie) a dr mi řekl ať si zvolím sama zda přirozený porod nebo sekci. Vy co mte za sebou oboje, do čeho by jste šly spíš?!Sama nad tím přemýšlím a jsem furt na vážkách. Po jakém porodu jste se lépe a rychleji zotavily?! ![]()
To bude bitka ![]()
Ve tvé situaci bych si nechala od doktora vysvětlit rizika, proč ti navrhuje císař, jaká rizika jsou ve tvém stavu u přirozeného porodu a podle toho se rozhodla.
Nechápu jeho postoj - vyberte si. ![]()
@Pipet no právě.. při přirozeném mi hrozí, že se mi ty problémy zas vrátí zpět jak budu mít kontrakce a bude větší nápor na
u císaře je tohle riziko minimální a já prostě nevím
po prvním jsem věděla, že jsem to zvládla sama akhle mi budou muset pomoct ![]()
@zrzana2
to je právě to co nevím.. řešíme to už od března kdy jsem byla na výkonu a my mimčo teprv plánovali
chlap chce taky císaře.. ![]()
Tak potom asi císař, když je plánovaný, bývá to hezky v klídku…
Pohodový přirozený porod si myslím, že není až taková zátěž, ale samozřejmě nemám páru o tvých srdečních potížích. A pohodový nikdo nezaručí. Takže CS.
Ahoj, možná mě čeká stejné rozhodování jako tebe (kvůli očím). Dcera se narodila přirozenou cestou, protože se o mé „vadě“ ještě nevědělo, porod mi nijak neublížil… Vzhledem k tomu jsem stále rozhodnutá rodit přirozeně, ale ještě mě čekají další vyšetření… V tvém případě bych ale volila císaře…myslím, že prognóza je u tebe vcelku jasná…
@Pipet mívala jsem klidový puls kolem 170..po operaci mám kolem 100..
@kokomo
já vím a mrzí mě to, ale nedá se nic dělat..snad ta rekonvalescence bude lepší ![]()
@LN13 opravdu bych neriskovala a šla na císaře, hlavně když se jedná o srdce, řekla bych, že to není žádná sranda…
@LN13 a řešila jsi to s gynekologem nebo s kardiologem? Určitě bych to probrala s oběma. Známé gynekolog doporučil spíš císaře, protože měla kdysi problémy se zády, jenže když to pak probrala s ortopedem, tak tan ji řekl, že přirozený porod je menší zlo…tak asi bych se na tvém místě poradila s více doktory ![]()
Probrala bych to s odborníky a pak bych s erozhodla ale osobně bych neriskovala aby pak rekonvalescence po normální porodu nebylo delší než po sekci. mam za sebou tři sekce a i tak po každé jsme se cítila jinak
. pokud by mě lékař doporučil sekci tak bych to vzala jako fakt a šla bych, ze srdcem bych si moc nezahrávala ![]()
Ahoj já jsem po přirozeném porodu, zhojila jsem se do měsíce, kamarádka je po císaři půl roku a stále ji ta jizva bolí, takže pro mě bych šla zas do přirozeného porodu ![]()