Praní svatebních šatů doma

2424
14.12.20 20:43

Praní svatebních šatů doma

Zajímalo by mě jestli tu měl někdo odvahu vyprat si svatební šaty doma v pračce? :mrgreen: A jestli jo jak to dopadlo? A máte popřípadě nějaké řady jak na to? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4381
14.12.20 20:47

Záleží co máš za šaty.. Když si vezmu cenu šatů..asi bych zkusila cistirnu (nevím zda jsou otevřené), nebo se optat nezávazně ve svatebním salonu jak čistí..
Holka já bych pračku neriskla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
14.12.20 20:48

Zalezi jake mas saty, ja bych svoje ani nevecpala do pračky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13752
14.12.20 20:48

Tak v pračce bych je určitě neprala. Ale záleží jaké šaty a jaký materiál, jestli nějaké jednoduché, hladké, rovné anebo tisíc spodniček, krajka a obručová sukně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
14.12.20 20:50

Jasně, žádné s tím s..aní. :mrgreen:

Ale měla jsem je z druhé ruky a pak jsem je zas prodávala na bazárku dál, s nějakými za 20k bych si to asi nelajsla.

Takže: namočila jsem je předem do vany s jedlou sodou (asi přes noc, myslím). Pak je dala do povlaku od peřiny a šup s nimi do pračky s práškem na bílé prádlo. Myslím, že jsem dala nějaké super jemné otáčky, možná úplně bez ždímání, to už si nejsem jistá. A pak ještě, když byly mokré, jsem místa, která se nevyprala dokonale (byly třeba od bahna předtím), tak jsem dopucovala žlučovým mýdlem a kartáčkem na zuby.

Byly to korzetové, s nějakými perličkami dokonce, a nic neopadalo a žádné fatální změny na nich nenastaly. A ta nevěsta, od které jsem je koupila, mi říkala, že je taky prala doma v pračce. Takže byly prané minimálně podruhé a vypadaly pořád úplně super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
14.12.20 20:58

Já to podnikla :mavam:. Částečně teda. Prala jsem v pračce spodničku a sukni, sukně byla tylová. Na jemné praní, 1200 otáček :D. Úplně v pohodě. Korzet byl ale ručně vyšívaný s perličkami a krajkou, tak ten jsem namočila s gelem do vody do vany a nechala odmočit, pak jsem to trochu přemáchla. Ale já ten korzet neměla vyloženě špinavý, spíš tak od prachu a potu. Neměla jsem bílé šaty, ale takové světlounce béžové. A taky moje šaty byly za 3500, byla jsem v nich už čtvrtá nevěsta, takže jsem se zas tak nebála.

• Citovat
  • Upravit
6664
14.12.20 20:59

Jo, ty moje byly krajkové a mnohavrstvé, obruče tedy neměly.

A když jsem četla některé zkušenosti z čistíren, tak jsem se rozhodla, že to s těmi svými zkusím. Zejména, ono ti v té čistírně stejně nedají záruku, že ti to opravdu vyčistí a často budou mít připomínky, že ten materiál není vhodný k čištění a tak… A nechtělo se mi dávat minimálně tisícovku za to, že si to stejně možná budu muset dočistit doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
14.12.20 21:05

Namočila jsem je do vany a ručně vydrhla, říkala jsem si, že šaty za dvacku si radši zničím sama, než abych za to platila čistírně ;) Vypadají stále skvěle, vše čisté a to jsem je protáhla pěkným blátem.

• Citovat
  • Upravit
2424
14.12.20 21:09
@klamonožka píše:
Jasně, žádné s tím s..aní. :mrgreen:

Ale měla jsem je z druhé ruky a pak jsem je zas prodávala na bazárku dál, s nějakými za 20k bych si to asi nelajsla.

Takže: namočila jsem je předem do vany s jedlou sodou (asi přes noc, myslím). Pak je dala do povlaku od peřiny a šup s nimi do pračky s práškem na bílé prádlo. Myslím, že jsem dala nějaké super jemné otáčky, možná úplně bez ždímání, to už si nejsem jistá. A pak ještě, když byly mokré, jsem místa, která se nevyprala dokonale (byly třeba od bahna předtím), tak jsem dopucovala žlučovým mýdlem a kartáčkem na zuby.

Byly to korzetové, s nějakými perličkami dokonce, a nic neopadalo a žádné fatální změny na nich nenastaly. A ta nevěsta, od které jsem je koupila, mi říkala, že je taky prala doma v pračce. Takže byly prané minimálně podruhé a vypadaly pořád úplně super.

Přesně to jsme potřebovala slyšet :mrgreen: Já je mám taky z druhé ruky za 3500,– a prodávat je už nechci, chci si je nechat (jen pro srandu na různé akce :lol: ) a ani na nich nemám žádné spodničky a krajky. Jsou jednoduché, hladké, saténové akorát na korzetu jsou průhledné korálky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
14.12.20 21:11
@Altavista píše:
Namočila jsem je do vany a ručně vydrhla, říkala jsem si, že šaty za dvacku si radši zničím sama, než abych za to platila čistírně ;) Vypadají stále skvěle, vše čisté a to jsem je protáhla pěkným blátem.
:lol: A na kolik si je prala?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
14.12.20 21:13
@Kriss Tina píše:
Zalezi jake mas saty, ja bych svoje ani nevecpala do pračky :mrgreen:

To je fakt, ještě mě nenapadlo je tam zkusit nacpat :lol: Ale nemám žádné spodničky, jsou přiléhavé s korzetem a vlečkou, tak snad je tam nacpu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217

Mela jsem pujcene v salonu. Takte tenhle problem neresim.
Ale doma bych je neprala. Sverila bych to pradelne nebo svatebnimu salonu za uplatu, kde tyhle saty umi prat a osetrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista

@PeBa12 přemýšlím jestli jsem je prala v pračce, vím že ty konce jsem pak prala v té vaně. Ale vím, že o tom povlaků na polštář jsem už slyšela. Pokud ano pak na nízké otáčky a teplotu :D Já tam mám tyl.

• Citovat
  • Upravit
6664
14.12.20 21:15
@PeBa12 píše:
Přesně to jsme potřebovala slyšet :mrgreen: Já je mám taky z druhé ruky za 3500,– a prodávat je už nechci, chci si je nechat (jen pro srandu na různé akce :lol: ) a ani na nich nemám žádné spodničky a krajky. Jsou jednoduché, hladké, saténové akorát na korzetu jsou průhledné korálky

Tak to bych je do té pračky klidně hodila. ;) Myslím, že dost esenciální bylo použití toho obalu na peřinu, protože bez něj by se ty perličky a korálky v pračce odtrhaly.
A samozřejmě nízkou teplotu, myslím, že jsem je dávala na 30°.

A ještě jsem je do té pračky nenacpala, ale spíš položila jakoby podél toho bubnu dokola, ale to je možná jedno, asi se to stejně během praní popřevaluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
14.12.20 21:15
@AnastazieB píše:
Tak v pračce bych je určitě neprala. Ale záleží jaké šaty a jaký materiál, jestli nějaké jednoduché, hladké, rovné anebo tisíc spodniček, krajka a obručová sukně.

Jsou jednoduche rovné s korzetem velkou vlečkou a trochou korálků :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová