Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, syn se narodil s ptózou víčka, jezdíme do Prahy do vinohrad do nemocnice a tam nám nejdříve řekli že operace na 3 letech a když jsme šly ve 3 na kontrolu nám řekli že operace az na 5 letech, že vidí dobře že opticky je v pořádku, tak proto operace az na 5 letech..syn nastoupil do školky a učitelky nás ženou k dětskému psychologovi že jim napíše asistentku na syna že prý sem tam do něčeho narazí a že si myslí že hůř na to oko vidí a proto k sobě potřebuje asistenta..ale mě se moc nezdá že by kvůli tomu že má spadle víčko musel k psychologovi..že se nemůžou dvě učitelky věnovat 23 dětem a jednomu co naraži…myslíte si že to na asistenta je? podotknu že nikdy nám ze školky nepřišel s modřinkou ani sedrenej nebyl ani prodřene kolena na teplákach nic..
Zdravím a obnovují diskuzi,
Pozoruji u svého syna od narození že ma přivřené nebo spadlé horní víčko na ocicku. Narodil se s rozštěpem rtu a byl operovaný druhý den po narození v Motole. Na oční jsem si vyžádala zadanku od dětské a jdeme až 29.6.23
přijde mi to strašně dlouho, vím že čekací doby jsou dlouhé asi všude ale je to taková bezmoc když nevíte. Ten můj kluk si vybírá snad vše co jde
jakoby nestačil rozštěp
původně jsem si myslela že se to třeba srovná samo ale asi ne, ocicko někdy otevře úplně krásně ale je i vidět že jak jo otevře celé tak se jakoby zasekne víčko než se úplně otevře, snad mi rozumíte. Jak probíhá vyšetření u takto malých deticek? Malému bude v tu dobu kdy jdeme na oční 5 měsíců. Děkuji
Obnovuji diskuzi. Má někdo zkušenost s operací ptózy, ideálně v Motole? Dcerka má oboustrannou ptózu, po dnešní kontrole má naplánovanou operaci na duben 2025, to jí budou necelé 3 roky. Zajímá mě, co nás čeká, jaké jsou výsledky a prostě vše okolo. Díky ![]()