Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Rodila jsem přirozeně 3 dny po termínu podle UTZ (a asi 14 dní po termínu podle MS, ale to jsem od začátku věděla, že ten termín nesedí)
Syn šel dva dny po termínu, ale vyvolávaně kvůli velikosti. Samotnému se mu nechtělo.
Příspěvek upraven 10.10.15 v 23:44
@gabi.design Koukám na tvůj metřík a velikost syna při narození. No potěš koště, takových velikostí se upřímně bojím… Ale podle dr. budeme mít taky veliké mimčo ![]()
Rodila jsem 4dny před termín, přirozeně a rychle
super porod pro prvorodičku:) A na Kladně nechávají přenášet 10dní a pak je nástup na vyvolání, prý se už pak kazí voda…
Podle MS jsem mela termin 28.8., podle UTZ 30.8. Prvni kontrakce na me prisly 30.8. ve dve rano a v pul jedenacty byl maly na svete. Ja tedy rodila ve spocitany den.
U mě se, vzhledem ke stimulaci, přesně vědělo, který den jsem otěhotněla a přesto jsem termín měla 13.8. a Lukášek se rozhodl, že chce ven 30.7. Porod byl přirozený a naprosto pohodový - za 4 hodiny jsem měla miminko ![]()
Já taky 3-4dny před TP (rodila jsem v noci z neděle na pondělí a TP byl ve čtvrtek).
Druhý syn je o 9 dní dřív.
TP byly určené podle dne ovulace (měřila jsem BT).
Porod 1. dítka se mi rozjel sám 4 dny před termínem. Skončil císařem (kvůli poloze koncem pánevním a velikostí 4 kg).
V HK mi druhý porod chtěli vyvolávat druhý den po termínu kvůli odhadu velikosti mimča (měřím 160cm dítě odhad 4kg), švagrovou nechali přenášet 10 dní - 7 den už zůstala v porodnici na pozorování, odhad měla 2,8kg. Takže je to asi individuální podle situace.
Tak dítko je donošený od 38 tt, ne od 37.
První šel ven o víc jak 3 týdny dřív měla jsem problémy, ale byl až na žloutneku ok.
Druhý TP jsem měla 4.9 a narodil se 25.8 a vykazoval známky nedonošenosti. neodpovídal cca o 2 týdny(ale tam ani nesedlo datum byl menší i podle UZ od začátku)