Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@unuděná píše:
Teda, to máš přísné rodiče. Já na SŠ byla většinu času mimo domov, takže rodiče už dávno neměli ponětí o tom, kolik času na mobilu trávím. I když v té době byly ty telefony fakt jen na zprávy, volání a maximálně hadaAle i můj 8mi letý syn má toho času více. Myslím, že mu manžel na family linku nastavil 2 hodiny denně (telefon plus tablet).
To není rodičema, tu půl hodinu jsem si nastavila já, ale rodičům vadí, že se na mobilu třeba hraji.
Ze bych měla číst, což samozřejmě dělám také.
@zuza92 píše:
Mám bráchu na SŠ a nikdo mu nekontroluje jak dlouho je na mobilu nebo pc. Ale není do žádný závislák, chodí i normálně za kamarády.
Ven s kamarády chodím také, závislák také nejsem, bez mobilu vydržím. ![]()
@Kočička12 píše:
píše: Více
Je ti 16 a máma tě kontroluje jestli spíš a nekoukáš do mobilu?
@arinecka píše:
Je ti 16 a máma tě kontroluje jestli spíš a nekoukáš do mobilu?
Tak to je hustý, viď? ![]()
Ale tak jestli je jí už 16, tak za dva roky bude mít 18 let a pak si může koukat do mobilu 24×7. A pokud to v tomto režimu vydržela až do teď, tak to už nemá smysl stresovat. Život není mobil…ikdyž dnes už vlastně tak trochu jo.
A možná, že díky tomu omezení bude normálnější, než děcka co jsou u tabletu a mobilu přilepené od školky.
Mám zatím syna malého (10l), mobil má omezený na dvě hodiny denně (bohatě mu to stačí, když je potřeba, přidám mu), ale předpokládám, že až bude větší, tak mu mobil omezovat nebudu, připadá mi to nedůstojné, beru mobil jako soukromou věc.
@AnastazieB píše:
Mám zatím syna malého (10l), mobil má omezený na dvě hodiny denně (bohatě mu to stačí, když je potřeba, přidám mu), ale předpokládám, že až bude větší, tak mu mobil omezovat nebudu, připadá mi to nedůstojné, beru mobil jako soukromou věc.
Ja si pravidlo půl hodiny zavedla sama, bohužel teď je těžší ho dodržovat, protože jak nechodíme do školy, tak pokud nejsem na brigádě tak trávím na mobilu či PC o dost více času. Jinak samozřejmě občas taky poslouchám písničky na YouTube a tak.
@Kočička12 píše:
Ja si pravidlo půl hodiny zavedla sama, bohužel teď je těžší ho dodržovat, protože jak nechodíme do školy, tak pokud nejsem na brigádě tak trávím na mobilu či PC o dost více času. Jinak samozřejmě občas taky poslouchám písničky na YouTube a tak.
No a co je teda za problém? Rodiče asi jen neradi vidí, když do telefonu koukáš před spaním, což je pochopitelné (je to vážně nezdravé). Tak používej telefon, jak potřebuješ, vždyť jsi skoro dospělá, určitě poznáš, kdyby to bylo už přes čáru (kvůli telefonu zanedbáváš školu, přátele, rodinu..).
@unuděná píše:
No a co je teda za problém? Rodiče asi jen neradi vidí, když do telefonu koukáš před spaním, což je pochopitelné (je to vážně nezdravé). Tak používej telefon, jak potřebuješ, vždyť jsi skoro dospělá, určitě poznáš, kdyby to bylo už přes čáru (kvůli telefonu zanedbáváš školu, přátele, rodinu..).
Ono rodičům celkově vadí když mám mobil v ruce, i když mám všechny povinnosti hotové