Psychické vydírání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1161
26.10.23 13:08
@Luboš P píše:
můžeš žalovat o výživné i prarodiče

To je super rada, co s tím mají prarodiče? Vejška není povinná, pokud nemá podmínky, tak ať přesně zatne zuby a nějakou dobu to vydrží, nebo ať to vyřeší jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
26.10.23 13:10

Odpověděl sis sám: Jestli chceš mít klid, odstěhuj se. Ale pak musíš mít peníze, takže šup do práce. A věř, že dálkově to nedáš, když nedáváš ani prezenční studium (viz že to budeš klidně dělat do 26 let). To už chce mít pod čepicí a makat. Od toho název Vysoká škola. Čili ta nejvyšší. A ta se studuje v dospělosti, takže i nějaké povinnosti k tomu. Nejsi na základce.

Každý nemusí mít VŠ.

Zdraví je přednější. Máš-li doma nepohodu, řeš osamostatnění se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5111
26.10.23 13:11
@deniiina píše:
co s tím mají prarodiče?

Mají k vnoučkovi vyživovací povinnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1161
26.10.23 13:13
@Luboš P píše:

Spíš co je jim do té situace. Hoch chce mít klid rodičů, no vida, tak třeba by mohl k prarodičům. Ale to asi nerozklíčujeme, když nechce být konkrétní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
26.10.23 13:14
@Luboš P píše:

Vždyť v jediném příspěvku co tu k tomu konkrétně píše je, že o peníze mu nejde

• Citovat
  • Upravit
22119
26.10.23 13:16
@Luboš P píše:

No a co oni s tím? vnoucek je dá k soudu, než bude soudní řízení, tak se toho ani nemusí dožít a pokud soud vůbec uzná, že to není proti dobrým mravům. Tak jim z důchodu vyměři přispívat 300 Kč měsíčně a vnoucek přijde o jejich přízeň a dědictví a to se mu fakt vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33985
26.10.23 13:19
@Anonymní píše:
Dobrý den.
Kvůli anonymitě se omlouvám za stručnost.

Jsem student VŠ a jsem stále „závislý“ na rodičích. Rád bych ji dodělal, ikdybych ji měl studovat až do 26 let. Je mi to jedno…

Jenže je zde problém. Rád bych se již v tomto věku trochu osamostatnil a měl i čas na sebe…
Necítím od rodičů správnou podporu, kterou by rodiče měli svému dítěti dávat. Přijde mi, že se mnou manipulují a „využívají“ mě. Řekl bych, že je zde i trocha psychického vydírání.
Dál toto téma nechci rozvádět.
Byl bych rád za jakoukoliv radu. Popř. Jak byste danou situaci řešili?
Vím, že kdybych chtěl rodiče „opustit“ musel bych si najít práci a jet na sebe…
Ale zároveň chci vejsku dokončit.

Děkuji

Jak to máme vědět, když nevíme co se ti děje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1161
26.10.23 13:19
@ludmilaadamkova píše:
Vždyť v jediném příspěvku co tu k tomu konkrétně píše je, že o peníze mu nejde

O to víc ale nedává smysl, proč prostě neodejde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
26.10.23 13:28
@deniiina píše:
O to víc ale nedává smysl, proč prostě neodejde :think:

Vždyť je to blbost poraďte mi co mám dělat neřeknu vÁM SICE O CO JDE ALE POSTUPNĚ vÁM PŘÍPADNĚ ŘEKNU O CO NEJDE :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8302
26.10.23 13:30
@Luboš P píše:
můžeš žalovat o výživné i prarodiče

To je úroveň :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12214
26.10.23 13:31

Mám pocit, že dnešní nové diskuze mají co do činění s podzimními prázdninami :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1161
26.10.23 13:31
@ludmilaadamkova píše:
Vždyť je to blbost poraďte mi co mám dělat neřeknu vÁM SICE O CO JDE ALE POSTUPNĚ vÁM PŘÍPADNĚ ŘEKNU O CO NEJDE :mrgreen:

Na mě to působí, že něco v tom příběhu bude jinak a bude se spíš jednat o klasické rodičovské „těším se, až dostuduješ a dáš mi pokoj“. A ta část, že by si musel najít práci a osamostatnit se, ale že peníze vlastně nejsou problém, je taky zvláštní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
26.10.23 13:36

A nemají na to tak trošku právo, když vás pořád financují? Pokud tomu chcete udělat přítrž, tak k tomu je potřeba finanční nezávislost. Ve vašem věku není problém jí dosáhnout, ale jestli vám to přinese vysněný, psychický klid, tak to je otázka…

@Anonymní píše:
Dobrý den.
Kvůli anonymitě se omlouvám za stručnost.

Jsem student VŠ a jsem stále „závislý“ na rodičích. Rád bych ji dodělal, ikdybych ji měl studovat až do 26 let. Je mi to jedno…

Jenže je zde problém. Rád bych se již v tomto věku trochu osamostatnil a měl i čas na sebe…
Necítím od rodičů správnou podporu, kterou by rodiče měli svému dítěti dávat. Přijde mi, že se mnou manipulují a „využívají“ mě. Řekl bych, že je zde i trocha psychického vydírání.
Dál toto téma nechci rozvádět.
Byl bych rád za jakoukoliv radu. Popř. Jak byste danou situaci řešili?
Vím, že kdybych chtěl rodiče „opustit“ musel bych si najít práci a jet na sebe…
Ale zároveň chci vejsku dokončit.

Děkuji
  • Citovat
  • Upravit
2564
26.10.23 14:01

Já myslím, že tady jen o to, že se rodiče moc zajímají, takže denně se ptají co dělá, jak bylo ve škole, kam jde s kým jde, kdy se vrátí, jestli udělal tohle a tamto, k rodičům si nemůže vodit slečny a pořádně kamarády :lol: což je úděl těch, kteří VŠ studují ve stejném městě jako bydlí rodiče a tudíž nedává smysl, aby rodiče platili koleje nebo pokoj v podnájmu, kde by sice měl větší “klid” od rodičů, ale zase musí víc na brigády, starat se o jídlo a spoustu jiných starostí co u rodičů není.

Osobně jsem toto zažila také, na rok během bakalářky se odstěhovala a pak byla ráda, že se můžu vrátit :mrgreen:
Pokud je to tento případ, tak moje rada zní važ si toho co pro tebe rodiče dělají, na osamostatnění máš po studiu času dost. Nebo si najdi pokoj v podnájmu, ale budeš na tu školu mít ještě míň času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
26.10.23 14:11

Vychovavame akorát generaci nesamostatnych parchantu. Žalovat rodiče nebo dokonce prarodiče o výživné. :poblion:
Ja jsem od 15ti měla brigády a zvládla jsem u toho i vystudovat vysokou školu. Ty píšeš, ze o peníze nejde, pokud chceš mít klid, který ti rodiče nedopravaji, tak se holt odstěhuj a budeš mít klidu až dost, dostaneš par tisíc vyzivneho a holt se budeš muset otáčet. Těžko se to soudí bez více informaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová