Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Takhle jsem pracovala cca před 6 lety. Dá se to zvládnout v pohodě, do kanclu jsem si chodívala po-pá odpočinout. Ale problém jsou pak třeba narozeniny, oslavy, atp.
Pracuji každý den hlavou. Víkendy nemám, neřeším, nepotřebuji.
Asi bych ocenila možnost hejbnout tělem a tu hlavu vypustit. Jde spíše dopad na partnerství.
Muž je OSVČ, dělá střechy, takže u něj je námaha jak fyzická, tak psychická. Když je hodně práce, tak dělá celý týden + víkend aj fušky ( v týdnu odjede v 7 ráno a jak začíná jaro/léto, tak nedorazí před 18 hod domů
). Myslím, že zvládnout se to dá v tvém případě, záleží, zda by přítel nebyl proti a výhoda je, že nemáš děti ![]()
Neber to prosím jako rejpani, ale pokud nejste s přítelem finančně úplně na dně, tak na jeho místě by mi to těžce vadilo. Zvládnout… No záleží, za sebe říkám, že já bych to nezvládla určitě, takže to si musíš rozhodnout sama.
Zvládnout se to dá, protože kombinuješ fyzickou a psychickou práci.
Ale ten nedostatek volného času bude opruz. Jak by se řešilo, kdybys onemocněla?
Já osobně si myslím, že se to krátkodobě zvládnout dá, jsi bezdětná, tak pokud jsi zdravá a přítel zvládne, že na něj nemáš tolik času, tak by to mělo jít…jen bych to viděla fakt krátkodobě, na to našetření, protože časem by tě to mohlo zmáhat.. a taky záleží na délce pracovní doby a na tom, jak brzy vstáváš… ![]()
Kratkodobe se to da. Kdyz mas deti, taky nemas volne vikendy
Navic kdyz je to stridani manualni a „intelektualni“ prace…U nas to nebylo zamestnani, ale meli jsme klasickou praci a staveli svepomoci dum, nekdy jsme tam byly fakt mesice v kuse kazdy vikend cely vikend, bylo to narocne, ale vlastne i svym zpusobem fajn. Ale byli jsem tam s parterem spolu aspon. Nicmene chvili jde zvladat ledacos.
@FraDeu A jak si zvladala domacnost? Ja se bojim toho, ze budu padat na hubu, predstava ze prijdu domu a jeste musim uklidit, uvarit.. no ale penize hold potrebuji (nemam dluhy nebo tak, ale chceme si s pritelem usetrit na bydleni).
@shadowbabe tyjo tak to obdivuju, kteri pracuji skoro nonstop
akorat u chlapa je vyhoda, ze starost o domacnost (uklid, vareni) se ho moc netyka
![]()
Zakl.
Kratkodobe se to da. Vem si mateřskou, tam clovek jede non stop a taky to přežije, ale je to na par měsíců (max let), dlouhodobě se to neda. ![]()
@Anonymní píše:
@FraDeu A jak si zvladala domacnost? Ja se bojim toho, ze budu padat na hubu, predstava ze prijdu domu a jeste musim uklidit, uvarit.. no ale penize hold potrebuji (nemam dluhy nebo tak, ale chceme si s pritelem usetrit na bydleni).
Vklidu, žila jsem sama, bez přítele v té době. Takže volný čas jsem obětovala práci a výdělku peněz. Fajn bylo, že v práci po-pá vozívali obědy za stravenku, snídani jsem koupila po cestě do práce, z práce koupila pečivo, šunku, zeleninu. Víkendy to bylo horší. Ale končila jsem v pátky v 17. Takže jsem si navařila na 2 dny - dala do krabiček a do lednice. Pak vzala o víkendu do práce a zbaštila v práci. Snídani i véču jsem si pak koupila opět cestou do a z práce.
Tak jestli si priberes extra praci, abys usetrila na bydleni pro oba, tak se snad pritele zacne tykat minimalne cast domacnosti, ne? Nebo on se bude valet cely vikend, zatim co ty budes na brigade? On ma alergii na vysavac nebo co?
Rano do klasicke prace chodim vetsinou na 6-7hodinu a domu chodim ve 3-4 odpoledne. Takze odpoledne mam potom relativne volne. Na brigadu bych chodila asi od 7 do 16h, myslim
takze bychom na sebe s pritelem meli alespon ty vecery. Ale jak rikate, dlouhodobe to aji z hlediska vztahu taky nepujde ![]()
zakl.
@beruska9 alergii na vysavac
jasny, to mas pravdu. Pritel umyje nadobi, vysaje, ale umyt a vycistit koupelnu, zachod, vytrit podlahy, vydrhnout linku - to asi nee. Myslela jsem takovy vetsi uklid. No hold se bude muset vic starat
Tak jsou tu 2 aspekty - šetříš na něco konkrétního, co by ti dalo motivaci na každý den „děláš to pro to a to“ abys na konci se měla opravdu na co těšit. A přítel tě podpoří? Pokud příjdeš domů, je velký rozdíl, když tam najdeš partnera, co tě obejme a dá ti najevo, že se na tebe tešil a udělá za tebe domácí úklid a nachystá večeři, nebo tě přivítá se slovy „ani na sebe nemáme čas“ atp a spíš tě zrazoval?
Pokud je dvakrá ANO, tak to zvládneš, pokdu 2× NE, tak tě to vyždíme jak hadr…
Ahoj,
Omluvte anonym, ale nechci aby nekdo vedel blizsi info o mne z prace.
Chci se zeptat, zda je tu nekdo, kdo pracuje kazdy den po-pa a kazdy vikend chodi jeste na brigady?
Po-pa mam klasickou praci, ktera neni nejak fyzicky narocna (pracuji v kancelari), ale jelikoz bych si rada privydelala penize abych si neco nasetrila, tak chci pracovat jeste o vikendu. Byla mi nabidnuta slusna brigada za hodne dobry penize ve skladu, ale podminka je, abych chodila opravdu kazdy vikend. A ja se chci zeptat na vas nazor, zda je tohle zvladnutelny? Brigada by byla treba na pul roku, do te doby, nez bych si neco nasetrila, protoze vim, ze z dlouhodobeho hlediska se to zvladnout neda. Brigada by byla hodne fyzicky narocna, ale pres tyden se opravdu zase nepredru (jenom psychicky
). Je mi jasny, ze bych nemela moc volneho casu. Deti nemam, pouze pritele. Brigadu mam 2 minuty od baraku autem. Prosim, reknete mi, kdo taky pracuje kazdy den, jak to zvladate? Padate na hubu? Da se to?
Prosim rejpalky aby se zdrzely, dekuji