Psaní zrcadlově

1450
5.4.15 17:59

Psaní zrcadlově

Ahoj holky,
chci se zeptat jestli nemáte některá zkušenost s dítětem které píše zrcadlově - jestli to nemůže znamenat i nějakou poruchu?? :think:
Malé je tedy teprv pět let - píše své jméno a všechny číslice.. a píše to jak normálně tak zrcadlově ale vůbec si neuvědomuje že to tak nemá být..
Mě by to ani nenapadlo řešit, jen moje mamka když to dnes viděla naživo tak říkala jestli nemůže mít nějakou poruchu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9044
5.4.15 18:02

Tak nasemu je 5,5 let a taky obcas napise jak pismena, tak i cislice zrcadlove…neresim to, jen ho na to upozornim.
Rozhodne bych v tom nevidela nejakou vadu.Vsak az bude chodit do skoly, nauci se to spravne :) teda doufam :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
5.4.15 18:02

Ježiš, proč by to měla být nějaká porucha? :lol: Je to úplně normální u dětí tohohle věku. Já to taky dělala… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
5.4.15 18:29

Prd poruchu, naše pětapůletá dvojčata takhle píšou taky 8). Ve škole je to snad naučí dobře, prostě píšou co vidí, nikdo je neučil, jak psát, tak to mydlí, jak umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
5.4.15 18:30

My tohle řešili u zápisu do školy- podepsal se z prava do leva a ještě všechna písmena (tiskací) tahal zespodu nahoru. :roll:
Jediné co na to učitelky poznamenaly, že písmena jdou dobře za sebou, vyhláskoval i vyslabikoval je dobře a to je prý nejdůležitější.
Teď už má 7.měsíců první třídy za sebou a není vůbec žádný problém. ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
5.4.15 18:32

@ChDoll no me by to ani nenapadlo řešit.. jen moje mamka z toho byla cela vykulená a hned aby nemela nejakou poruchu.. :roll: nikdy to neviděla u zádného ditete ;) a ja sama jsem se s tim taky nesetkala teda. Jsem ráda že je to normální teda :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
5.4.15 18:39

@darkblack Ahoj, není malá levačka? Řekla bych, že je to zcela normální. Měla jsem to úplně stejně. Píšu levou, pravou, zrcadlově, oběma směry, různými styly, krasopisně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
5.4.15 19:20

V pěti jsem to taky občas dělala. Třeba u E jsem udělala ty čárky naopak atd. :D No stress ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
5.4.15 20:57

@vjerunqa není je pravačka. Mě to samotnou překvapilo že píše zrcadlově.. ale neřešila jsem to. Až po tom co byla mamina vykulená z toho. Nevěděla jsem že je to normální 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová