Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj,
chci se zeptat, jestli má tady někdo půjčku od homecreditu a jak jste spokojené? Co poplatky atd.? Chtějí vidět výpis z ůčtu nebo potvrzení příjmu?
Na interentu co mají, tak to vypadá, že vše se řeší jen po telefonu a zdá se to být v pohodě, ale víte jak to pak je
Neradi bysme někde nalítli a tak se snažíme být opatrní.
Uvažujeme s manželem o půjčce 50.000 a nevíme jestli jít zrovna do této půjčky nebo zkusit někde něco jiného.
Díky moc za radu.
Ahoj, tak ja osobne bych do homecreditu nesla ani omylem. Lepsi jsou klasicke bankovni pujcky,kde obvykle dolozis jen potvrzeni o vysi prijmu a uver mas nekde vyrizen do 24 hodin, jinak treba behem dvou dnu. Oproti telefonu asi vetsi namaha, na druhou stranu,mnohem nizsi uroky..
michellle píše:
Homecredit nikdy, vemte si půjčku z banky.
souhlasím…
No jo, jenže v bance chtějí potvrzení o výši příjmu. A vzhledem k tomu, že jsem já na neschopence kvůli rizikovému těhu mě nikdo nepůjčí. Manžel si půjčku na sebe vzít nemůže, protože v dohledné době si budeme brát překlenovák ze stavebního spoření, takže potřebuje mít jak se říká „čistý štít“.
Naprostý souhlas s holkama, půjčky od Home creditu, Cetelemu, Providentu …apod. bych si nebrala ani náhodou, raděj bych pouvažovala o bankovní půjčce.
No já nevím, ale my brali taky překlenovák s hypotékou na koupi bytu a i u toho stavebka chtěli všechno doložit (příjmy, jiné výdaje, půjčky…). Každopádně je to na vás, ale já osobně bych tady do těch půjček nešla.
Ahojky,
pokud jste manželé, tak jste v bankách posuzováni společně…
A myslím,že i nebankovního institutu musí být souhlas druhého z manželů…
A do nebankovního sektoru půjček bych se nepouštěla…
Kailovka píše:
No jo, jenže v bance chtějí potvrzení o výši příjmu. A vzhledem k tomu, že jsem já na neschopence kvůli rizikovému těhu mě nikdo nepůjčí. Manžel si půjčku na sebe vzít nemůže, protože v dohledné době si budeme brát překlenovák ze stavebního spoření, takže potřebuje mít jak se říká „čistý štít“.
Jako manzele jste posuzovani spolecne, takze je uplne jedno, jestli budes mit uver ty nebo on..
Taky bych si od nich nepůjčila. Za ty úroky to nestojí. Nemohl by ti na tu bankovní půjčku někdo ručit? Mamka nebo někdo z rodiny? Tohle je děsná lichva… ![]()
michellle píše:
Homecredit nikdy, vemte si půjčku z banky.
souhlasím
Tak taky bych do karty nešla - jako třeba homecredit, aurakarta (cetelem). A provident už vůbec nee.
Raději do půjčky.
Jinak jak některé píšete, tak třeba moje banka posuzuje stále jenom mě (mám u nich účet už za svobodna a ikdyž jsem hlásila změnu, tak nikdy manžela posuzovat nechtěli). Nevím proč, ale vždy chtěli jenom můj příjem a manža tam se mnou nemusel. Například ale KB má to, že když manžel šel podepsat smlouvu na půjčku, tak já musela s ním a musela se tam podepsat, že beru na vědomí, že si jí bere. Koukala jsem jako blázen.
Ale chápu je, že se vlastně kryjou (nejsem tam sice jako spoludlužník, nebo ručitel, prostě se jen kryjou).
Je to trochu jiné, ale přece - mám hypotéku s rodiči. Brala jsem si ji ještě za svobodna, ale jak jsou naši manželé, museli do toho jít spolu se všema smlouvama a podpisama. Stejně tak švagr. Jeho mamka mu ručí na půjčku a musel to vidět, vzít na vědomí a podepsat i otec…
Za 1. pokud jste manželé, je úplně jedno, kdo má úvěr napsaný na sebe, jste posuzování jako celek.
2. Do nebankovních úvěrů se může pouštět pouze blázen nebo ten, kdo má vroubek v úvěrovém registru. Ikdyž řada neban. společností už i tam nahlíží.
Osobně doporučuji zajít, nejlepe, do banky, kde si budete brát překlen. úvěr, tam si ověřit, zda na něj dosáhnete a pak se informovat o hotovostním nebo nejlépe spotřebitelském úvěru (musíš doložit účelovost). Banka lépe hodnotí úvěry, které máš u ni, než u konkurence
.
A rozhodně bych nejprve vyřešila ten překlenovák (předpokládám, že ten je pro Vás důležitější) a až potom další úvěr. Aby se Vám nestalo, že Vám ze stavebka nepůjčí. A připrav se na to, že potvrzení o příjmu budete dokládat oba.
Anonymní píše:
Tak taky bych do karty nešla - jako třeba homecredit, aurakarta (cetelem). A provident už vůbec nee.Raději do půjčky.
Jinak jak některé píšete, tak třeba moje banka posuzuje stále jenom mě (mám u nich účet už za svobodna a ikdyž jsem hlásila změnu, tak nikdy manžela posuzovat nechtěli). Nevím proč, ale vždy chtěli jenom můj příjem a manža tam se mnou nemusel. Například ale KB má to, že když manžel šel podepsat smlouvu na půjčku, tak já musela s ním a musela se tam podepsat, že beru na vědomí, že si jí bere. Koukala jsem jako blázen.![]()
![]()
Ale chápu je, že se vlastně kryjou (nejsem tam sice jako spoludlužník, nebo ručitel, prostě se jen kryjou).
Pokud žádaš o úvěr a tvůj příjem je pro banku dostačující, tak manželův příjem je nezajímá. Ale to pouze do částky 200 tis. Pokud si bereš víc, manžel musí být u podpisu smlouvy vždy. Ta hranice se zvyšovala, dříve to bylo 100 tis.