Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim nataliene
Dcera to prave geneticke nema
Neni to nervove, je to proste nevivinuty sval. Udelali ji frontalni zaves a nepomohlo to ![]()
Tak po operaci v Plzni, vysledky zadny, ba i horsi… Takze jedem do Prahy k panu Odehnalovi a doufam, ze uz to bude oka
Pry akorat cekaci doba je docela dlouho, minimalne pul roku. Tak uvidime, jestli driv neporodim, to bych nechtela opustit prcka :-/
Jessi, věřím že vám pan dr. pomůže a ta čekačka uteče
je sice delší, já osobně jsem čekala od října do června, ale za to stojí! Držím pěsti, ať už přejde trápení a bude jen a jen dobře ![]()
Taky cekam, ze to potrva. Ale doufala jsem, ze bych mohla porodit az po te operaci, protoze mi to asi utrhne srdce odejit od prcka druhyho ![]()
Ale mockrat dekuji za dodani duvery v panu dr. Odehnalovi ![]()
Takze k panu Odehnalovi na konzultaci objednano az na 10.zari, to budou Nikce uz dva roky
Za jak dlouho mam cekat operaci?
Holky nevite jeslti je mozne ze se ptoza upravi sama? Mam 2mesicni holcicku a podle neurolozky ma slabsi svaly v pravem hornim vicku. Mala s vickem jakztakz hybe nekdy umi ocko otevrit pekne a to vypada spis jak otekle nez spadnute. Mame napsane rehabilitace ale nidke jsem nenasla nic pozitivniho ze to jde upravit bez operace ![]()
Holky nevite jeslti je mozne ze se ptoza upravi sama? Mam 2mesicni holcicku a podle neurolozky ma slabsi svaly v pravem hornim vicku. Mala s vickem jakztakz hybe nekdy umi ocko otevrit pekne a to vypada spis jak otekle nez spadnute. Mame napsane rehabilitace ale nidke jsem nenasla nic pozitivniho ze to jde upravit bez operace ![]()
Ja mam 7mi tydenniho kluka a taky to tak ma. rehab nam pomohly ale uz
mi prijde;ze se ocko otevrelo do maxima a ze bude nutna operace.jsme objednani do motola ale az za dva mesice:-(:-( a buh vi jak dlouho se bude cekat na operaci
Všechny vás zdravím. Mám 12 letou dcerku, která má také ptozu na očním víčku. V 6 byla v Plzni na operaci skrytého strabismu a díky tomu není tupozraká a vidí na obě oči dobře. Operaci nám primářka v Plzni doporučila až v pubertě, když to sama bude chtít, že výsledek je stejně nejistý. Pokles víčka se u dcerky mění podle únavy, kdy se to zvýrazní. Při horečce má očíčko téměř zavřené. Jsme objednaní v dubnu k Dr. Odehnalovi, tak jí snad pomůže. Moc bych si to přála, protože jí to dost trápí. Na operaci jsme čekaly také půl roku. Mám teď 5 týdenního prcka, tak uvidíme jak to zvládnem. Držte se!
Budu Vam moc drzet palce.snad se to spravi.my jdeme v cervnu teprve na konzultaci.maly to vicko pouziva, jak se mibzlibi. nekdy vic,nekdy.mene ![]()
Jeste jsem se holky chtela zeptat…kdyz je miminko dvoumesicni a jdeme k panu doktorovi Odehnalovi az zac. cervna…muze se miminku poskodit zrak?
@miskot Syn devět měsíců má také ptozu víčka. U Dr.jsme byla až v 6měsících. Stejně malýmu nic nedělali. Máme přijít až za půl roku na kontrolu, jestli se to nehorší. Má překryté oko z 1/6, což zraku nijak nevadí. Asi záleží, jak moc má víčko pokleslé.
Na rozsahu poklesu víčka určitě záleží. Když nepřekrývá zorničku, tak je to vlastně jen kosmetická vada. Pokud jí překrývá hrozí tupozrakost oka a operuje se co nejdřív. Názory lékařů se ale hodně rozcházejí, jeden řekne operovat druhý ne:,( My jsme chodily s dcerou na kontrolu každý půlrok až rok a v deseti jí vyřadily, že vidí dobře a je to jen kosmetické
Dr. Odehnalovi jsem sama napsala a on nás pozval.Je to bezva člověk.
Snad jí pomůže.
Ma dcera dnes uz 4mesice nemuzu rict ze nam rehabilitace nepomohli male se vicko zvedlo celkem dost takze u nas asi ta kosmeticka vada. Nekdy to jde videt vic nekdy mene nekdy zornicku neprekriva vubec nekdy ji jde videt jen pul zornicky. Ted mela zanet v tom ociciku a vicko ji zase cele spadlo. Po zanetu se zase zvedlo ale mam pocit ze to ma horsi sice ne o moc ale trosku se ji to zhorsilo podle ocniho je vse v poradku tak uvidime co bude dal ![]()
Jj ja mu taky psala a tez nas pozval na konzultaci.je super, ze rychle reaguje.no jsem zvedava, jak vse dopadne