Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jsem to měla jako ty, zakladatelko, od 38+0 jsem vzývala všechny svaté, aby to už přišlo, ale pořád se nic nedělo, doktor pořád říkal, že je vše zavřeno, pak dva Hamiltony a o 4 dny před TP jsme jeli ![]()
Tak ať ti to uteče rychle, je to fakt vopruz, tyhle poslední dny ![]()
Trefa přesně na TP, ale ten, který vyšel z NT screeningu. TP dle MS byl o 4 dny dřív.
Termín jsme měli 12.3. ale 25.2. (37+6) jsem to chtěla mít za sebou, s manželem jsme vyvolali a nakonec šla princezna v noci císařem… takže o 14dní dříve ![]()
Prvorozený v den termínu po hlášce dr. V porodnici ten den na kontrole: „Vy ještě rodit nebudete, přijd´te v pátek“, to bylo v poledne. Kolem páté začaly kontrakce, o půl jedenácté byl Štěpán na světě.
Holky ještě mi upřesněte - předpokládám, že mluvíte o termínu dle poslední MS. Já mám totiž termín dle MS 10.9., ale v průběhu těhotenství se na každém ultrazvuku jevilo miminko o týden starší, takže v některých papírech mám i termín 5.9.. Tak nevim, kterého se držet spíš:-) Samozřejmě už bych to taky měla radši za sebou, takže se přiklánim k tomu dřívějšímu, ale doktorka zase říká, že se bere ten podle MS. Díky moc ![]()
Termín byl 23.prosince, syn se narodil 1.ledna,2.ledna jsem měla jít na vyvolání. 2 dny před porodem mi dělali Hamiltona.
Ja myslim, ze ve vetsine porodnic se prenasi max. 10 dni - co vim urcite tak v Praze na Bulovce 10, v Motole taky 10 a kamaradka v Uherskem Hradisti taky 10…po tech 10 dnech se kazi plodova voda…moje segra prenasela 10 dni, nakonec desaty den cisar, mala si lokla vody, ktera uz zacinala byt spatna a mesic lezela na Karlaku, protoze dostala z te vody infekce snad do vseho co jde…takze nazor, nechat v brichu a nevyvolavat pokud to neni nutne nezastavam. ti doktori vedi proc to delaji…