Psi v kotci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.6.19 10:09

@iziwolvie přesně tak to bylo vždycky i u nás - to neustálé kontrolování, jestli jsou na místě a následné běhání po vsi když ne… věk snad opravdu utíkání zmírní… jejich matka měla od 6 let bolavé klouby a tak rozvážně se šourala, nikam neutíkala. Oni mají klouby patrně po otci, ale snad se to taky zlepší…děkuji za příspěvek, je uklidňující vědět, že to někdo taky zažil.

• Citovat
  • Upravit
4019
14.6.19 10:11
@iziwolvie píše:
Milá zakladatelko, ani nevíš, jak ti rozumím. Měla jsem v kotci 3 hafany. A můžu říct, že jakmile byli puštění po zahradě, byly to nervy. Většinou jsem chodila od okna k oknu a kontrolovala, jestli jsou stále na zahradě nebo už vzali roha. Také byli vykastrovaní. Nepomohlo nic - nové ploty, ostnatý drát dole kolem plotu, dlouhé procházky. I po dvou hodinové procházce byli schopní vzít do půl hodiny po vyvenčení kramle. :roll: V kotci to vypadalo úplně stejně jako u vás, prostě jak kdyby tam byla prasata místo psů. :mrgreen: Takže také byli zavření v kotci, pak venčení po zahradě pod dozorem, někdy procházka a pak zase šup do kotce. V kotci stejně většinou chrápali a zaštěkali jen, když chtěli jít ven. :)

A co nakonec pomohlo? Stáří. Dva mi vloni umřeli ( 12 a 14 let ), fenka mi zůstala. Letos v zimě jí bylo 15 let a už se jí nikam chodit nechce, takže je celý den puštěná na zahradě, kde většinu času prospí.

Byli to strašní průseráři a těch nervů s nimi. Ale moc mi chybí. :srdce:

A abych tě uklidnila, moje kamarádka to má stejné - doma jí hafan ničil barák, venku zdrhal. Teď má kotec a na venčení po dvoře dlouhý řetěz. A spokojení jsou všichni. I ten hafan, který má svoji oblast, kde se může procházet a vyvenčí se.

Asi tak. Taky si myslím, že se zklidní věkem. Zakladatelko, já zase chápu, že toho času tolik není, já bych taky neměla čas se X hodin denně věnovat psům v případě, že už mám děti. Proto říkám, at jsi v klidu. A za mě pořád lepší u tebe, než kdybys štěňátka šoupla do útulku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.19 10:17

@jannina1 protože prostě nemáme na to, abysme ten náš lán obehnali plotem s kamenným soklem - to jediné nesežerou a neumí se pod tím prohrabat. Ohradu v tomto duchu taky měli, několikrát zvyšovanou, protože holt 1,7 metru přeskočí bez potíží. Pak se podhrabali. Vždy během chvilky. Fakt jako leda se od nich nehnout a řvát po nich, at nehrabou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.19 10:25

@Amelie30 děkuju, jsi hodná :hug: oni tam nevypadají nešťastně, válí se tam, vyhřívají na sluníčku, okusují hračky, když přijdeme tak vrtí ocasy nastavují bříška. Do útulku je právě dát nechceme - nikde není záruka, že by skončili u někoho kdo na ně bude mít x hodin denně a bude schopen je vychovat. Dost možná by je nikdo nechtěl a uspali by je, taky by je mohli rozdělit a to si teda neumím představit, jsou spolu od narození 8o vím, že to má k ideálnímu stavu daleko, ale i tak bych řekla, že je to menší zlo… budeme se holt snažit aby jsme je fakt vzali každý den projít, zkusíme s nimi tu stopu a budeme doufat, že se to s věkem zlepší :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.19 10:28

Jinak teda chci všem co přispěli poděkovat, čekala jsem, že dostanu pověstný emiminovský “výprask”, ale všechny jste byli slušné a milé, Ikdyž si asi o nás myslíte svoje, a věřím, že jste chtěly pomoct a poradit. Takže děkuji.

• Citovat
  • Upravit
512
14.6.19 10:36

Určitě se u vás mají dobře, jen je nedávaj do útulku. Ti moji byli právě z útulku, nikdo je nechtěl, nebýt toho, že jsem tam pracovala, jsou tam snad dodnes. Jakmile totiž lidi slyší, že utíkají, mají s tím problém a nechtějí je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23964
14.6.19 10:39
@Anonymní píše:
Jinak teda chci všem co přispěli poděkovat, čekala jsem, že dostanu pověstný emiminovský “výprask”, ale všechny jste byli slušné a milé, Ikdyž si asi o nás myslíte svoje, a věřím, že jste chtěly pomoct a poradit. Takže děkuji.

