Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
TP jsem měla 21. srpna ale stále čekám
Zatím je to 9 dní po termínu…
Ahoj holky, trochu OT, ale zajímalo by mě, jak je to s přenášením. Chodím na kurz do fakultky v Plzni a tam nám PA říkala, že se přenáší max 7 dní s tím, že ten 6 den po termínu si jde mamina lehnout k nim a 7.den se vyvolává. Ale tady píšete, že jste byly po termínu i víc jak 10 dnů. To to má každá porodnice jinak?
To se neda takhle urcit kdy prijde porod, nekomu driv a nekomu pozdeji, nekdo se trefi do terminu, kazdy to ma jinak. Az bude mimco pripraveny tak to prijde ![]()
Ja mela v podstate oba porody nastejno, termin 18.5. porod 15.5. a druhy termin 31.12. a porod 28.12. ![]()
Rodila jsem 9 dnů po termínu. Uklízela jsem, sexsovala jsem, vypila jsem ricinový olej (k tomu doplním, že noc po vypití oleje byla daleko horší než porod - nedoporučuju
) a malý se rozhodl sám, kdy přijde na svět ![]()
Já měla termín 22.6., ale měla jsem těhotenskou cukrovku, takže mi malou vyvolali už 21.6. Jináč bysem určitě přenášela ![]()
@markytka7 píše:
Rodila jsem 9 dnů po termínu. Uklízela jsem, sexsovala jsem, vypila jsem ricinový olej (k tomu doplním, že noc po vypití oleje byla daleko horší než porod - nedoporučuju) a malý se rozhodl sám, kdy přijde na svět
hezký překlep sexSovala, to jsem se takhle před půlnocí pobavila ![]()
@maritimka
Podle mně je to hlavně na rodičce. Pokud je všechno v pořádku tak proč vyvolávat? Fyziologické těhotenství trvá 38.-42. týdnů takže tak…
Já si třeba raději počkám než jít na vyvolávání na které jsou různé názory. Ale třeba ten že se tím zhorší bolesti (kontrakce nejdou prodýchávat) mně stačí abych těch pár dní ještě počkala… Nemusí to být pravda, ale já jsem prostě pro přirozenost…
@Becky00 No to já taky, samosebou. Já nevěděla, že se dá „čekat“ až do toho 42.tt a když mi PA řekla, že max 7 dní, což je 41.tt, tak jsem si myslela, že je to teď běžná praxe…
@Monca85 píše:
Holky prvorodičky. Jak jste to měly s termínem porodu? Jak se vám lišil od skutečnosti? Díky
Rodila jsem 40+0,takže na termín ![]()
@maritimka… jo, má to každá porodnice jinak. Co vím, v Praze nechávají 14 dnů po termínu, u nás v Rychnově je 7 dnů po termínu nástup.
Zakladatelce: Já jsem měla termín 7/7 a 7/7 večer začaly kontrakce, malá se narodila 8/7, takže den po termínu.
Zacla jsem rodit 3 dny po terminu ( za pomoci hamiltona ) a porodila 4 dny po terminu.. skorem 5dni ![]()
@maritimka
Možná je
Já jsem rovnou řekla že pokud to nebude nutné a vše bude v pořádku tak na vyvolávání nejdu ![]()
Nemůžou do toho nutit ![]()