Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Krasny vecer
V ramci soudu o svereni ditete do pece bylo soudem navrhnuto udelat znalecke posudky v oboru psychologie-psychiatrie na oba rodice a dite.
Nevite nekdo prosim, jak to probiha a na co si dat „pozor“ ?
Jak se chovat a reagovat, aby jeden z toho vysel „lepe“ nez ten druhy?
Doufam, ze mi prominete, ze se nepodepisi.
ahoj,
posudky dělá soudní psycholog a jak přesně to probíhá nevím. Setkávala jsem se v práci s již hotovými posudky a tak ti můžu říct pouze jaký vliv má tento posudek na soudce. Ovlivní ho asi tak z 60 - 90%, tedy vliv má docela velký, je to prostě důkazní materiál.
Aby jeden vyšel lépe než druhý a ovlivňovat výsledek posudku? Nevím, neměla by tam raději být pravda? Už kvůli dítěti nebo dětem, nevím, kolik vašemu dítěti je let a proč chceš výsledek ovlivnit na jednu stranu vah, ale raději se zamysli, kam tíhne dětské srdce víc. Je to těžké, dítě v podstatě chce oba rodiče a takové rozhodování ke komu vlastně půjde ho nadosmrti psychicky poznamená.
Tak hodně štěstí!
NiKina
Taky jsem pro to neovlivňovat dětské srdíčko. Jsem učitelka, takže s posudky se setkávám velice často. Myslím si, že se to nedá ovlivnit. Jsou takzvané lžiskorové otázky- vyzní jinak, ale přece se táží na to samé.Takže dítě na to nepřipravíte. Je třeba dětský test, představ si svou rodinu jako zvířátka a nakresli. Podle toho do jakého zvířete,a v které části papíru, se dítě převtělí (i svou rodinu) psycholog pozná mnohé.
Ahoj,
holky prectete si denicky nase Zoe od Trinitron a pochopite, proc ma tento dotaz ![]()
Trini, tobe posilame hoooodne energie a at mate uz konecne stesti.
Nemyslela jsem to zle, jen se mi zdá, že dítě stejně nikdo neovlivní, dodávám další tipy, ale opravdu nevím zda tam něco takového bude, spolupracuji pouze s PPP a ne se soudním psychologem. 1. Pokud dítě nakreslí sebe jako malého pejska, tatínka jako velkého medvěda a maminku jako malou myšičku. Vypovídá to asi toto. Tatínek velké zvíře s mocí(ovládá chod domácnosti, pouští hrůzu), maminka(bázlivá, snaží se všude protáhnout, uhnout, mrštná). Dítě-pes , nestraný kamarád.
2. Mohli by mu dát hračky ať si hraje - třeba přehraje nějakou rodinnou scénu.
3. Seřaď barvy pastelek, jak si myslíš, že by se hodily na maminku-tatínka. Světlé veselé barvy - značí optimismus, tmavé-zlost na danou osobu.
4. To samé- postav stavbu z kostek pro maminku-tatínka. Př. obedněný hrad pro otce-špatné, úzkost z otce, otevřený domek pro maminku se spoustou detailů, vyhraje si -př. pro maminku to nejlepší.
Přeju hodně zdaru. Jestli si na něco ještě vzpomenu-připíšu. Katka.
Trinitron, jak jsem tak četla ten deníček, pan otec by musel být opravdu hooodně fikaný a obeznámený kvalitně s principem testů, aby se na jeho povahu nepřišlo
Ani standartizované testy osobnosti jen tak jednoduše nepřelstíš a psycholog podle něj snadno zjistí, na jakou oblast se případně dál zaměřit.
Ahojky Trinitron.
Až si Tvého bývalého poslechne psycholog, tak by měl kontaktovat psychiatrii a nechat ho hned zavřít. Znám Tvé články z minula a četla jsem i poslední. On je magor a nemůže vychovávat dítě. Moc moc na Tebe myslím a věřím, že všechno dobře dopadne. Tvůj exmanžel by potřeboval od někoho pěkně rozbít hubu.Škoda, že bydlím tak daleko, docela s chutí bych to udělala. Holka drž se!!!
Dekuji vsem za prispevek.
Jak uz holky rekly,spis jsem to myslela tak,ze jsem chtela vedet jestli nejde psychologa nejak prelstit.
Chci jen spravedlost a aby vysla pravda najevo.Konecne.
Jeste jednou diky