Psi,manzelovi rodice

Anonymní
16.11.20 14:17

Psi,manzelovi rodice

Potřebuji poradit.. Od malička mě vychovávají k lásce ke zvířatům. Od doby co jsem začala bydlet sama, jsem dělala dočasnou péčí, zachránila jsem přes 30 psů a koček. V tu dobu jsem mela i 1letého chlapečka. Zvirata jsou prostě můj život a nedokáži si to bez nich predstavit. Manžel také zvířata miluje, ale byl vychováván v tom, že zvířata ne, akor doma a u dite-to je katastrofa podle jeho rodičů. Jsou to blázni na úklid(ale to už je opravdu nemoc). Jeho bába si zapomene venku na okně hrníček a druhý den ho vyhodí, protožeco kdyby náhodou k němu čichla kočka. Nebo položit na stůl kapesníček-neexistuje. Teď jsme se přestěhovali do domku se zahradou. Máme malého psa, ale já prostě miluji psy střední/velký. Věděl, že budu chtít dát domov nějakému psovi z útulku. A teď nastává ten problém. Manžel je moc hodný, ani by mu to nevadilo, ale podvědomě má strach z toho, že k nám přijde jeho babička a zhroutí se z toho, že máme doma 2 psy a ještě u dítěte. Prý mi začnou nadávat a dost si vyslechnu. On se me samozřejmě zastane. Ale potřebuji poradit jak na něj, co mu říct, čím ho uklidnit. Protože jeho babička s námi bydlet nebude. A já takovy blázen jako oni prostě nejsem. Já psa ven nechci, pouštět na zahradu, procházky, to je samozřejmostí. Doma cisto, naklizeno, psi, děti v čistotě. Ale jak na mě jde někdo s tím, že ho mám šoupnout na zahradu, že je to jen „pes“ a ten tam patří, vaří se mi krev. Každý je hold jiný. Jako neříkám treba bernardýn, ale ja proste psy radši doma a budu víc uklízet. Potřebuji ho akorát uklidnit, aby se z babičky „nepo*ral“. Má strach, že si ani u nás nedá kafe, když budeme doma 2 psy. Pro ně budeme automaticky špíndíry, ikdyž se mi to bude doma lesknout. Jen proto, že tam jsou ty psi. Nejsem zrovna dobrý argumentátor. Proto budu moc ráda, za nějaké rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23966
16.11.20 14:36

Tak k vám babička holt nebude chodit, ale jen vy za ní. Oni si zvyknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76526
16.11.20 14:39

Tady je každá rada drahá, oni se asi nezmění
my jsme doma vždy měli kočku-kočky a mamčin tchán u nás jedl pouze na Štědrý den - jinak se štítil i kávu vypít, co kdyby chodily kočky po lince nebo byl chlup na podšálku - 31 let se štítil, pak se z něho stal ležák a jak mu chutnaly jídla, co mamka vyvařovala, chválil a chválil, a na kočky ani nevzpomněl
nemám pro tebe radu, ti starší jsou bohužel umínění, já být tebou, tak se vykašlu na to, snažit se jim zalíbit, tak ať k vám nechodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
16.11.20 14:41

Směrodatné by bylo, jak to cítí tvůj manžel sám za sebe. Možná ti nechce do očí říct, že tak psy nemusí, aby s nimi sdílel domácnost. Tak to hází na máti. Holt k vám nepřijde, ale to tě asi trápit nebude. Protože ty si bez psů nedovedeš představit žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
16.11.20 14:42

Co takhle se dohodnout, že se do argumentování s nimi ani pouštět nebudete? Prostě jim to sebevědomě odprezentovat jako váš životní styl. Možná i bez nějakého projevu, oni si určitě všimnou i když je neupozorníte. Na případné otázky odpovídat: „takto nám to vyhovuje“.
Když si bábi kafe nedá, tak si ho nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20890
16.11.20 14:43

Dle me taky pes patri jen na zahradu. Dom leda rybicky. Nehodlam byt otrokem uklidu.

A jinak k vam holt nebudou na navstevy chodit. Taky nechapu tvuj postoj, kdy moc dobre vis, ze jim to vadi a maji s tim problem, ale porad bys jim chtela cpat svoje. Holt mate psy doma a nebudou navstevy, tecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15217
16.11.20 15:11

Je to tvoje domácnost, můžeš mít doma co chceš, pokud to babce vadí její problém.. Já bych si nedovolila narizovat svému dospělému dítěti co může a nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12900
16.11.20 15:13

Já když jsem přečetla ten začátek, tak jsem se chvilku vyděsila, jak budeš chtít radu, že budeš mít doma 5 psů a 10 koček najednou.
Tak stará paní to asi nepochopí, asi bych jim to řekla dopředu, aby neměli šok, až přijdou k vám. Ale ne moc dopředu, aby neměli moc času na přesvědčování.
Pokud by měli řeči, tak bych jim řekla, že je dokázáno, že děti vyrůstající se psy mají lepší imunitu(protože nerostou v extrémně vydezinfikovaném prostředí mimochodem) a pokud s tím mají problém, tady je adresa nejbližší sociálky, že se můžou v úředních hodinách ztrapnit ještě tam.
Tím s tímto tématem končíš a pokud oni ne, měli by se jet uklidnit domů, když se tam budou cítit lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.20 15:18

