Neustále jen zlobí - děti 2 roky po sobě

Anonymní
28.7.17 16:43

Neustále jen zlobí - děti 2 roky po sobě

Ahoj maminky, předem se omlouvám za anonym, ale… nejde to jinak, stydím se za tento životní neuspěch… mám děti 2 roky po sobě ( 2 a 4 roky ) a neustále jen zlobí, perou se o hračky i když mají úplně stejnou hračku, každé je jiné povahy a nedokáží si spolu hrát. Jsem z nic už opravdu zoufalá, není den, aby se neporvali, neječeli, nedělali venku scény, snažím se je učit, aby si hráli spolu, dělili se, ale nic, nepomáhá ani to, když jsem s nima, to si pak chtějí hrát se mnou, ale netolerují, když se té druhé věnují víc. Fakt už nevím a pochybuji, že z tich dvou budou někdy parťáci. Někdy jsou i chvíle, kdy lituji, že jsem do toho praštila plánovaně takhle brzy po sobě, protože ty dva spolu opravdu jen válčí, nesnesou vedle sebe ani sedět. :roll: Nevím jak zařídit to, aby si k sobě našli cestu. Já sama jsem ze 4 sourozenců a tohle jsem opravdu nikdy nezažila. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teh
7
28.7.17 16:50

Bohužel u nás naprosto to samé, neustále křik a hádky. Venku scény. Mám pocit, že se z nich zblaznim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.7.17 17:00
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, předem se omlouvám za anonym, ale… nejde to jinak, stydím se za tento životní neuspěch… mám děti 2 roky po sobě ( 2 a 4 roky ) a neustále jen zlobí, perou se o hračky i když mají úplně stejnou hračku, každé je jiné povahy a nedokáží si spolu hrát. Jsem z nic už opravdu zoufalá, není den, aby se neporvali, neječeli, nedělali venku scény, snažím se je učit, aby si hráli spolu, dělili se, ale nic, nepomáhá ani to, když jsem s nima, to si pak chtějí hrát se mnou, ale netolerují, když se té druhé věnují víc. Fakt už nevím a pochybuji, že z tich dvou budou někdy parťáci. Někdy jsou i chvíle, kdy lituji, že jsem do toho praštila plánovaně takhle brzy po sobě, protože ty dva spolu opravdu jen válčí, nesnesou vedle sebe ani sedět. :roll: Nevím jak zařídit to, aby si k sobě našli cestu. Já sama jsem ze 4 sourozenců a tohle jsem opravdu nikdy nezažila. :nevim:

nenaděláš nic. :nevim:
Když to řeknu natvrdo. Ty ses rozhodla mít dvě děti, tvoje děti si nevybraly, že budou sourozenci.

Někteří sourozenci jsou parťáci, jiní soupeři. Já jsem byla se svým sourozencem v sobě furt. Prostě jiné povahy. Teď v dospělosti už jsou vztahy lepší. (Ale taky jsme si občas hrály, to to. nicméně žádné kamarádky jsme nebyly).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32218
28.7.17 17:02

Měla jsem to samé, kluci teda byli od sebe jen 11 měsíců. Ale povahy noc a den. Jeden po mně, druhý po manželovi. Celé dětství jen bitky, řev, hádky. Ve škole každý jiné kamarády, každý si jel po svém. Jen když byl průšvih, drželi spolu :lol:. Dneska už jsou dospělí a už si pokecají, ale nijak zvlášť se nevyhledávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.7.17 17:03
@Monchichik píše:
Měla jsem to samé, kluci teda byli od sebe jen 11 měsíců. Ale povahy noc a den. Jeden po mně, druhý po manželovi. Celé dětství jen bitky, řev, hádky. Ve škole každý jiné kamarády, každý si jel po svém. Jen když byl průšvih, drželi spolu :lol:. Dneska už jsou dospělí a už si pokecají, ale nijak zvlášť se nevyhledávají.

