Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,poradťe. Nejsou někde na netu nějaké tabulky jak má být mimi velké a kolik vážit v určitém měsíci? Mě se to nepodařilo najít. Náš malý má v téměř čtyřech měsících 68cm a zhruba 9kg,zdá se mi to strašně moc i když Dr. mi tvrdí,že jsou to zdravá kila když je to jen z kojení???
Synovec má 10 kg, ve 26 mesících, ale je prcek už od narození? Každé dítě je jiné:)
Keď je to len z kojenia, tak to vôbec nerieš! Súhlasím s lekárkou. Keď bude pohyblivejší, všetko vybehá.
Tabulky sú naprd, akurát sa budeš stresovať… ![]()
Našla jsem tohle:
váha
http://www.mimina.cz/…ozeni-5-let/
výška:
http://www.mimina.cz/…ozeni-5-let/
Případně v očkováku je takový ten percentilový graf, podle něho to také můžeš určit
Ahoj!
Synoveček byl taky pořádný cvalík (jen z kojení), kolik kg teda měl, to nevím.
Můžu tě ale ujistit, že to všechno brzo vyběhal.
Takže se neděs a uvidíš, že jakmile se postaví na nožičky, tak to všechno vyběhá a žádný velký cvalík nebude (pokud ho teda budete krmit rozumně). ![]()
My máme v pěti měsících 8,5kg a já s tím teda problém nemám. Jen kojím, takže to neřeším, Ondrášek je zdravej a krásnej…
Ahoj, můj syn má v šesti měsících 10,8 kg. Doktorka nás poslala minulý měsíc na endokrinologii a je vše v pořádku. Taky jen kojený, teda od šesti měsíců (asi týden) má k obědu už zeleninu, ale do té doby jen kojený. Taky jsem zvědavá, jestli to půjde dolů, ale věřím, že jo. Jo, a taky je krásnej ![]()
Ahoj,
vůbec to neřeš:) když je jen kojený…
Náš mladej má v 10,5 měsících 10,8 kg a 82 cm a když někomu řeknu tu váhu, tak se zhrozí, jakej je cvalík, přitom vůbec není a i kdyby, každýmu je do toho prd…
Oni to vyběhají ![]()
Ahoj, můžeš si stáhnout prográmek, kde zadáš věk, váhu a délku a můžeš se podívat na grafy jak na tom jste, viz odkaz. Taky občas koukám, jestli nejsme moc velcí. Taky byl Maty vyšší a těžší. Doktor říkal, že když je to jen z kojení tak je to v pořádku. On se vytáhne a jak se začne hýbat, otáčet, lozit chodit, tak to vysportuje. Dokud je kojený a dr. je spokojená tak se tím netrap.
![]()
ahoj já malou taky jen do teďka kojila a v 5.měsících měla 8,5kg a 70cm,záleží i jak velký byl malý když se narodil,jestli byl větší tak se to dá…
úplně nejjednoduší jsou grafy v knížečce u očkovacího průkazu..
Jistě budete někde u 90 percentilu, ale to myl jsme také..Nic zvláštního.
at žijí puclíci.. ![]()
Tak u nás:
porodní váha 3200g, 47cm, třetí měsíc - 6kg, 66cm. A je to chlapeček.
Ahoj.je to úplně v pohodě.Matýsek ve 2,5měsících váží 6100g a narodil se a měl 3420.je dobře když dětem chutná!
Buď ráda. Maruška má na 4 měsících 5kg (porodní váha 3410g) a 66 cm. Zatím nás nechává doktorka jen kojit, jsem ráda, že je rozumná, páč Maruška je spokojená a já mám mlíčka dost. Prý je důležité, že se drží jakžtakž svého percentilu grafu poměru výška/váha (i když v našem případě je to 3), hlavně by neměli se od té své křivky moc odchýlit.