Řešíme stejný problém. Manžela rodiče zvířata nesnáší a sourozenci jsou silní alergici. Po 6 letech, co jsme s manželem spolu jsem si konečně pořídila kočičku z ulice, pár měsíců na to ještě králíka. A už jsme si také vyslechli, že doma musíme mít bordel a smrad a jestli jsme normální si to pořizovat do bytu :roll: Přitom doma máme čisto a po zvířatech denně uklízím, ale pro jeho rodiče jsou prostě kočky myšilovky k baráku, králíci na maso, psi jako hlídači na zahradu k boudě a nemá cenu se s nimi o tom nějak dohadovat. Takže od té doby sourozenci k nám nejezdí vůbec a rodiče jen na návštěvu, dřív i přespali, protože bydlí daleko. A zvířata musím zavřít do jiné místnosti :nevim: A holt se snažíme více jezdit my k mim, ale určitě bych nezůstala bez zvířat jen kvůli tomu, že je někdo, kdo s námi ani nebydlí nemá rád.

• Citovat
  • Upravit
695
16.11.20 15:22

Tak před příchodem oné návštěvy pořádně uklidíš a psy necháš venku. To se dá zvládnout. Náš pes je zvyklý jak venku, tak uvnitř. Mouše by neublížil (teda té jediné vlastně jo, rád je žere), ale pokud má přijít návštěva, u které vím, že zvířata zrovna moc nemusí, je venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14609
16.11.20 15:34

Já to asi úplně nechápu, jaké argumenty potřebuješ? Jak usadit jeho rodinu, nebo jak vysvětlit manželovi, aby se nebál babičky? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24800
16.11.20 15:38

Hele, i přes můj pokročilý věk si ani můj otec nezapomene nikdy rýpnout Na co jsem potřebovala dva psy.. on má zvířata moc rád - ale na TALÍŘI a v chlívku, jinak vůbec… prostě jsem jiná, nehodlám se ho ptát na svolení, oni si prostě zvyknou.. udělej to tak, jak to cítíš.. podle toho co píšeš nechceš doma žádný extrém.. jeden malý a jeden střední pes je podle mne úplně v pohodě, máme to tak taky, jen častěji vytírám/vysaju a hotovo ;)
ta psí láska a život s nimi prostě za to stojí :srdce: :dance:
vyprdni se na názor jeho babičky, tvoje domácnost = tvoje pravidla!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
16.11.20 15:51
@Lucy75 píše:
Hele, i přes můj pokročilý věk si ani můj otec nezapomene nikdy rýpnoutNa co jsem potřebovala dva psy.. on má zvířata moc rád - ale na TALÍŘI a v chlívku, jinak vůbec… prostě jsem jiná, nehodlám se ho ptát na svolení, oni si prostě zvyknou.. udělej to tak, jak to cítíš.. podle toho co píšeš nechceš doma žádný extrém.. jeden malý a jeden střední pes je podle mne úplně v pohodě, máme to tak taky, jen častěji vytírám/vysaju a hotovo ;)
ta psí láska a život s nimi prostě za to stojí :srdce: :dance:
vyprdni se na názor jeho babičky, tvoje domácnost = tvoje pravidla!! :kytka:

Na tohle jsem se naučil univerzální odpověď - na ho*no :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
16.11.20 15:54

Máme doma dost zvířat. Doma dvě morčata, rybičky, menšího psa a dvě odrostlá koťata. Venku další tři velké psy a často ještě nějakého psa hlídáme. Nám to tak vyhovuje. Moje mamka si musela zvyknout, ale už je v pohodě. Několik osob z příbuzenstva to nezvládlo a tak k nám prostě nejezdí, ostatní vědí, co mohou čekat a nevadí jim to. Přátelé, kamarádi a známí k nám jezdí dobrovolně a rádi, většinou v doprovodu svých psů a jsou u nás spokojení. Uklízím pravidelně a bordel ani smrad tu nemáme, i když občas nějaký ten chlup na nepříliš vhodném místě se objeví :oops:
Holky nedávno přišly s tím, že by to chtělo ještě nějakého opeřeného tvora 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14609
16.11.20 15:58

Holky ona ale zakladatelka píše „potřebuju poradit, jak NA NĚJ, potřebuju HO akorát uklidnit“. Já z toho pochopila, že má názor tchyně (nebo pratchyně?) celkem u zadku, ale manžel je hin z toho, že bude babka vyvádět a ona potřebuje JEMU vysvětlit, že už je velkej kluk a nemusí mít jejich požehnání, když chce mít doma psa :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný