Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
To mi jednou taky přišel platební rozkaz a zamítli mi splátkový kalendář. Já ale na to opravdu neměla, protože to bylo třikrát tolik, kolik jsem měla měsíční příjem. Tak jsem to prostě začala splácet a bylo to.
Nevím, komu to dlužíš a jak se organizace k tomu staví, ale pokud se opravdu bojíš případné exekuce, zkus Homekredit. Ale rozhodně nechoď do nějaké nebankovní půjčky!!!
Je to kooperativa. Původní dluh je 1039,– zbytek jsou náklady… Home credit nedává na RD
Ještě jsem mu zkoušela psát a poprosit, ale moc šancí tomu nedávám… Taky jsem přemýšlela, že to začnu splácet, i bez jejich svolení, ale bojím se že to nevemou a tu exekuci mi dají ![]()
Nemůžou poslat exekuci, když budeš řádně platit. A navíc muselo by ti přijít rozhodnutí od soudu.
I když mi neschválí ten splátkový kalendář a já to budu splácet, že jim to nepošlu najednou, tak na mě nemůžou poslat exekuci? Já vím, že kamarádce poslali exekuci zároveň s rozhodnutím od soudu…
No já nevím, jak to chodí, ale mě to tak nějak prošlo. Prostě sem splácela a mlčeli a já to splatila, asi viděli snahu, tak mě nechali být.
Nevím jak ti jinak poradit, zkus se zeptat nějakého odborníka nebo finančního poradce.
Anonymní píše:
Je to kooperativa. Původní dluh je 1039,– zbytek jsou náklady… Home credit nedává na RDJeště jsem mu zkoušela psát a poprosit, ale moc šancí tomu nedávám… Taky jsem přemýšlela, že to začnu splácet, i bez jejich svolení, ale bojím se že to nevemou a tu exekuci mi dají
Hele a není to náhodou promlčený dluh, který tak rád za tučnou odměnu „vybírá“ p Galalt z firmy WLG Invest?
Nevím, kdy ti to přišlo, ale jeslti třeba za poslední týden a je to promlčené (dluh starší jak 3 roky), a tak pokud podáš fofrem odpor (do 15-ti dnů od doručení), tak nebudeš muset platit taky nic.
Víc třeba tady : https://www.emimino.cz/…nekdo-46054/
(začala bych posleníma stránkama…)
Ne ne, promlčený to není
Já totiž žila celou dobu v domění, že je to zaplacený a ono prd… Měl to platit bývalý přítel… ![]()
LUCIPERKA-ddub píše:
No já nevím, jak to chodí, ale mě to tak nějak prošlo. Prostě sem splácela a mlčeli a já to splatila, asi viděli snahu, tak mě nechali být.
Nevím jak ti jinak poradit, zkus se zeptat nějakého odborníka nebo finančního poradce.
A jak dlouho jsi to splácela?
Tak to je mi líto…
a to ti ani předtím nepřišla nějaká upomínka? Nestálo by zato napřed zkusit nějakou bezplatnou poradnu, co by ti poradili. Tedy tak, aby sis nemusela brát další půjčku, to je podle mne cesta do pekel.
Případně nepůjčil by ti někdo z rodiny?
Právě, že už jsem všechno zkoušela… Rodina mi půjčit nemůže. Už jsem zkoušela i kamarádky, ale bohužel. Každá má taky už rodinu a svých starostí dost ![]()
Upomínka přišla jedna. To mi bývalý tvrdil, že se nemám bát, že je to zaplacený… No a světe div se, teď přišel rozkaz… On mi to platit nebude, že to je můj problém…
![]()
Anonymní píše:
Ne ne, promlčený to neníJá totiž žila celou dobu v domění, že je to zaplacený a ono prd… Měl to platit bývalý přítel…
Anonymní píše:LUCIPERKA-ddub píše:A jak dlouho jsi to splácela?
Taky sem to splácela za svého ex, a cca rok.
Anonymní píše:
Právě, že už jsem všechno zkoušela… Rodina mi půjčit nemůže. Už jsem zkoušela i kamarádky, ale bohužel. Každá má taky už rodinu a svých starostí dost
Upomínka přišla jedna. To mi bývalý tvrdil, že se nemám bát, že je to zaplacený… No a světe div se, teď přišel rozkaz… On mi to platit nebude, že to je můj problém…![]()
![]()
Jak tvůj problém? Je to jeho dluh nebo tvůj?
Tak to bohužel asi jinak neporadím. Snad jen nějakou tu poradnu. Někdy stačí, když to s tou společností začnou řešit ti právníci a najendou jde spousta věcí.
LUCIPERKA-ddub píše:Řekl mi, že on to zaplatil… Ale účtenku mi samozřejmě ukázat nemůže… Nedokážu mu nic… Bylo to na moje jméno a tím to končí… On se prostě distancujeAnonymní píše:Jak tvůj problém? Je to jeho dluh nebo tvůj?
Právě, že už jsem všechno zkoušela… Rodina mi půjčit nemůže. Už jsem zkoušela i kamarádky, ale bohužel. Každá má taky už rodinu a svých starostí dost
Upomínka přišla jedna. To mi bývalý tvrdil, že se nemám bát, že je to zaplacený… No a světe div se, teď přišel rozkaz… On mi to platit nebude, že to je můj problém…![]()
![]()
Ahoj holky
Omlouvám se za anonymitu, ale stydím se
Přišel mi platební rozkaz na 9000,– a zamítli mi splátkový kalendář. Nevím kde si půjčit. Jsem na RD a samoživitelka takže na prd. Nevíte, kde je nejlepší si půjčit? Stačilo by tak 8000,–. Splácet můžu po 1000,– Bojím se jít do nějaké nebankovní, ale když to nezaplatím tak přijde exekuce. Jsem zoufalá, poraďte