Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Sisy78
zalezi jak je dcera rozumna, taky je mozne ze uz davno panna neni a ty to jen nevis…Spousta veci se da stihnout pres den, po skole, misto skoly apod.
Ja v 15ti taky mela vztah na dalku, pritel prijel asi dvakrat na den jen apak zase domu a pak uz tu spal, s tim ze ja jsem mela manzelskou postel (zbyla po brachovi, vyuzivala jsem ji na prespavani s kamaradkama) a normalne jsme spali vedle sebe. O antikoncepci jsme si strucne promluvily s mamkou a v pohode, normalne nas nechavala spat vedle sebe, nekontrolovala, nelezla nikam (jak tu pisou lidi ze matky pak lezou do pokoju furt pro neco, dcera ma spat vedle tebe atd.) a ja jsem nikdy tu duveru neporusila, nejake sexualni aktivity jsme delali az po nejake dobe a s brichem jsem nikdy domu neprisla.
Jak bylo receno, stat se to muze kdykoliv behem dne a taky kdekoliv, takze asi rict dceri co se tyce antikoncepce a pak je nechat spat vedle sebe je nejlepsi reseni…
Mám 22 let dceru. Když jí bylo 15,přišla za mnou, že chce napsat antinu, protože má kluka a já nechtěla nic riskovat. Tvoje je asi rozumnější. Já bych to riskla.Taky důvěra mezi váma je důležitá. ![]()
Povolila bych…když nepovolíš třeba se stejně sejdou nějak na tajňačku
Takže bych dovolila, ale nechala je spát odděleně
@Sisy78 píše:
Díky za rady, ale aby spala se mnou mi přijde vůči ní trapné. šoupla bych jí asi k bratrovi, kterej všechno vykecá a má pokoj vedle mého… Snad by to stačilo…
k bratrovi bych šoupla návštěvu ![]()
@Sisy78 dovolila bych.. nevidím na tom nic špatného. Když bude chtít s někým spát, udělá to, ať se Ti to líbí či ne..
Já bych to dovolila. Jako matka si u dcery šplhneš a v budoucnu nebude mít tolik obav svěřit se a popovídat si i o svém osobním životě. Asi bych je dala každého zvlášť do pokoje, ale jen proto, aby jsi měla jako matka čisté svědomí. Upřímně, má-li k něčemu dojít, meze jsou teplé a Ty tomu nezabráníš..
Já bych jí to dovolila, ze začátku ale at spí každý jinde. Mě když bylo 16,tak jsem si našla současného přítele. Bydleli jsme od sebe přes 100km a vídali se jen víkendy, někdy jel on k nám, někdy já k němu. Letos jsme spolu už 8 let a máme krásnou skoro ročnéí dcerku ![]()
Jasně, sama jsem v 15 začala jezdit za přítelem, vídali jsme se víceméně každý víkend, střídali jsme se a jak v Praze, tak v Plzni jsme spali v jedné posteli, sami v pokoji. A vyspali jsme se spolu až tak po půl roce a udělali bychom to i kdyby nás nutili spát odděleně, na sexu není nic špatného, když mají oba partneři v hlavě víc, než piliny.
Dovolila bych to a klidně i spát v jednom pokoji, pokud budou chtít vyspí se spolu stejně. Pod zákonem už nejsou. ![]()
@Vickee píše:
A věř tomu, že nic puberťáky neodrazuje od sexu víc, než představa toho, že maminka poslouchá s hrníčkem u zdi
no tak to je taky fakt
![]()
@Ivulee14 píše:
Já bych to dovolila. Jako matka si u dcery šplhneš a v budoucnu nebude mít tolik obav svěřit se a popovídat si i o svém osobním životě. Asi bych je dala každého zvlášť do pokoje, ale jen proto, aby jsi měla jako matka čisté svědomí. Upřímně, má-li k něčemu dojít, meze jsou teplé a Ty tomu nezabráníš..
Souhlasím, že si matka šplhne. Mmě mamka i v 18-ti zakázala přespat u ex v období, kdy jsem měla ms. V tom věku mi to už přišlo trapné a hodně u mě mamka klesla
Nynějšího přítele jsem přiznala a přivedla až po půl roce vztahu…
Já bych to dovolila, já sama od 15ti jezdila na víkend k příteli a on ke mě, spali jsme v jednom pokoji, jedné posteli.. ![]()