To znám. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.17 17:04

@teh Tak já ten pocit nemám, já se už opravdu zbláznila, boužel to došlo už tak daleko, že na ně nemám už ani nervy a chuť s nima něco podnikat, protože jsou jako kočka a myš. Těším se až večer půjdou spát a mám radost z toho, když jsou u babičky a já je neslyším, fakt to na mě už padá, nemám pocit, že bych udělala ve výchově chybu, obě děti jsou totiž dost průbojné a svérázné s rozdílem, že jedno je k tomu ještě agresivní, když jim něco zakáži, mají záchvaty vzteku a to opravdu extrémní, i kvůli maličkosti. Vše si snaží vyřvat…

• Citovat
  • Upravit
36556
28.7.17 17:05

Musím teda říct, že mi vždycky připadá legrační, když začne nějaká moje kamarádka básnit o tom, že je ráda, že její dítě nebude jedináček, jak budou parťáci, jen co „z toho vyrostou“, jak si budou oporou, že to dělá hlavně kvůli nim a přitom vím, že ona sama se s bratrem nestýká a se sestrou jen u rodičů zdvořilostně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
28.7.17 17:09

Mam to doma take. Mam tri kluky po dvou letech. Ti dva starsi (5 a pul, 3 a pul) se neustale hadaji a perou. Vzdycky chteji stejnou vec na hrani, kdyz vybirame, kam pujdeme nebo co budeme varit, tak zas chteji kazdy neco jine. Kolikrat jsou v opozici jen z principu. Dokazou byt i kamosi a hrat si spolu, ale doma jsou kazdou chvili v sobe. Venku nebo ve skolce je to v pohode, ale doma je to des bes. Jsem zvedava, jak to bude s tim nejmladsim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.17 17:10

@Bábrdl Zakadatelka… Tak to je potom jiná, ale my vždy od mala drželi při sobě, hráli si, pomáhali si, fakt jsme se měli rádi, i když jsme opravdu někdy zlobili, tak určitě jsme si nervali vlasy, nedrtli loktem hlavu, neseděli jeden druhému na ní a ani jeden druhého nemačkali dveřmi ke zdi. :roll: Ano přesně tohle dělají ty moje děti a to jsou předškolního věku. :roll: O nějakém hlazení a dávání pusinek si opravdu mohu nechat jen zdát, jsou to zákeřňáci a pořád kují pikle… na mě.

• Citovat
  • Upravit
32218
28.7.17 17:12

@Bábrdl Já jsem jim, když byli v pubertě, pořídila ještě jednoho bratra, takže ten otravoval pak oba, pořád ho měli v pokoji, ten bez nich neudělal ani ránu :lol: Nemohli už pak moc dělat lumpárny, protože ten malej všechno hlásil :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
28.7.17 17:17

Ono take zalezi, jestli jsou to kluci nebo holky. Preci jen ty klucici vztahy byvaji dost brutalni. Kluci se kolikrat div neprizabijou a pritom je to mysleno v zertu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
28.7.17 17:17

:lol: vydrz. My se rvali a nenavideli se tak do 15 let. Rvali jsme se jak kone a kvuli vsemu! Divim se, ze mama nema do dnes tiky.
V dospelosti jsme naopak extremne propojeny a nedame na sebe dopustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.7.17 17:18
@Monchichik píše:
@Bábrdl Já jsem jim, když byli v pubertě, pořídila ještě jednoho bratra, takže ten otravoval pak oba, pořád ho měli v pokoji, ten bez nich neudělal ani ránu :lol: Nemohli už pak moc dělat lumpárny, protože ten malej všechno hlásil :lol:.

Mazaný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.7.17 17:21
@Anonymní píše:
@Bábrdl Zakadatelka… Tak to je potom jiná, ale my vždy od mala drželi při sobě, hráli si, pomáhali si, fakt jsme se měli rádi, i když jsme opravdu někdy zlobili, tak určitě jsme si nervali vlasy, nedrtli loktem hlavu, neseděli jeden druhému na ní a ani jeden druhého nemačkali dveřmi ke zdi. :roll: Ano přesně tohle dělají ty moje děti a to jsou předškolního věku. :roll: O nějakém hlazení a dávání pusinek si opravdu mohu nechat jen zdát, jsou to zákeřňáci a pořád kují pikle… na mě.

Tohle nikdy neodhadneš. Je to jako vždycky, lidi si musí „sednout“. taky znám sourozence, i kluky, co se zbožňují, sice se taky poperou, ale jinak jsou furt spolu a hrajou si, mají svůj svět. :nevim: A jiní se mydlí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434
28.7.17 17:22
@Bábrdl píše:
Musím teda říct, že mi vždycky připadá legrační, když začne nějaká moje kamarádka básnit o tom, že je ráda, že její dítě nebude jedináček, jak budou parťáci, jen co „z toho vyrostou“, jak si budou oporou, že to dělá hlavně kvůli nim a přitom vím, že ona sama se s bratrem nestýká a se sestrou jen u rodičů zdvořilostně.

Jo můj bratr je důvodem, že můj syn bude jedináček, teda doufám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect