Puchýřek po očkování

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
19.2.04 19:08

Puchýřek po očkování

Ahoj,

možná budu vypadat jako blbec, ale potřebuju se zeptat, po kterém očkování se dělá dětem ten puchýřek a jak se má ošetřovat.

Čekala jsem, že se to vytvoří na ramínku po tom očkování v porodnici (tuším TBC). Když tam malá nic neměla, myslela jsem, že se to tvoří po jiném očkování, nebo prostě moje holčička na to neměla žádnou reakci. V šesti týdnech jí ale to místo, kde byla očkovaná, zarudlo. Teď má už sedm neděl a je to čím dál tím větší. Taky posledních pár dní nějak hůř spinká, tak si říkám, jestli to s tím nesouvisí. K doktorce jdeme až za dva týdny, tak nechci moc plašit. Poradíte?

Děkuju,

Petra

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
328
19.2.04 19:22

Puchýřek po očkování

Poradiť asi neviem, ale mám úplne rovnaký problém, takže to asi predsa bude ono. Malá má 5 týždňov a tiež som sa čudovala, prečo reakcia prišla až teraz. Najprv to bolo červené, potom to zbelelo a dnes sme to už museli vytlačiť, mala tam strašnú kopu zeleného hnisu. Ostala jej tam poriadne hlboká diera, chúďatko :-((( Okolo má tvrdú červenú hrču. Tiež zvažujem, či to už teraz zmizne, alebo treba ísť k doktorke…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
19.2.04 20:41

Puchýřek po očkování

Ahoj holky,

my jsme měli ten samý problém, mám holčičku bude mít 7 měsíců. Hrčka na ramínku se jí udělala až kolem 5 měsíce, do té doby tam neměla skoro nic. Od té doby to pořád hnisalo a bolák byl hodně velký, stále jsem jí z toho opatrně vytlačovala velké množství zeleného hnisu, trvalo to 2 měsíce, ale už se jí to zahojilo, má tam jenom takové tvrdé místo, ale už bez hnisu. Můj doktor mi říkal, že je to normální reakce, musí se to jemně vytlačovat a potírat Jodisolem, jinak nic a čekat až se to samo zahojí. Je to pro miminko velké trápení, taky mi hůř spala a byla taková nešťastná, muselo jí to hodně bolet, ale už je to za náma, taky se vám to uzdraví.

Ahoj Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.2.04 23:59

Puchýřek po očkování

Taky jsme měli reakci na TBC, malé byly ai 2 měsíce, nyní bude mít 7 měsíců. Vytvořil se jí malý puchýřřek, uvnitř ložisko nisu. To samo prasklo. Tehdy jsem taky nevěděla, co to znamená. Byla jsem s tím u doktorky. Ta změřila velikost reakce a doporučila počkat až to samo praskne a potom nedesinfikovat (jen by se tím prý potlačovala reakce imunitního systému) a přkrýt něčím sterilním.Udělala jsem to tak. Potom to hnisllo ještě jednou a zhojilo se to. Ale pokud je reakce větší určitě bych to lékaři ukazala, protože znám taky holčičku , která měla reakci tak velkou (na rameni mela velkou tvrdou hrčku), že došlo ke lezvětšení uzlin v podpaží a potom s tím byla i nějakou dobu v nemocnici. Myslím, že záleží na velikosti rekace, tehdy mi říkala nějakou hranici, ale už si to nepamatuju.

Lenka

• Citovat
  • Upravit
595
20.2.04 07:51

Puchýřek po očkování

Ahoj Petro,

ten puchýřek se dělá na rameni po TBC. Pokud není žádná reakce, je to špatně a musí se znovu očkovat, protože se nevytvořily protilátky. Měli by si Vás pozvat na plicní a zkontrolovat to. Lucince se začala dělat boulička asi ve 4 měsících a vytékat to začalo asi o měsíc a půl později (nepamatuji si to přesně). Zarudlé to měla taky už dlouho před tím. Taky jsem z toho byla vyplašená, ale paní doktorka mi řekla, že s tím nemám vůbec nic dělat, jen přelepit náplastí a to tak, aby se k tomu dostal vzduch (co pediatr, to názor, že?:-) ). Nevymačkávala jsem to, jen otírala to co samo vyteklo. Malou to naštěstí vůbec nebolelo. Zahojilo se to za pár týdnů a dnes v 10ti měsících tam má jen červený flíček.

Takže jestli reaguje, je to správně. Jestli spinká špatně kvůli tomu, to opravdu nevím.

Ariana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.2.04 21:02

Puchýřek po očkování

Děkuju za uklidnění.

Jen mě zaráží, že se to všechno musím dovídat takto. Očekávala bych, že při tom očkování mi někdo řekne, že mám s takovou reakcí počítat a co s tím mám dělat.

Petra

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.2.04 21:35

Puchýřek po očkování

Ahoj, mam 7-mi mesicni holcicku a reakce na TBC ockovani mela stejnou. Asi kolem tretiho mesice mela velky hnisajici puchyr,ktery ji nakonec praskl. Na radu doktorky, jsem ho opatrne vymackla a pak uz jsem ho jen prekryla cistou gazou bez desinfekce. Od dalsiho dne se to uz jen hojilo a ted uz ma jen zarudle mistecko. Souhlasim s tebou, ze je zvlastni, ze neexistuje letak nebo neco podobneho, co by ti mohli strcit do ruky pri odchodu z porodnice s informaci o predpokladanem prubehu ockovani. Nebo by te na to mohla upozornit vase doktorka pri prvni navsteve poradny. Mne poradila, az kdyz jsem se ji ptala jestli je to normalni, ze to male hnisa… Ahoj L.

• Citovat
  • Upravit
338
22.2.04 05:56

Ahoj, náš Ada měl teda bouličku naplněnou hnisem už dva týdnu po očkování tbc. Jěště v 8m, když se vzteknul tak se mu boule zvětšila a praskla. konzultovala jsem to se dvěma lékaři a každý mi pověděl že je to naprosto normální, tak jsme to po každém koupání natírali fialkou a otírali vytékající hnis. V roce mu konečně boule splaskla a ted už tam má jenom růžovou jizvičku.
také mě ale překvapilo že jsem na to nebyla upozorněna, dcera reakci neměla žádnou a ve dvou letech ji museli očkovat znovu. opět neměla žádnou reakci,ale trošku jizvičku má, tak doufám že už ji znovu trápit nebudou.
Mějte se papa Lola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky