Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Susan23 - Nepřemýšleli jste o akupresurní masáži chodidel? Kdysi jsem měla problém otěhotnět, pak jsem zašla na masáž a byla jsem do 2 měsíců těhu a v poho!!! Teď jsem opět těhu, ale nevypadá to dobře - počítám už s čištěním, straší mě i molou ![]()
Ale vím, že až to budu mít za sebou, tak vytáhnu manžu a pomažem na masáž chodidel ![]()
Sice ne akupunkturu přímo, ale léčitel mi dělal masáže chodidel. A vlastně to bude rok, co jsem k němu začla chodit poprvé a jak řekl, tak jsem byla do 3 měsíců těhotná a teď říkal v lednu, tak jsem zvědavá. dělá mi i masáže zad a ještě budu cvičit mojžísovou na uvolnění beder a kostrče.
@Susan23
Tak stále nevím:( Jdu na kontrolu až v pondělí a do té doby ale asi zmagořím. Nic mě nebolí, jen trošku prsa, nekrvácím, písknu v pondělí-to bych měla být v 7+3 tak snad už musí být něco pořádně vidět nebo to bude to mimoděložní. Mysli na mě:)
@Cuarentena
Tak co jak to vypadá u Tebe? už jste viděli srdíčko?
Bohužel ne. Ale doktor říkal, že to vypadá dobře, že to poporostlo a je tam vidět žloutkový váček, to je prý dobré znamení. Na kontrolu jdu prvního.
@sofie1974 píše:
@Cuarentena
Tak co jak to vypadá u Tebe? už jste viděli srdíčko?
Držím ti palce, ať je to o. k. a určitě napiš. Taky jsem čekala dlouho a nakonec na revizi musela, ale tobě to určitě výjde:)
Susan 23 - jo dobře jsi to napsala. U nás tomu říkali reflexní masáž chodidel
pomačkal mi nohy a říká, že mám problém s menstruací a tak. V té době jsem měla ![]()
Pravda, že po narození dcery se mi menstruace krásně ustálila. Ale teď nám to nějak neklaplo, i když na první pokus - tak jen generálka no ![]()
Cuarentena - v klidu. Někde jsem tady četla, že srdce jde vidět bezpečně až v 7tt a to že má někdo srdce už v 5+něco tt neznamená že to dobře dopadne a naopak!!! Když jsem čekala dceru, tak v 7tt ještě srdce nebylo. Jsem se na to vybodla, nic mě nebolelo a šla jsem znova na gyndu až v 9tt a srdce už tam bylo ![]()
@sofie1974 ahoj, můžu se zeptat, jak dopadl tvůj příběh? Řeším něco podobného. díky
@Janikula
Ahoj, tak bohužel to šťastný konec nakonec nemělo:( Nebylo to mimoděložní, nakonec byl gestační váček tam, kde měl být (v děloze), ale v 8. týdnu se embryjko přestalo vyvíjet-missed abort a revize:(A jaký konkrétně problém máš ty?
@sofie1974 já jsem po ivf 2 embryjek. Ale už skoro 2 týdny střídavě špiním/slabě krvácím. Tak jsem byla minulé pondělí na hcg, bylo 38, pak ve čtvrtek bylo 131 a teď po týdnu ve čt bylo 357. Mudr mě prohlídla, aby se zjistilo o jaké těhu jde, ale zatím se neví, už po MD nemám jeden vejcovod, druhý vypadá ok. V děloze je vidět dutinku 4mm, ale není uložená uplně tak jak by měla. Tak je tu několik nejasností…hcg 357, ale přitom na uz byla vidět dutinka (říká se, že vidět je něco až od hcg 1000). A taky jestli je to hcg správně, to mě naťukla kamarádka, když to spočítám teoreticky po-38, čt-131, pak by bylo pá, so-260, ne, po-520, út, st-1040 a ve čt bylo 1357, jestli to v laborce špatně nezadali. Je fakt divné, že na tom uz něco vidět bylo. V pondělí půjdu na další krev- hcg a uvidíme jak se to vyvíjí dál. při tom odběru včera jsem byla 5+1. Bojím se hlavně dalšího mimod.
@Janikula
Ten růst HCG je trošku zvláštní, napadá mě ještě jedna věc-ty jsi měla dány 2 embryjka a jedno to mohlo po chvíli vzdát, takže ta hodnota HCG mohla být ze začátku trošku zkreslená. Hele, dutinka je, volnou tekutinu asi nemáš, viď (což je dobře)a v 5+1 fakt víc nemůžou vidět (hlavně že aspoň něco viděli:). Vím, jak se cítíš, já jsem taky šílela, protože jsem mimoděložního strašně bála a furt se pozorovala, kde mě co píchne, abych kdyžtak hned jela do nemocnice. Jediný, co dnes můžeš ještě udělat, je jít na krev dneska, aby jsi o weekendu nebláznila, ale stejně-co se tím dozvíš? Držím moc palce, ať to vyjde-je to těžké, protože v tento čas ti nikdo nic neřekne a ani nemůže moc poradit…ale kdyby jsi potřebovala morální podporu, tak pískni:) ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ja mela vacek v deloze, byl videt na UT, kdyz jsem prisla ze mi vynechala ms, lekarka (ktera zastupovala mojeho doktora kdzy byl na dovci) mi rekla, ze vidi pocinajici tehotenstvi. Jenze pak jsem prisla pro vysledek krve. A bylo mi receno (uz mym doktorem), ze pry krev nedopadla, ja tehotna nejsem, ten „vacek“ je buhvi co, dostala jsem urychlovac ms a bylo to
Jeden by se z tech doktoru zblaznil.