Určitě se u vás nemají zle. Co se týče sousedky, tak kotec má mít určité parametry. Pokud je ten váš splňuje, tak je všechno vcajku.
Věkem by se pak měli sklidit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
14.6.19 10:39

Holky, na věk bych nespoléhala. Máme feny cca kolem 15 let, jedna byla odjakživa divočanda (kříženec ovčáka a loveckého psa), dnes má slabší srdíčko a občas už vidíme, že po delší procházce i ten pohyb začíná bolet, pravděpodobně od štěněte má silnou dysplazii kyčelních kloubů, přesto jí to nikdy nebránilo v pohybu, a pustit ji dnes z vodítka v terénu, tak zdrhá a ani se neohlédne. :roll: Ti kříženci loveckých plemen v sobě nesou silné lovecké pudy, potlačit je je hodně těžké.

Přiznám se, že my se s tím se ctí bohužel nepoprali, celých 10 let, co je u nás, prožila na 8metrovém vodítku. Na druhou stranu jsme ale dělali dlouhé procházky, o víkendech 25 km tůry (i víc, když se zadařilo), kde se mohla dostatečně vyňufat, každá dovolená je taky se psy a aktivní. S dětmi jsem je naučila chodit na vodítku u kočáru, s miminy jsem každý den nalítala nějakých 10 km, navíc prcci začali celkem brzy ťapat i sami, takže potom bez kočáru třeba do lesoparku, děcka se vrtají v krtincích, sbírají kamínky… a feny ňufají. :-) Teď už toho pohybu tolik nepotřebují, ale ven je (všechny :lol: ) beru skoro každý den na 2 až 3 hodinky.

Jinak teda dodávám, že bydlíme v paneláku, takže nemusím řešit útěky ze zahrady či kotce. Zase na druhou stranu musíme zajistit pravidelné venčení, takže manžel třeba se mnou ráno vstává v 5 ráno, aby stihl vyvenčit, než v 5:30 odjedu do práce. Pak už musí být doma, aby zajistil prcky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.19 10:52

@iziwolvie nedáme, nemyslíme si, že by jim to nějak pomohlo. Děkuji :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.19 10:53

@Netopirek splňuje, parametry jsme si ohlídali, moc děkuju

• Citovat
  • Upravit
847
14.6.19 10:53

Nevím, jaký jste měli obojekna psy, ale když koupíte kožený a zapnete ho tak, aby se Vám tam vešel jen jeden prst, tak si ho přes hlavu nepřevlíknou.
Edit, věnujte se s nimi loveckému výcviku, budou rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.19 10:56

@MáškaMarie33 jo, asi se budeš divit, ale kožený. Když se vyvlíkli z obyčejných, koupili jsme echťácké kožené, někdo nám to poradil, ale stejně zdrhli. Za těch osm let jsme toho zkusili fakt dost. :think:

• Citovat
  • Upravit
847
14.6.19 11:06
@Anonymní píše:
@MáškaMarie33 jo, asi se budeš divit, ale kožený. Když se vyvlíkli z obyčejných, koupili jsme echťácké kožené, někdo nám to poradil, ale stejně zdrhli. Za těch osm let jsme toho zkusili fakt dost. :think:

Zvláštní…
a jaké rozměry má ten kotec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.19 11:29

4×3 s tím, že bouda (1×2) je mimo kotec (je tam prořízlý otvor ve tvaru vchodu do boudy) plus mají ještě zmíněný přílepek 1×1 vysypaný štěrkem zamýšlený k venčení,

• Citovat
  • Upravit
847
14.6.19 11:36
@Anonymní píše:
4×3 s tím, že bouda (1×2) je mimo kotec (je tam prořízlý otvor ve tvaru vchodu do boudy) plus mají ještě zmíněný přílepek 1×1 vysypaný štěrkem zamýšlený k venčení,

Ok a zapřáhnout do koloběžky jste je nezkoušeli? Na psy “zdrhače” tohle většinou funguje, přijdou tak vyřízení, že ani z toho kotce nevylezou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný