Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Admini, prosím o zachování anonymity, děkuji
Mamči, prosím vás, jsem OSVČ a mám dluh na SP a ZP, navíc ještě pár tisíc půjčku u providentu - nutně jsem potřebovala peníze k podnikánía má banka mi kvůli dluhu na SP a ZP nepůjčila. Jsem blbá, já vím
Myslíte, že bych mohla dostat půjčku od GE na umoření dluhů? Zkoušela jsem na GE kalkulačku, vyšlo mi levněji vzít si úvěr u banky a všechno splatit, než konsolidace, ze které by asi ZP a SP umořit nešlo.
Mám nějakou šanci? Příjem mám cca 35 tisíc čistého (je to dost, ale splácím nemalé peníze za majetkové vyrovnání - tam je půjčka přes rodinu, tudíž nikde evidovaná). Se splácením bych neměla problém, prostě bych to všechno chtěla spláchnout, a žít konečně v klidu s tím, že pár tisíc měsíčně bance by pro mě bylo nejlepší řešení a navíc bych mohla i předčasně splatit.A prosím, nepište mi jak jsem blbá, a jak nemám chodit do půjček. Že jsem blbá vím sama, ale chci se z toho vysekat a žít s čistým štítem i svědomím.
To bude nejlepší se zeptat přímo v bance, tady ti to nikdo moc nezaručí
A já osobně by jsem půjčku půjčkou už nevytloukala..Ale to jsi slyšet nechtěla ![]()
A co alespon kontokorent? bracha je v registru a ziskal kontokorent do minusu 35000kc. A vydelava kolem 17.000kc.
Zkusila bych, ale v pokud jsi v nějakém registru solus nebo tak tak ty banky to mají propojené mezi sebou a zřejmě by ti to zamítli. My jsme taky v minulosti řešili půjčku půjčkou a bylo to pro nás lepší, mín jsme spláceli a taky kratší dobu. Někdy je to takhle lepší, zvlást když tvůj příjem je takhle vysoký, sice splácíš hodně ale ta refinance by ti si myslím pomohla.
To je jasný, že ti refinancování pomůže, ale bohužel žádná banka ti nepůjčí pokud opravdu jsi v registru. Zeptat se tam můžeš, ale jestli to zjistila tvá banka, tak Ge to zjistí taky ![]()
@Anonymní píše:
Mamči, prosím vás, jsem OSVČ a mám dluh na SP a ZP, navíc ještě pár tisíc půjčku u providentu - nutně jsem potřebovala peníze k podnikánía má banka mi kvůli dluhu na SP a ZP nepůjčila. Jsem blbá, já vím
Myslíte, že bych mohla dostat půjčku od GE na umoření dluhů? Zkoušela jsem na GE kalkulačku, vyšlo mi levněji vzít si úvěr u banky a všechno splatit, než konsolidace, ze které by asi ZP a SP umořit nešlo.
Mám nějakou šanci? Příjem mám cca 35 tisíc čistého (je to dost, ale splácím nemalé peníze za majetkové vyrovnání - tam je půjčka přes rodinu, tudíž nikde evidovaná). Se splácením bych neměla problém, prostě bych to všechno chtěla spláchnout, a žít konečně v klidu s tím, že pár tisíc měsíčně bance by pro mě bylo nejlepší řešení a navíc bych mohla i předčasně splatit.A prosím, nepište mi jak jsem blbá, a jak nemám chodit do půjček. Že jsem blbá vím sama, ale chci se z toho vysekat a žít s čistým štítem i svědomím.
No když jsem si brala hypotéku teď v září, tak si o nás zjistili naprosto všechno. I to že spoluručím bratrovi. Takže já myslím, že Vám ji nedají, ale jděte se tam zeptat, oni Vás neukousnou a přinejhorším vám řeknou „bohužel, s tím Vám nepomůžemě“ ![]()
a má banka mi kvůli dluhu na SP a ZP nepůjčila. Jsem blbá, já vím 
.
Mamči, prosím vás, jsem OSVČ a mám dluh na SP a ZP, navíc ještě pár tisíc půjčku u providentu - nutně jsem potřebovala peníze k podnikání
Myslíte, že bych mohla dostat půjčku od GE na umoření dluhů? Zkoušela jsem na GE kalkulačku, vyšlo mi levněji vzít si úvěr u banky a všechno splatit, než konsolidace, ze které by asi ZP a SP umořit nešlo
Mám nějakou šanci? Příjem mám cca 35 tisíc čistého (je to dost, ale splácím nemalé peníze za majetkové vyrovnání - tam je půjčka přes rodinu, tudíž nikde evidovaná). Se splácením bych neměla problém, prostě bych to všechno chtěla spláchnout, a žít konečně v klidu s tím, že pár tisíc měsíčně bance by pro mě bylo nejlepší řešení a navíc bych mohla i předčasně splatit.
A prosím, nepište mi jak jsem blbá, a jak nemám chodit do půjček. Že jsem blbá vím sama, ale chci se z toho vysekat a žít s čistým štítem i svědomím.