Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, bohužel už pár let snášim v manželství ne lehký situace a zřejmě i psychický teror. Po tom co jsem řekla kamarádce, tak mi řekla, že mě asi manžel psychicky týrá. Situace je taková, že manžel udělal několik dluhů, ke kterým přistupje laxním přístupem, nechce to moc řešit. Lže mi a přišla jsem mu i na nevěru. Už párkrát jsem se ho snažila opustit a odejít s dětmi, vím o tom, že to není úplně smysluplné s ním pořád žít, ale furt si říkám, že nemůžu být takový sobec, abych ho s dětmi opustila. Dnes se objevil další finanční průser no a mě už to vlastně vůbec nerozhodilo.. Pomohlo by mi navštívit psychologa? Cítím se už bezradná.
@barunka321 píše: Více
V první řadě navštiv právníka a udělej to co jsi už měla udělat dávno.
Setrváváním ve vztahu ničíš sebe, ale i děti.
Co je na tom sobeckého?
Rozvedla bych se. Nebo aspoň vyřešila SJM.
Neomlouvej svou nerozhodnost, slabou vůli a malou odvahu postavit se situaci čelem a začít ji pořádně řešit sobectvím či bouráním úplně rodiny.
@Karamba2020 já to SJM dlouho odkládala, protže jsem mu naivně věřila a taky v to figurují děti. Asi přílišná naivita toho, že se to změní k lepšímu. Tak to teď udělám.
No, nemyslím si, že teď, když budete oddělovat SJM, vezme na sebe všechny dluhy.
Chce to právníka, bič a pryč.
@barunka321 píše: Více
Ty nejsi sobec. Ty jsi hloupá a za ptáka vymenis i děti. Tak si ho užij a děti dej tam, kde jim bude než vás dobře.
Proč jste na zakladatelku všichni tak hnusní? Odhodlává se k nelehkému a dost zásadnímu kroku a vy ji tu místo rady či podpory akorát zahrnete výsměchem??
![]()
Tak pokud nechceš skončit na ubytovně nebo v azylovém domě, tak rozdělit sjm hned a pak hospodařit se svými financemi. Když má dluhy, psych.se připrav na návštěvu exekutora jednoho dne a nemysli si, že nějaké sjm nesjm tě zachrání. Chraň si střechu nad hlavou v první řadě a udělej ty sama všechno pro to, aby JEHO dluhy nepotopily TEBE.
Určitě bych psychologa vyhledala, může vám pomoct zpracovat situaci a najít nejlepší cestu pro vás i děti. Není sobectví odejít z prostředí, které vás ničí – naopak, děti potřebují klidnou a silnou mámu. Zvažte také konzultaci s právníkem nebo poradnou pro oběti domácího násilí, kde vám poradí, jak postupovat.