Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@ka2ka na toho jsem koukala hned jako prvniho, ale pamet ma relativne dobrou. Na to mi to nesedi ![]()
https://www.janssen.com/…to-podcenuji
Rekla bych, ze diky jeho zdr. stavu je dobry adept na alzheimera.
@Anonymní píše:
@ka2ka na toho jsem koukala hned jako prvniho, ale pamet ma relativne dobrou. Na to mi to nesedi
To muze prijit pozdeji. Jde to postupne. V podstate muze zacit agresi, depresi atd…
@Anonymní píše:
@ka2ka na toho jsem koukala hned jako prvniho, ale pamet ma relativne dobrou. Na to mi to nesedi
no to má dneska za hodinu mít nemusí
Já bych řekla že se nudí, je zpruzenej že života. Naštvanej.. Má nejakyho koníčka?
@Verun83 dobre, rekneme, ze o teto nemoci uvazuji. Jak bych mu mohla pomoci? Kdyz to pred nim zminim, ze by se mel nechat vysetrit, posle me s tim k sipku, ze jsem se zblaznila a bude akorat nerudnej. Ze me urcite mamka naockovala a co jsme si kde precetly…
Mohla bych se ja dojit poradit do Alzheimer centra, popsat jim jeho stav atd nebo se se mnou nikdo bavit nebude?
@xsaleen nema, nic nechce. S mamou jsou oba silene introvertni a s kamarady jde 1× za 2 mes do hospody. Jinak prace-domu, o vikendu na chatu pracovat - je zednik. Jenze tak to mel vzdy, pry nikoho nepotrebuje, staci mu mamka. Je na ni hodne zavislej, citove i co se treba vareni, prani atd tyka.
@xsaleen píše:
Já bych řekla že se nudí, je zpruzenej že života. Naštvanej.. Má nejakyho koníčka?
Souhlas. Zakladatelko, leze na něho stáří. To lidi dost často mění, posilují negativní stránky povahy. Dostává se na povrch to, co se dříve projevovalo mnohem méně nebo jste to tak nepociťovali/y, protože tatínek byl vytížený a ne otrávený nudou. Opravdu nemusí jít hned o psychickou nemoc.
Vždyť je plno koníčku, co může dělat sám.. Potřebuje se zaměstnat, uzira ho stereotyp, ač si to třeba nechce přiznat..
Sekyrujr mamku, protože jeho něco žere a ona si to nechá líbit
@Popeladym byla by to urcite lepsi varianta, ale i tak, co s tim
? Mamka je fakt zrala na rozvod, domluva neni mozna. Zkousela ona i my. Ja sama mam 3 male deti a po pravde receno, resit jeste rozvod nasich, na to nemam ted kapacity.
Rada bych jim pomohla. Ani me neni to okrikovani prijemne, deti casto citove vydira (jestli neprestanes brecet, budu smutnej apod - stejne to na ne neplati). Jak mu dodat chut do zivota? Nebo zbyva se s tim smirit, rict si, ze starne?
Alzheimer určitě ne
Muj taťka je to samé, je mu 65 a prudi nás všechny, jen na mého manžela si nedovolí ![]()
Kolikrát říkám že už k nim nebudu chodit protože je to furt něco, např. Proč jsem přišla k nim naboso, ze nastydnu, proč mama myje nádobí pod tekoucí vodou, proč hned nevynda sítko že dřezu, proč proč proc - bohužel - mamka je z toho na prášky, jen sedí doma a prudi, oba jsou již v důchodu a můžou si dělat co chtí ale je to marný.
Před měsícem jsem mamku prvne v životě vzala k moři, no táta ji to po příjezdu dával náležitě sežrat protože si myslel že nepojede a bude doma mu slepičit.
Koníčky a zájmy žádné, rozhovor na toto téma na bodu mrazu, ve finále my jsme ty špatný a co po něm chceme…
@xsaleen Prijde v 18 hod z prace, naji se, spi do pul 9, pak je 2 hodky vzhuru a jde zase spat. V noci uz od nepameti spatne spi, nebot ma pry hlad a tak 2× za noc navstivi lednicku
.
Kolikrat jsem ho s detma tahala na prochazku, jde, ale radosti neskace. Plavat, cist, sbirat znamky… Nic, chce mit klid, ma toho z prace dost a takto mu to vyhovuje.
Dcera se ted naucila na kole, rikam idealni prilezitost, muzou jezdit spolu, ale neee, na to ma tatinka.
@Anix jezisi, to je presny! A jak to prosim te tvoje mamka resi? Trpi tise?
Ja taky uz nemam vubec chut tam chodit, vzdycky me to akorat vytoci, mamky je me lito.
Zdravim holky,
Nebot se dotaz tyka blizke osoby, davam anonymne.
Muj tatka letos oslavil 60. narozeniny. Vzdycky to byl prima chlap, partak, byla s nim sranda. Posledni cca 3 roky ale vsichni sledujeme, jak se meni. Neustale vyhledava konflikty, cokoliv udelame, je spatne, rychle se mu meni nalady. Nejvic to odnasi mamka, kterou kritizuje kvuli kdecemu. Napr. Ze smajda levou nohou, proc tv vypina ze gauce a nestoupne si k tomu (tatka tvrdi, ze prej z gauce spatne miri a musi cudlik mackat vicekrat a tudiz ovladac znici), proc chodi touhle cestou a nejde tou druhou… Proste casto vylozene prudi
. Mamku a i nas ostatni kolikrat dohani ke zbytecnym hadkam, u me napr. situace: jsme s detmi venku, a on je neustale okrikuje at nebehaji, nekrici, nehazi kaminky.. A kde jinde proboha?
K jadru: mamka rika, ze bud zesili nebo se rozvede, ze uz nemuze.
Napada me, nemuze to byt nejaka pocinajici psychicka nemoc? Tatka nikdy takovy nebyval…
Jinak zdr. stav obecne: nadvaha, vysoky tk, cholesterol, zvetsena jatra. Manualne pracuje, s mamkou ziji sami, svoji 35 let.
Predem diky za rady, co by mohlo pomoci.
PS: On tvrdi, ze zadny problem nema, ze nikoho nesekyruje, ze si vymyslime. Bohuzel to vidi opravdu kazdy, kdo je s nim treba pul dne. Sekyruje i deti na hristi, ze vyhazuji pisek z piskoviste apod