Puberťák a kamarádi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2054
30.7.17 15:08
@Anonymní píše: :lol: No co jsem po něm chtěla? - Aby dojedl snídani. Protože mi bylo v té chvíli jasné, že bude bez oběda a minimálně do šesti večer bez jídla, protože šli na brigádu a kvůli kamarádovi, kterému začínala o hodinu dřív, chtěl odvézt dřív. Je to hubeňour, tak to řeším.

Taky mi to přijde trochu moc, šestnáctiletýho klacka nutit do dojídání snídaně, ještě před kamarádem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
30.7.17 15:17

Probůh, a hádám jsi mu tu snídani chystala, ne? Jednoduše - naštvalo by mne, že se tak vyjadřuje, ovšem starat se u šestnáctiletého mládence, aby pěkně spapkal snídani, tak to je fakt přes čáru.
Až by se večer vrátil, řekla bych mu, že tohle vyjadřování se mi nelíbí, takže at se příště brzdí - a pak bych mu slíbila, že se budu brzdit taky, že si musím už konečně zapamatovat, že je dost velký, aby věděl, co musí a nemusí. tys to přehnala, on to přehnal.
A pak se tu pořád ženské ptají, kde se berou ti nesamostatní chlapečci. No tady přece! a

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.17 15:38

Tak OK, už se na to dívám jinak. Od zítřka snídani nechystám a jídlo neřeším.

• Citovat
  • Upravit
5425
30.7.17 16:06

Mě řekl na tu samou větu syn, že se v takových podmínkách nedá žít a že se asi odstěhuje :lol: Jsem mu řekla že ví kde má věci, ať si jde klidně zabalit a venku se může živit lovem divočáků a chytáním ryb :lol: Jenže jemu je 5. V 16ti budu nejspíš ráda, že se občas ukáže doma, natož aby dojídal snídani :lol: Jinak syn zakladatelky přestřelil, v žádném věku by neměl takhle mluvit se svojí matkou, ona mu poskytuje střechu nad hlavou a stravu zdarma, trochu úcty by neškodilo… Pokud to byl ojedinělý případ, jednou větou bych to ukončila, pokud takhle mluví často, potěš koště.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
30.7.17 16:14
@j.a.n.i1 píše:
Tak v tom případě promiň, ale to jsem na straně tvého syna, organizovat mi v 16 matka, že mám dojíst snídani, tak moje odpověď bude možná ještě méně slušná, resp. byla by řečená slušnějšími slovy, ale mnohem jedovatější… Jo a rozhodně bych se ti neomlouvala, ale druhý den vyrazila rovnou pěšky a hlavně bez snídaně :mrgreen:

Souhlasim :mrgreen: V 16 me říct, at dojim snidani a ještě před kámošem? :pocitac: Matko, otevti oči, tvůj syn ma za dva roky osmnáct a ty ho kontroluješ kolik papá :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.17 16:26

Tak ono je to těžký, měří asi 170cm a váží 42kg. Kdyby vážil 80kg, bylo by to jiné. A je otázka, když ho nechám být, tak jestli se neztratí. Tuhle mi řekl, abych mu nachystala ještě jedno jídlo, než půjde spát, tak si ho sní… Ráno stálo jídlo na lince, tak jak večer a když jsem se ho ptala, tak zapomněl.
A nebylo to tak, aby dojedl snídani, ale že by mohl k tomu jednomu rohlíku dát ještě jeden tak jako kamarád, když bude bez oběda. Jí 2 až 3 krát méně než jeho kamarádi.

• Citovat
  • Upravit
1818
30.7.17 16:32
@Anonymní píše:
Tak ono je to těžký, měří asi 170cm a váží 42kg. Kdyby vážil 80kg, bylo by to jiné. A je otázka, když ho nechám být, tak jestli se neztratí. Tuhle mi řekl, abych mu nachystala ještě jedno jídlo, než půjde spát, tak si ho sní… Ráno stálo jídlo na lince, tak jak večer a když jsem se ho ptala, tak zapomněl.
A nebylo to tak, aby dojedl snídani, ale že by mohl k tomu jednomu rohlíku dát ještě jeden tak jako kamarád, když bude bez oběda. Jí 2 až 3 krát méně než jeho kamarádi.

