Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to těžko soudit, když nic konkrétního nepíšeš - nazveš diskuzi psychické vydírání a pak to nechceš rozvádět. Kolik ti toho ještě zbývá? Když je ti jedno, jak dlouho to bude trvat, tak to budeš muset vydržet, přejít na dálkový, pracovat a osamostatnit se, nebo chodit na brigády a pronajímat si někde aspoň pokoj. Možnosti jsou.
Příspěvek upraven 26.10.23 v 12:50
Kolik ti je? Co čekáš, že ti rodiče zaplatí komplet život mimo? Tak asi si to nemůžou dovolit
pokud chceš svobodu, budeš muset taky něco obětovat jako každý dospělý.
@Anonymní píše:
Dobrý den.
Kvůli anonymitě se omlouvám za stručnost.
Jsem student VŠ a jsem stále „závislý“ na rodičích. Rád bych ji dodělal, ikdybych ji měl studovat až do 26 let. Je mi to jedno…
Jenže je zde problém. Rád bych se již v tomto věku trochu osamostatnil a měl i čas na sebe…
Necítím od rodičů správnou podporu, kterou by rodiče měli svému dítěti dávat. Přijde mi, že se mnou manipulují a „využívají“ mě. Řekl bych, že je zde i trocha psychického vydírání.
Dál toto téma nechci rozvádět.
Byl bych rád za jakoukoliv radu. Popř. Jak byste danou situaci řešili?
Vím, že kdybych chtěl rodiče „opustit“ musel bych si najít práci a jet na sebe…
Ale zároveň chci vejsku dokončit.
Děkuji
Nechápu dotazy tohoto ražení - jak ti má kdokoli dát relevantní radu, když nechceš téma rozvádět? ![]()
Pokud se cítíš být natolik „manipulován, využíván a psychicky vydírán“, že to není únosné, holt budeš muset rodiče opustit, najít si práci, podnájem a studium dokončit při zaměstnání.
Takže otázka zní, jak dostat z rodičů víc peněz. Samozřejmě, že vs student má brigádu a většinu věcí si financuje sám.
V případě, že navíc asi opakuješ ročníky, když píšeš o dlouhém studiu, tak platí pravidlo, rodiče platí, rodiče rozhodují.
Tobě není blbě to, že tě rodiče živí, umožní ti studovat a bydlet doma. Ty po nich ještě chceš pro svůj rozmar, ať ti sponzorují nějaký pronájem a samostatný život.
Můžeš jít pracovat na plný úvazek a školu si dodělat dálkově.
,,Rád bych se již v tomto věku trochu osamostatnil a měl i čas na sebe…"
Paráda, tak si najdi brigádu, na to nepotřebuješ podporu a schválení od rodičů. To jsi ale slyšet nechtěl, že?
Zatni zuby a školu dokonči. A oprosti se od negativního myšlení. Podle mě to nebude tak horké. Za pár let se třeba na to celé období budeš dívat jinak. Věř mi, že až budeš makat, tak se svým nynějším myšlenkám ještě zasměješ.
@Anonymní píše:
@mado ne?
O peníze zde vůbec nejde…
Jde o psychický klid
A co mají teda podle tebe dělat? Nebo nedelat? ![]()
Můžeš se odstěhovat a žalovat rodiče o výživné, které se bude počítat z jejich příjmů a zohlední se počet vyzivovanych osob. Pokud rodiče nevydělávají hodně nadprůměrně, tak ti to na samostatné bydlení stejně nejspíš stačit nebude a budeš muset na brigádu. Pak je tu ještě morální aspekt, ale ten už musíš vyhodnotit sám.
Docela by mě zajímalo to psychické vydírání, protože pokud je to „buď se budeš řádně věnovat studiu anebo půjdeš pracovat a budeš přispívat na domácnost“, tak podobně vydírání praktikuju u svých nebohých potomků taky ![]()
@Jahru píše:
Můžeš se odstěhovat a žalovat rodiče o výživné, které se bude počítat z jejich příjmů a zohlední se počet vyzivovanych osob. Pokud rodiče nevydělávají hodně,
můžeš žalovat o výživné i prarodiče
@Anonymní píše:
@mado ne?
O peníze zde vůbec nejde…
Jde o psychický klid
Takže mají lidi hádat o co jde? Nemůžeš dostat řadu když nenapíšeš o co přesně jde.
Přejdu fakt, že píšeš o psychickém vydírání, o kterém vlastně psát nechceš a napíšu ti to takhle. Máš dvě možnosti. Zatnout zuby a těch pár let vydržet, nebo si najít práci při studiu, odstěhovat se třeba s někým do podnájmu a rodiče maximálně požádat o příspěvek. Mohl by ses s nimi třeba i soudit o výživné, ale vztahové pohodě by to asi moc nepřispělo a určitě bys díky tomu neměl víc času na sebe
Takže pokud chceš žít jako dospělý a samostatný, tak se tak taky chovej.
@Luboš P píše:
můžeš žalovat o výživné i prarodiče
Jj, to je ještě lepší. Babča bude povinně platit vnoučkovi z důchodu kapesné.
No, to už si každý se svým svědomím musí srovnat sám ![]()
Jediná věc co napsal ze o pneu nejde že mi jde o klid…
Jako fakt netuším kde je problém takto řešení opravdu nenajde
Dobrý den.
Kvůli anonymitě se omlouvám za stručnost.
Jsem student VŠ a jsem stále „závislý“ na rodičích. Rád bych ji dodělal, ikdybych ji měl studovat až do 26 let. Je mi to jedno…
Jenže je zde problém. Rád bych se již v tomto věku trochu osamostatnil a měl i čas na sebe…
Necítím od rodičů správnou podporu, kterou by rodiče měli svému dítěti dávat. Přijde mi, že se mnou manipulují a „využívají“ mě. Řekl bych, že je zde i trocha psychického vydírání.
Dál toto téma nechci rozvádět.
Byl bych rád za jakoukoliv radu. Popř. Jak byste danou situaci řešili?
Vím, že kdybych chtěl rodiče „opustit“ musel bych si najít práci a jet na sebe…
Ale zároveň chci vejsku dokončit.
Děkuji