Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Obecně jsou důvody tyto: rýma, nadváha, velké mandle, problémy související s vysokým tlakem (apnoe atd.), věk (a s ním související zvětšování nosu)… Řešení: nespat na zádech. ![]()
Nevim, taky chrapu, ale jenom kdyz sem extrémně unavena nebo nachcipana.
Taky občas chrápu, a to hlavně když mám nos ucpaný rýmou nebo nateklé sliznice z alergie..
Posledních několik let si doma chlap taky stěžuje, že chrápu. Usínám na boku a v noci se při spaní přetočím na záda a pak začnu chrápat, nějak se v té poloze pootevře pusa asi. Takže on mě budí, ať si lehnu na bok. Taky mě to štve ale kapsičku s tenisákem si tedy zatím na záda šít nebudu… Nechci spát na zádech ale nevím jak to udělat… ![]()
@Anonymní píše: Říká mi to manžel. A mě ti trochu štve. Spíš jsem myslela, že je to problém mužů. Když ležím na zádech, tak prý je třeba klid a naráz takové hlasité zachrochtání. Dřív jsem prý nechrápala. Jak je to mozné?![]()
Nepribrala jsi? My s partnerem taky chrapem, protože jsme „trošku“ přibrali (já jsem těhotná a on dělá, že je tehotnej
).
Manžel také říká, že chrápu. Ano jsem si vědoma, ale on to říká i když jen odfukuji.
Po jedněch lécích se i v noci budím, že se nemohu nadechnout. A když zachrápu nahlas, tak se tím zvukem většinou probudím.
Nedávno si manžel stáhl nějakou aplikaci na chrápání a pak se divil, že tomu je spíše naopak - on chrápe, že kolikrát ho slyším přes zavřené dveře i s puštěnou TV, a já decentně odfukuji
. Jo a zahleněný (výmluva - když ho upozorníme na chrápání) je už přes dvacet let
.
Chrapu kdyz jsem nachcipana, mamzel driv chrapal, kdyz se prezral, koupila jsem nejake kapky co se nakapou na polstar a byl (je) klid
I princezny chrápou, prdí a krkají.
Měkké patro věkkem trošku ochabuje, nadváha tomu taky nepřidá, ucpaný nos samozřjemě zvyšuje šanci na chrápání atd.
Fakt není důvod se cítit uražená a popírat to.
POkud se ti to děje jen na zádech, tak nejednodušší je zašít si tenisový míček dozadu na pyžamu - tím pádem se i ve spánk vždy přetočíš na bok, protože na zádech tě to bude tlačit.
Když nebude zabírat nic a chrápání se prohloubí a bude nesnesitelné - dá se to řešit laserovým zákrokem na měkkém patře.
pokud máš nadváhu, tak i jen shození 10% současné váhy to může dost zlepšít.
Stejně tak je potřeba nepít na noc alkohol a nebrat prášky na spaní - to chrápání taky zhoršuje.
@Anonymní píše: Říká mi to manžel. A mě ti trochu štve. Spíš jsem myslela, že je to problém mužů. Když ležím na zádech, tak prý je třeba klid a naráz takové hlasité zachrochtání. Dřív jsem prý nechrápala. Jak je to mozné?![]()
Ja chrapu uplne slene. Kolikrat si manzel musi jit lehnout do obyvaku aby se vyspal. Nebo mi rodice rikaji, ze mne slysi i v druhem patre domu a to i kdyz mam zavrene dvere do loznice. Chrapu i kdyz spim na boku. Je to hruza, i sama jsem se na to budila, nez jsem zacala pri spanku pouzivat spunty do usi. Nevim cim to je, ale jednou bych rada zkusila spankovou laborator, snad by mi pomohli.
Bacha na spánkovou anpoe… Mamka taky chrapala a furt byla unavená…šla do spánkové laboratoře kde zjistily, že má 20× za hodinu zástavu dechu! Vyfasovala masku s mašinou na spaní… Má to dokonce života… Ale bez masky by mohla klidně zemřít. Jsou 4st. Ona má ten 3.
Dojde so k lekari
Říká mi to manžel. A mě ti trochu štve. Spíš jsem myslela, že je to problém mužů. Když ležím na zádech, tak prý je třeba klid a naráz takové hlasité zachrochtání. Dřív jsem prý nechrápala. Jak je to mozné?