No a? Stejne nechápu. Tak nemá pottebu tolik jist. Jako v 16 vážit 80kg, sice hezky, ale moc kluku to tak nemá. A ma jen 170cm. Pokud necvici, neposiluje, tak s 80kg by byl skoro tlustej. Někdo nepotřebuje tolik jídla. Věkem se to zlepší ???? ale nenutila bych ho a už vůbec ne před kámošema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
30.7.17 16:34
@Anonymní píše:

To je správně. Možná si uvědomí, že to bylo za čarou. Ti, kterým ty sprosté výrazy nevadí, asi vyrůstali v prostředí, kde se tak mluví běžně a tak jim to připadá normální. Znám spíše prostředí bez sprostot a tak by mě to asi taky zarazilo. Ať si bere jídlo sám. Není mimino.

• Citovat
  • Upravit
4213
30.7.17 16:47
@Anonymní píše:

Tak tak :palec:. A kdyby se dožadoval, můžeš použít jeho odpověď z dneška. :mrgreen:

Mnohé tady syna omlouvají… no já tedy ani ne, souhlasím s @Borůvka1990, že v žádném věku by takto syn s matkou mluvit neměl. Jednou by se tak mohl chovat i ke své manželce, že… Ale dobré je, že se omluvil, takže základ v něm je dobrý a ví, že přestřelil. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
30.7.17 16:54

Nenutila bych ho jíst, ale netrpěla bych takovou to mluvu. Nechce jíst, tak ať nejí, ale říct to může slušně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.17 17:23

U nás se doma takhle nemluví, ale může to chytnout od kamarádů, od youtuberů a taky z písniček, které poslouchá. A že se to stalo před kamarádem..vodí k nám kamarády celkem často, tak nějaký konflikt se musí dostat ven.
A já to mám asi po mojí mamce, taky mě nutila, ale trošku jinak - jestli tohle nesníš, tak nepůjdeš spát, nepůjdeš ven a to bylo ještě horší, žaludek se mně zcvrkl, jen co jsem slyšela, že bude jídlo.

• Citovat
  • Upravit
80472
30.7.17 17:36
@Anonymní píše:

Ale ne že on to bude brát jako trest. Přece v 16 už si může tu snídani chystat chlapeček sám. My jsme se vypravovali do školy od deseti let samy a taky jsme přežily - my holky tedy. Brácha už byl tou dobou z domu. Asi tak. A že je hubený? Kolik lidí u nás v posledních letech zemřelo hlady? takže - když dojde ze školy, tak oběd máš na sporáku, večeři v lednici a hotovo, ne? jenom počkej, až začne dojídat ty kila. To by se jeden oběsil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
30.7.17 17:55
@inkakřivák píše:
Ale ne že on to bude brát jako trest. Přece v 16 už si může tu snídani chystat chlapeček sám. My jsme se vypravovali do školy od deseti let samy a taky jsme přežily - my holky tedy. Brácha už byl tou dobou z domu. Asi tak. A že je hubený? Kolik lidí u nás v posledních letech zemřelo hlady? takže - když dojde ze školy, tak oběd máš na sporáku, večeři v lednici a hotovo, ne? jenom počkej, až začne dojídat ty kila. To by se jeden oběsil.

Tak jako pochvalu to brát jistě nebude. Bude to brát jako trest - no a co… Ať si to bere jak chce. Čas prostě dozrál. Nic víc, nic míň.

• Citovat
  • Upravit
80472
30.7.17 19:21

No jako trest mi to přijde nesmysl. Přece v 16 už je to normální chystat si snídani. Asi tak. Spíš bych se zaměřila na to mu vysvětlit, že to bylo poprvé a naposledy, co si na mne otevřel hubu. Asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
30.7.17 19:23
@inkakřivák píše:
No jako trest mi to přijde nesmysl. Přece v 16 už je to normální chystat si snídani. Asi tak. Spíš bych se zaměřila na to mu vysvětlit, že to bylo poprvé a naposledy, co si na mne otevřel hubu. Asi tak.

Když si tu snídani doteď dělat nemusel, tak neví, že jinde je to normální. Potěšen tím jistě nebude.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML