Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky!
Tak moje dcera se mě zeptala jestli by si nemohla pozvat domů svého kluka. S tim klučinou chodí 3/4 roku a chtěla by aby za ní přijel k nám, ale on je to Ostravák a Ostrava je od nás zhruba 240km daleko a cesta by trvala dlouho a je s několika přestupy, a tak jestli by nemohl na noc aby nejel 5 hodin a za hodinu co by byli spolu jel zase zpět. Nabízela i že by mohli spát každý v jiném pokoji. No já nevím, na jednu stranu jí chápu, že se chtějí vídat, ale pak opravdu nevím jestli jim povolit takovouto akci. Ještě dodám, že jim je 15 a seznámili se normálně (ne přes internet jak to někdy bývá, to bych o tom ani neuvažovala a hned zamítla) Co byste dělali vy?
Děkuju za rady!
Povolila, ale spat kazdej jinde. nejlepe ona s tebou v loznici
Asi bych jim to dovolila, do jineho pokoje bych je dala, ale stejne kdyz budou chtit sejdou se v noci ![]()
Teď bych řekla dovolila, ale ještě nemám 15-ti letou dceru, tak pak možná budu mluvit jinak. ![]()
Dovolila bych. Evidentne je sama dcera rozumná, když luví o spaním v jiném pokoji
Hodně záleží, jak dceři věříš, zda je zodpovědná
Každopádně pokud budou chtít něco provést, tak to udělají i tak. Takto to budeš mít, alespoň trochu pod kontrolou. Asi bych je u nás spát nechala, ale každopádně oddělené pokoje a asi by bylo nejlepší, aby dcera spala s tebou, jak už tu někdo psal, aby jsi to měla pod kontrolou.
@Sisy78 za mnou kdyz mi bylo 15 zacal jezdit klucina (o tri roky starsi) z Prahy (bydlela jsem u ostravy v malem meste).. ukecala jsem nase, i kdyz taky nebyli nadseni z toho prvniho prijezdu.. byl ochoten spat i v nejake hrozne ubytovne tak nakonec nasi kyvnuli ale on spal v obyvaku na rozlozenym gauci.. a prislo mi ze najednou mamka furt neco potrebuje aby nam furt lezla do pokoje koukat co se deje (jakoze pres den..).. nakonec jezdil kazdych 14 dni, nasi si ho oblibili a pak uz spal normalne se mnou.. potom - hadam kvuli vzdalenosti jsme se rozesli..
ja bych ji to dovolila.
protoze vim jak jsem lhala doma ja, ze jsem u kamosky jejiz maminka me kryla a jezdila jsem po cele cr po vikendech
radci dovolit ![]()
Díky za rady, ale aby spala se mnou mi přijde vůči ní trapné. šoupla bych jí asi k bratrovi, kterej všechno vykecá a má pokoj vedle mého… Snad by to stačilo…
@Sisy78 píše:
Díky za rady, ale aby spala se mnou mi přijde vůči ní trapné. šoupla bych jí asi k bratrovi, kterej všechno vykecá a má pokoj vedle mého… Snad by to stačilo…
@Sisy78 píše:
Trapnejsi by bylo chtit, aby spal s tebou v pokoji on ![]()
![]()
jinak spani u brachy mi prijde fajn varianta.
Jo, klidně každý spát v jiném pokoji, ale každý rozumný člověk ví, že kdyby k něčemu mělo dojít, tak se to může stát i přes den… Ale lepší dovolit a mít přehled, než zakázat a dcera pak může lhát ![]()
Urcite povolit, neni duvod zakazovat.. a byla bych byt tebou rada, ze se dcera vubec pta, jestli se muzou sejit
V jejim veku to urcite neni pravidlo.
Bóže, dnešní puberťačky začínají i dřív. Pokud se spolu budou chtít vyspat, udělají to už na nádraží po jeho příjezdu. Není nad to ukázat dceři, že jí matka nevěří…tím tuplem to udělá. Ale abych řekla blbou pravdu, stejně jim zo nevydrží.