Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pokud by mi výslovně nedoporučili císař, tak bych šla do přirozeného
Já bych šla rozhodně do císaře… můj první porod začal normálně, po 19hodinách akutní císař… o císaři jsem za týden nevěděla, spodek jsem léčila minimálně 3 měsíce.. teď jsem rodila podruhé plánovaným císařem a bylo to mnohem lepší, bez stresu, o jizvě jsem nevěděla už při odchodu z porodnice, nebyla jsem unavená, vyčerpaná.. a navíc s tím srdíčkem bych se nerozmýšlela, máš jistotu, že to budou monitorovat a se šitím to celé trvá 20minut
takže rychlovka ![]()
Já jsem po druhém císaři před kterým jsem také doufala v přirozený porod. Nakonec se ca měsíc před porod ukázalo, že druhý CS bude s ohledem na moje zdravotní problémy jediná možnost.
Prober to s gyndr. a kardiologem, ale pokud doporučí CS tak bych se nebránila. Naplánují termín a také Tě při operaci „ohlídají“. Při potížích se srdcem není třeba být za hrdinu.
Císař! Pro Tebe menší riziko. A pro mě to byla naprostá pohoda, takhle bych rodila na kšeft. Není vždy pravda, že po přirozeném se zotavíš rychleji, já a dvě kamarádky jsme byly zářný příklad, já lítala třetí den, ony seděly půl roku na kruhu a jedna má zlikvidované pánevní dno, bude to na plastiku. To jen jiný úhel pohledu…samozřejmě nechci, aby se do mě někdo navezl zase, takže ANO asi je lepší přirozený, ale pro ženy jako já nebo Ty NE.
@Baruna123456 píše:
Císař! Pro Tebe menší riziko. A pro mě to byla naprostá pohoda, takhle bych rodila na kšeft. Není vždy pravda, že po přirozeném se zotavíš rychleji, já a dvě kamarádky jsme byly zářný příklad, já lítala třetí den, ony seděly půl roku na kruhu a jedna má zlikvidované pánevní dno, bude to na plastiku. To jen jiný úhel pohledu…samozřejmě nechci, aby se do mě někdo navezl zase, takže ANO asi je lepší přirozený, ale pro ženy jako já nebo Ty NE.
naprostý souhlas ![]()
2 porody přirozené, 1 císař - a za mě - je to prašť jako uhoď. U normálního mě bolel spodek, u císaře jizva. Možná to hojení bylo delší, ale nebylo to zase až tak hrozné.
V podstatě po týdnu jsem doma fungovala s menšími omezeními normálně.
Já teda do poslední chvíle chtěla přirozený porod (rodím za hubičku), ale ve finále jsem za císař byla ráda. Vzhledem k psychice to pro mě byla výhra.
Jo a rozhodnutí jsem nakonec nechala na gyndr.- věřím mu, probrali jsme to spolu ze všech stran a beru to tak, že on tomu rozumí přeci jen líp.
Já sem rodila 13 hodin přirozeně a nakonec to skončilo sekcí. Během porodu do mě napumpovali 2 kapačky oxytocinu aby urychlili porod. A pokud mám srovnat ty bolesti při porodu a rekonvalescenci po porodu, tak bych šla do císaře… Mě se jizva hojila cca týden než to přestalo bolet a moje kamarádka je půl roku po přirozeném porodu a pořád má potíže ![]()
Ahoj, nepročítám reakce. Pokud Ti dávají na výběr jak rodit, tak jsi v kondici
(to je moc dobře). Jsem po císaři a 2× po normál porodu(celkem rychle a bez zádrhelů). Takže moje svědčí pro normální porod (záleží na zkušenosti, každá tu máme svůj příběh). Po císaři jsem první dny omdlívala při vstávání z postele. Pak je třeba s jizvou pracovat, aby břišní svaly fungovaly jak mají (myslím, že o tomhle se prakticky nemluví)
@woodcock mám za sebou pár laparoskopíí, takže tak nějak vím, jak břicho bolí..2 dny se nejde narovnat..
Díky všem za názory ![]()
Podle tvého zdravotního stavu bych zvolila pro jistoptu toho císaře
pokud by si byla by si neměla žadne probllemy tak je jasný že přirozený
Jsem zastáncem přiřozeného porodu pokud žena nemá žadné zdravotní potíže samozřejmě ![]()
Kazda to ma jinak, ja po cisari byla prvni den hned na nohach. Prvni vstavani bylo nejhorsi, ale musela jsem to prekonat jinak bych nevidela mimco, ktery jsem mela v inkubatoru… hned jak mi vecer vytahli posledni hadicku, tak se mi ulevilo a s jizvou jsem zadny problemy nemela. Byla jsem na tom lip nez pani na pokoji po prirozenem porodu a rikala mi, ze pri prvnim porodu cisarem taky nebyla fit prvni tri dny. Takze je to opravdu individualni jak se kdo hoji, asi i podle veku. Rozhodne drzim palce, at uz to dopadne tak nebo tak ![]()
@LN13 píše:
Hezké dopoledne,
Ráda bych udělala anketu - přirozený porod vs císař. Mám za sebou přirozený porod před 5 a půl lety a v lednu/únoru mne čeká další. Jsem po operaci na srdci(ablace arytmie) a dr mi řekl ať si zvolím sama zda přirozený porod nebo sekci. Vy co mte za sebou oboje, do čeho by jste šly spíš?!Sama nad tím přemýšlím a jsem furt na vážkách. Po jakém porodu jste se lépe a rychleji zotavily?!
Já bych vzhledem k tvému zdravotnímu stavu volila císaře.
Ahoj, tak v tom případě bych volila rači tu sekci, sama jsem ji musela podstoupit a nic tak hrozného to nebylo, jak mě všichni strašili. Držim palce ![]()
Ahoj holky, známá pracuje jako porodní asistentka, dělá to už více jak 20 let a tvrdí, že čím dál častěji doktoři volí CS. Nevíte proč to tak je? Proč už ženy nerodí „normálně“?
Protoze je to jediny zpusob jak donutit pacientku nekecat jim do práce:) myslim ze maji pocit ze ta blba zenska co jim jeci na stole by mela byt nesvepravna a kor kdyz se ohani nejakym porodnim planem. Vetsina porodniku jsou muzi:) proste nenechají a nenechaji tu ženskou rodit v klidu a tak dlouho ji do toho budou zasahovat az z ni udelaji pacienta a porod ji zastaví, ze pak je tady ta jejich jistota indikace cs.